Teade

Collapse
No announcement yet.

Blu-Ray player CD mängijaks?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: Blu-Ray player CD mängijaks?

    Esmalt postitatud jux_ poolt Vaata postitust
    ...Hetkel on mul varustuses stereovõimendi, millel on 2 digitaalset (optica, coaxial) ja mitu analoog sisendit. Ka phono eelvõimendust pakub.
    ...Seega ongi mul varustuses võimendi, vinüülimängija ja TV, millest tuleb digital väljund (optical) ja läheb võimendisse.
    ...Kas blu-ray mängijatel on coaxial väljundit?
    Blu-ray mängijad on müügil ca 70-80 eurot 1 kilo, mis tiba kallim kui jaanalinnuliha:
    Lemmikutoit OÜ valikus on olemas treeningmaiused ja toortoit koerale. Ole suured koera sõbrad ja pakume ka enda lemmikutele ainult parimat toitu ...

    Neil coaxial väljund, niiet osta ära ja ühenda juhtmed ning kuula CD-d:
    Euronicsi e-poest leiad kvaliteetsed Blu-Ray ja DVD-mängijad hinnatud tootjatelt, nagu Philips, Sony ja Panasonic. Tutvu meie tootevalikuga ja osta juba täna!
    viimati muutis kasutaja martk; 16 m 2015, 10:47.
    Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

    Comment


      #17
      Vs: Blu-Ray player CD mängijaks?

      Suured tänud oma arvamuste eest. Olen isegi selle teema uurimisega vahepeal lolliks minemas kui ühtäkki avastasin end PS3-e ja Steam Machine-i arvustusi lugemas.


      Ehk siis süües kasvab isu, kuna tänapäeva blu-ray karbid pakuvad ka lisavõimalusi nagu USB-lt mängimist ja DLNA kaudu võrgust. Seni olen kasutanud sellist featuuri läbi Samsungi teleka, mis juba oma 4-5 aastat vana on. Mõtlen tihti, kui film mul kerimise pealt jokkama hakkab, et mis CPU küll sellel rondil sees tiksub.


      Huvitav kas need 100 eurised blu-ray mängijad pakuvad striimimist kiiremalt kui mu vana telku? Võiks ju eeldada. Mida nendel karpidel tihti välja pole toodud ongi riistvara spekid - räägitakse vaid featuuridest (softist). Üks rusika reegel, mida netis "kuulsin" on see, et võimaluse korral valida 3D blu-ray mängija, kuna selle tarbeks pannakse võimasm "arvuti" sisse. Tulemusena on kogu mängija märgatavalt vähem tatine.


      Mu võimendi/ressiiver on võrdlemisi uus Onkyo toode (A-9010), millel mingisugune DAC on sees olemas. Nii et analoog-sisendid ei ole CD mängimiseks mul prioriteediks. Iseasi kui väärt see DAC sellel odavama otsa võimul on, aga seda testima ma ei hakka. Minu jaoks ajab asja ära.


      Niisiis jääbki üle valida võimalikult hea blu-ray mängija. Leidsin, et Oppo 103-e kiidetakse, kuid see on minu eelarve jaoks liiast. Odavama otsa pealt jäi silma Sony 2015 aasta seeria:
      Sony BDPS6500 3D 4K Upscaling Blu-ray Player with Wi-Fi (2015 Model)
      Sony BDPS5500 3D Blu-Ray Player with Wi-Fi (2015 Model)
      Sony BDPS3500 Blu-ray Player with Wi-Fi (2015 Model)


      Neid kohvimasinaid uurides kaevasin kuskilt välja, et just striimimise poolest on BDPS6500 võimsam. 2-duumaline CPU ja mingid super wifi jms müügimehe jutud. Lõpuks on tegemist lihtsalt kiirema asjaga ja selle kasuks arvan et otsustangi. Lõpuks on tegu ikkagi põrsas kotis ostmisega.


      Oletame, et aasta pärast ostan omale 4K teleri, mis see 4K upscaling mulle ei tea annab? Päris 4K blu-ray mängijad tulevad vist alles tuleval aastal turule.


