Teade

Collapse
No announcement yet.

HelikaarDi väljundi kalibreerimine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    HelikaarDi väljundi kalibreerimine

    Tere
    Ei suuda hetkel leida/mõelda kas selline tegevus üldse vajalikuks osutub kui plaan kõlarite mõõtmiseks näiteks umik usb mikkrit kasutada. Mikrofonil endal on kalibreerimise fail olemas aga kas väljundit ka kalibreerimist vajaks või on suurem osa jama naguinii sisendis?
    Egro kitiga on lihtne seal kalibreerid selle helikaardi ära ja lisad mikri faili ja peakski sirge olema aga sellel see miinus et kaablit ei kannata pikendada.
    viimati muutis kasutaja MK; 28 m 2016, 13:05.

    #2
    Vs: Helikaarti väljundi kalibreerimine.

    Kui sa kasutad näiteks REW softi, siis seal on eraldi mikri ja helikaardi kalibreerimine, viimane tehakse sisend-väljund loop ühenduses, rohkem midagi pole vaja.
    USB mikri puhul on muidugi natuke teine asi kuna loopi ei saa sisendit-väljundit ühendada ja väljundina kasutatava kaardi loop ühenduse mõõtmisest on võimatu eraldada, mis on sisendi ja mis on väljundi mõju. Ainuke võimalus on kasutada teist palju paremat helikaarti ja seal väljund üle kontrollida. Samas on väljund ikka suht sirge ASKga enamasti ja alguse ning lõpu kukkumised on väga väikesed võrreldes mikri või sisendi omadega. Kui kahtled on aga hea üle kontrollida, et kindel olla.

    Miks sa Ergo kiti kaablit ei saa pikendada? Ega korralik kaabel nii palju ka ei mõjuta, et 2 m asemel 4 m pikkust ei saa kasutada ja seal peaks ju eraldi mikri võim olema mille väljund peaks lubama ka pikemaid kaableid kasutada.

    PS. Käänamine peaks käima: kaart, kaardi, kaarti.

    Comment


      #3
      Vs: Helikaarti väljundi kalibreerimine.

      Sest pikendades tekib kõrge otsa kukkumine ja üpris tõsiselt võetav kahjuks, sama asi ka kogetud clio'ga 3m vs 8m oli kõrge otsa kukkumine pea 3dB mis on esmapilgul vähe uskumatu, ergo kitiga ka signaali tugevuse langus tõsiselt võetav kahjuks.
      Aga moi seletusest sain oma küsimusele vastuse juba.

      Comment


        #4
        Vs: Helikaarti väljundi kalibreerimine.

        Mis väljund sellel Ergo kitil on, et seal nii signaali tugevus kui kõrgete ots kukub? PRE-1 on ikka mikri ja helikaardi vahel?
        Kui kaablid on korralikud, sisendi ja väljundi takistused sobitatud, võib rahulikult ka 10 m kaablit kasutada ja midagi ei kuku helisageduse vahemikus.

        Comment


          #5
          Vs: Helikaarti väljundi kalibreerimine.

          No võiks ju eeldada aga clio mõõteaparatuuril oli see kõrge otsa kukkumine tegelikult mõõdetud, 3m oelbach supparikaabel vs 8m thomanni kaabel näitas erinevust, sellel on nii, et mikrofonis pole eelvõimu, vaid on hoopis helikaardi küljes, kui oleks mikri võimendus mikrofonis siis selliseid hädasid tõenäoliselt poleks, nagu seda on superlux 999 ja usb mikrofonid.
          Minul oli see asi veel hullem aga see võis ka vahejupi süü olla.
          viimati muutis kasutaja MK; 28 m 2016, 21:59.

          Comment


            #6
            Vs: Helikaarti väljundi kalibreerimine.

            Päris täpselt ei saanud aru aga kui kiti elektreedi väljundis on kohe kaabel ja võimendi on alles helikaardi sisendis, siis on muidugi probleeme, kuna selle mikri väljundtakistus on kuhugi 10 k oomi juurde ja pika kaabli mahtuvus lõikab ülemise otsa maha. Ilmselt lõikab juba paar meetit kaablit ülemist otsa mõni detsibell. Ma arvasin, et mikrofonil on eraldi võim, mis on kohe mikri taga ja siis on kaabel helikaarti, kuskil kunagi nägin sellist Ergo kiti pilti.
            viimati muutis kasutaja moi; 29 m 2016, 07:53.

            Comment


              #7
              Vs: Helikaarti väljundi kalibreerimine.