      Lisaks mängib rolli ka Netflixi rakenduse olemasolu. Pidavat ju uuest aastast meile see teenus tulema. Iseasi kas kannatab üldse kriitikat läbi selle kasti seda äppi kasutada.

      Comment


        #18
        Vs: Blu-Ray player CD mängijaks?

        Esmalt postitatud jux_ poolt Vaata postitust
        Leidsin, et Oppo 103-e kiidetakse, kuid see on minu eelarve jaoks liiast.
        Minu meelest kiidetakse Oppo 105'te, 103 on lihtsalt... noorem vend .
        Netflixi tugi on neile tõesti alates 2012 olemas, ainult DVP-S185 jäi sellest ilma kuna põhines 2011 aasta platformil.
        viimati muutis kasutaja OSX; 16 m 2015, 12:22. Põhjus: typo
        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
        Konfutsius

        Comment


          #19
          Vs: Blu-Ray player CD mängijaks?

          Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
          ,,, CD meedia ei ole niisugune tase mille pärast tuleks minna ogaraks ning osta 100€ eest utiili ning siis käia veel mööda (üksikuid) poode kus võiks olla tavalist CD mängijat saada ning selle juures edasi vesistada. Tänased seadmed suudavad tegelikult CD kvaliteedi edasi anda päris adekvaatselt...
          Kas tänased DVD ja BR seadmed, mis suure vahemäluga, et suudavad kõik akustilised digivead elimineerida, võimaldavad CD kuulamisel operatiivset (1-2 sekundilist) lugude otsingut/ vahetust? Mul jäänud mulje, et jube uimaselt vahetavad.
          viimati muutis kasutaja martk; 16 m 2015, 22:47.
          Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

          Comment


            #20
            Vs: Blu-Ray player CD mängijaks?

            Need mis mulle on kätte sattunud, need küll vahetavad ja pääsevad ligi puldist näidatud loole selle 1-2 sekundi jooksul, next-next-next tüüpi otsing on ehk nõksu pikem. Pigem märkan uimasust kui tegemist on näiteks välise HDD kettaga mis kipub olema tavalisest mälupulgast suurem, siis vahivad nad kohati seda mahtu küll kauem, kui katalooge vahetada vms (kui indekseerimisi on mahus palju).
            Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
            Konfutsius

            Comment


              #21
              Vs: Blu-Ray player CD mängijaks?

              Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
              Uuematel mängijatel on üks oluline erinevus vanade kõrval - võime panna signaal mälupuhvrisse. Vanad mängijad on selle plaanis ...ütleme leebelt - tagasihoidlikud, nii et neid ei tasu täna enam ihaldada isegi kui seal pesitseb mõni "fiilne" TDA1541 sees. Plaadid on alati mingite lugemisvigadega, seega puhverdamine võimaldab kasutada vajadusel mitmekordset lugemist et viga saada enne kätte kui aeg puhvris otsa saab.
              Siin üks arvamus (2012a), et CD mehaanika omab suht suurt tähtsust, kui seadmes "kõikeparandavat mälupuhvrit" pole:
              http://www.soundfountain.com/amb/cd25years.html#DIAGR
              It's Only A Paper Moon

              Also hobbyists take part in the discussion and many a recipe they come up with to remedy a specific problem, often turns out to be just snake oil. Or the solutions are valid for the audio set of that individual only. And many times the differences are just too subtle for one aspect while neglecting another.
              The best CD Player uses multi bit converters which are precisely adjusted. The best CD Player has a regulated power supply, and has a well constructed and carefully dimensioned, damped cabinet, in order
              to produce a wide and deep sound stage. Yes, despite the bits and bites, here on earth we are still living in a material world! First attention has to be paid to the cabinet and resonating moving parts. Only then... yes, only then high grade capacitors to filter the signal and specific resistors can be changed. Only then sophisticated operational amplifiers can be fully effective and only then they will contribute to the naturalness of the sound! Even without replacing the original (ordinary) components, the player can deliver an audio signal of quality if the cabinet has been treated carefully and selectively while listening to the effect of every mechanical modification made in specific places
              Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

              Comment


                #22
                Vs: Blu-Ray player CD mängijaks?