              Mõlemal nii cliol kui ergo mõõtekomplektil peale kapslit kaabel ja helikaarti sisendis on mikrofoni võimendi, sellepärast peab neid konkreetsete kaablitega kasutama.
              Sellest tuleneb ka minu huvi usb mikrofoni vastu, sest neid liigub kalibreeritud mudeleid mõistliku hinnaga.
              viimati muutis kasutaja MK; 28 m 2016, 22:01. Põhjus: kirjaoskamatus on kohutav

              Comment


                #8
                Vs: HelikaarDi väljundi kalibreerimine

                See USB mikriga mõõtmine on ka omade probleemidega. Kõik softid ei lase alati eri helikaardi kaudu signaali lugeda ja genereerida. Lisaks tekivad korduvate mõõtmiste keskmistamisel mingid faasi erinevustest või viidete erinevustes (mis on sisuliset üks ja sama) pärit artefaktid tulemustesse. Kõige lollikindlam on panna mikrile oma võimendi kohe mikri taha ja sealt siis vedada nii pika kabliga kui vaja helikaarti.

                Comment


                  #9
                  Vs: HelikaarDi väljundi kalibreerimine

                  No hetkel tundub et REW on päris hea ja sellega hädasid eriti olla ei tohiks.

                  Comment


                    #10
                    Vs: HelikaarDi väljundi kalibreerimine

                    Mul just REWiga oli porbleeme kui ühte kaarti sisendina ja teist väljundina kasutasin.

                    Comment


                      #11
                      Vs: HelikaarDi väljundi kalibreerimine

                      Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
                      Kõige lollikindlam on panna mikrile oma võimendi kohe mikri taha ja sealt siis vedada nii pika kabliga kui vaja helikaarti.
                      Äkki võiks sellisel juhul ka helikaardi kalibreerimise nii teha et jätaks mikrofoni eelvõimu sisendisse.
                      viimati muutis kasutaja MK; 05 m 2016, 14:27.

                      Comment


                        #12
                        Vs: HelikaarDi väljundi kalibreerimine

                        Võiks küll aga nivood on nii erinevad, et nende kokku ajamisel pingejaguritega või muul kujul, võib loop ASK erineda normaal olukorra loop ASKst. Saab muidugi pingejagurid ka eraldi üle kontrollida, et nad ei mõjutaks ASKd.
                        Kõige parem oleks, kui mikker oleks koos teada mikri eelvõimuga kalibreeritud aga enamasti pole teada, mis võimuga koos seda tehti ja endale sama osta ei saa või kasutati nii kallist, et pole mõtet osta.
                        Tegelikult käib jutt mingist ASK ülemise või alumise otsa ühe detsibelli kanti muutustest, mis pole väga olulised ja võib loota, et kalibreerimine tehti sirge ASKga võimuga ja sinu kasutatav võim on ka sirge ASKga.

                        Comment


                          #13
                          Vs: HelikaarDi väljundi kalibreerimine

                          No tarkvaraliselt on ehk kõige lihtsam nivood paika ajada ehk. Aga tegelikkuses saaks nii ka selle kaabli kõrge otsa languse kaotada mis hetkel muret teeb.

                          Comment


                            #14
                            Vs: HelikaarDi väljundi kalibreerimine

                            Natuke ehk ikka paremaks saab aga sul on põhiline probleem selles, et mikrofon on kõrge väljundtakistusega ja selle taga oleva pika kaabli suur mahtuvus lõikab kõrged maha. Kui sa selle pika kaabli kaudu ühendad helikaardi sisendi ja väljundi siis kabel ei hakka kõrgeid maha lõikama kuna helikaardi väljundtakistus on 100 või rohkem korda väiksem kui mikrofoni väljundtakistus. Kui teaks täpselt mikrofoni väljundtakistust, siis võiks lisa takistusega seda simuleerida kalibreerimisel aga, et täpset tulemust saada pead need väljundtakistused üle mõõtma.

                            Comment


                              #15
                              Vs: HelikaarDi väljundi kalibreerimine

                              Aa, okei sellisel juhul ma arvan et mul puudub juba huvi antud komplektiga mängida vaid kasutan seda nii nagu mõeldud. Pigem vaatan kas siis soetada niisama mõni kalibreeritud mikrofon juurde, mitte usb'ga isegi ehk.
                              Ega hetkel saab ka asjad aetud, pikema kaabliga oleks oluliselt mugavam lihtsalt.

                              Comment

                              Working...
                              X