                Jah, kui jux sooviks investeerida sada eurot kooliraha "romusse" nende erinevate kõlade uurimiseks, siis lugemisvõime testimiseks võiks talle ka selline plaat



                ära kuluda.

                Kuna ta aga ostab blu-ray mängijat "transpordiks", siis see ei oma tähtsust.

                Comment


                  #23
                  Vs: Blu-Ray player CD mängijaks?

                  Nii, ostsin selle Sony BDPS6500 3D 4K Upscaling Blu-ray Player with Wi-Fi (2015 Model) karbi ära ja natuke elanud sellega. Crap kuubis, raisk!

                  CD-d mängib, aga nii kui HDMI on küljes, läheb telku käima ja näitab mingit jubedat playeri kasutajaliidest üle ekraani. Kui juhe tagant ära võtta, siis saad pimesi puldiga toimetada. Kapr ise ei näite isegi mitmes lugu mängib. Mõttetu.
                  Striiming üle DLNA. Mul on viimane firmware peal, aga see mis mu ekraanile jõuab on üks kräbune okse. Ei anna 4a vana Samsungi teleri DLNA kvaliteediga võrreldagi. Lisaks paneb see pange (iga kord!) ja subtiitrid on kah mingi kräbulise lärakana seal ekraanil.
                  Arvan, et blu ray-d ta ikka mängida oskab ning millegiks muuks seda karpi osta mõtet ei ole. Minul kahjuks ei ole ühtegi blu ray plaati ega vajadust selle järgi. Nii et kes tahab seda karpi, siis ananksin hea meelega ära.

                  Lisaks levib meil nüüd Netflix, aga seda äppi selles karbis veel saadaval ei ole. Nii nagu ei ole mul seda Samsungi teleris veel olemas. Aga see on vist teine teema ...

                  Comment


                    #24
                    Vs: Blu-Ray player CD mängijaks?

                    Mind huvitaks esmalt see kuidas CD mängimine kõlalt tundub?

                    Kasutajaliidesega on küll see asi et kas meeldib või ei, aga üks moment on mis CD puhul kasutajaliidese ekraanil kuvamise kasuks räägib - CD Text. Selle info saamine üle ekraani on oluliselt mõnusam, pealegi esitatakse text mitmete lugude kohta korraga, mis on mugav kui otsitakse mingit konkreetset lugu nime järgi.

                    See player tunnistab küll Netflixi, kui ta arvab end olevat õiges piirkonnas. Võibolla müüdi siin näiteks vene piirkonda mõeldud eksemplar, seega tasub pöörduda teeninduse poole - las panevad kohase firmware ja ühtlasi ravivad "igakord pange panemise", kui sellega hakkama ei saada on toode vigane ja saad raha tagasi täies mahus.
                    viimati muutis kasutaja OSX; 26 m 2016, 15:16. Põhjus: typo
                    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                    Konfutsius

                    Comment


                      #25
                      Vs: Blu-Ray player CD mängijaks?

                      Tagant järgi tarkus aga mõõtmed, tühi sisu ja odav hind oleks võinud ettevaatlikuks teha.

                      Comment


                        #26
                        Vs: Blu-Ray player CD mängijaks?

                        Oleks võinud siis poes proovida enne, kui on mingid olulised featuurid, mida kindlsti vaja oli... aga see selleks.

                        Lülita hdmi-cec välja, siis ei lähe teler ise käima.
                        Tõmba telefoni pult, siis ehk normaalsem toimetada ja näed ka, mida teed.
                        Kui ühtegi blu-rayd omada ega osta pole üldse plaanis, oleks võinud küll muu tehnika poole vaadata - spets meediamängija + eraldi CD. Ainuüksi korralik meediamängija on kallim kui see aparaat ju.
                        Kui sa ei tea millist telerit või kodukino osta ja kust otsast alustada, siis loe "Teleri ja kodukino ostja ABC-d"
                        Videoid kodukino teemadel ja asjade ülevaateid näeb minu Youtube kanalil

                        Comment


                          #27
                          Vs: Blu-Ray player CD mängijaks?

                          Blurayplayer digital out (coax või valguskaabel) -> DAC - lõppvõimendi (või DAC-amp combo) -> valjuhääldid/kõrvaklapid

                          Player. Tegelikult on tõesti ka mõned korralikud ja mittekallid mängijad koos audiofiili tasemel sisseehitatud ESS Sabre või Wolfson DAC kiibistikuga: näiteks OPPO ja Panasonicu mõned mudelid.
                          Tänapäevased (HDMI1.4) ühendused on muidugi ka korraliku audio ülekandega, sh.k ka telekasse muidugi... aga enamike moodsate telekate heli on...... on CD-heli mitteväärivad.


                          Helitekitajatest on kõrvaklapid muidugi valjuhäälditest odavamad ja mõnes mõttes ka lollikindlamad (kui ikka alates 300-400 lauale panna, siis saab väga korralikud (endised tipptasemel) kõrvaklapid aga sama raha eest valjuhääldid ei pruugi rahuldust tekitada, kui just asja endale eelnevalt selgeks ei tee.

                          Parimad hinnangud (ja ausad seejuures) saat siit http://www.head-fi.org (nii kõrvaklappide kui ka DAC/võimendite kohta, samuti on seal ka väike valjuhääldite, pleierite jms arutluspaneelid).
                          Aga rumalusi ei maksa küsida, enamik vajalikku on seal juba ammu ära vastatud ja läbi arutatud...
                          viimati muutis kasutaja OSX; 31 m 2016, 22:55. Põhjus: typod

                          Comment


                            #28
                            Vs: Blu-Ray player CD mängijaks?

                            Esmalt postitatud jamyang poolt Vaata postitust
                            Tegelikult on tõesti ka mõned korralikud ja mittekallid mängijad koos audiofiili tasemel sisseehitatud ESS Sabre või Wolfson DAC kiibistikuga...
                            Kui kallis on mittekallis BR-mängija koos ESS Sabre DACiga?

                            Comment


                              #29
                              Vaata mida väga hea OPPO 105 playeri eest siinmail (või internetis?) küsitakse. OPPO 105 playeril on ikka väga hea pilt ja heli (ESS Sabre 9018 kivi). Seega väga odav tervikuna ta ei saagi ju kuidagi olla... Aga kui osta odavam pleier ja lisaks väga he DAC (alates 300-500), siis hind ...

                              Tegelikult on seadmed eraldi ostes vist jah odavam kui Eestist osta (siinne OPPO 105 hind on ikka laes küll).

                              Tundub, et peaks ikkagi soovitama odavamaid blu-ray pleyereid, mis ei oleks koos ülitipptasemel ja üsnagi kalli ESS Sabre 9018 DAC'iga,

                              soovitaksin sel juhul audiofiilitasemel seadmeid OPPO 103 või Panasonic DMP-BDT700EB(7.1ch Analog Audio Output) või Yamaha BD-A1040.
                              viimati muutis kasutaja OSX; 31 m 2016, 22:55. Põhjus: typod

                              Comment


                                #30
                                Vs: Blu-Ray player CD mängijaks?

                                Esmalt postitatud jamyang poolt Vaata postitust
                                Vaata mida väga hea OPPO 105 playeri eest siinmail (või internetis?) küsitakse. OPPO 105 playeril on ikka väga hea pilt ja heli (ESS Sabre 9018 kivi). Seega väga odav tervikuna ta ei saagi ju kuidagi olla... Aga kui osta odavam pleier ja lisaks väga he DAC (alates 300-500), siis hind ...

                                tegelikult on seadmed eraldi ostes vist jah odavam kui Eestist osta (siinne OPPO 105 hind on ikka laes küll)
                                Mina maksin1300€ ja Oppo kodulehel on1299$,arvestades dollari euro suhet ei ütleks et Eestis hind laes oleks.Üle aasta tagasi,kui mina ostsin oli seis natuke teine.

                                Comment

                                Working...
                                X