Teade

Collapse
No announcement yet.

Kuidas teha ise boombox?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: Kuidas teha ise boombox?

    Seis on sama, natuke üle 2 tunni mängib.

    Comment


      #17
      Vs: Kuidas teha ise boombox?

      Kui toide on akult, siis tuleks alustada energeetika arvutustega. Palju energiat kulub soovitud vajaduse saavutamiseks? Edasi on juba mobiilse tehnilise lahendus leidmine.

      Comment


        #18
        Vs: Kuidas teha ise boombox?

        Kui hangid tundlikimad kõlarid, siis piisab palju väiksemast võimsusest et saada sama valju heli. Aga eks sõltub milleks vaja. Eeldan et kuna tahetakse kergelt tassitavat, siis peab see olema käes kaasaskantav. Paratamatult ei saa eksisteerida füüsiliselt kergemapoolset ja võimast ning kauamängivat seadet, kuskilt tuleb kärpida, kas suurendada massi ja panna seadmele rattad alla või vähendada võimsust et kaoks suure aku vajadus. Nagu ka enne mainisin, et minul oli hästi kergetest autokõlaritest ja väiksest akust ja lahjast automakist kooslus, mis juba iseenesest oli kokku nii raske et tassimisel ja kõndimisel pidi käsi vahetama. Natuke suuremad kõlarid ja võimsus, mille sõber proovis teha võimsama automakiga ja võimsamate kõlaritega, siis kestis kompott tal vaid mõne tunni. Kuskil tuleb järeleandmisi teha, ma ise soovitaksin võimsust vähendada, heli jääks ju peaaegu sama valjuks niikuinii.
        uuri ka liitiumakude võimalusi ja ka UPS akude variante, neid saab igas suuruses ja võivad olla sama mahukad kui rolleri akud.
        Eeldan et plaanis on õues kuulata, sest toas saaks ju elektrivõrku kasutada. Õues ei kosta bass eriti kuhugi, aga bass võtab suurem osa võimsusest, et akut säästa, selleks kasuta vähemvõimsaid valjukaid, näiteks lairibad mis autosse sobivad (ilmastikukindlamad), ekvalaiserist keera bassilt madal ots maha ja aku kestab kauem, heli aga peaaegu sama.
        Kui Midagi Teha, Siis Tuleb Seda Ikka Korralikult Teha

        Comment


          #19
          Vs: Kuidas teha ise boombox?

          Esmalt postitatud Jagnar poolt Vaata postitust
          noo võtame näiteks et see rolleri aku on 10 ah. Ja 50W on kogutarbivus ehk toitest tulenev 50w. (Täpsustus Starfish'le)
          50/12=4,2A
          10/4,2=2,4h
          Seega 10Ah aku peaks vastu umbkaudu 2,4h.
          Eks seal ole ka muid muutujaid (aku pinge langeb ja tarbitav vool suureneb), aga umbes nii saad mingi ligilähedase aku kestvuse arvestada.

          Isiklikult arvan et 20W (2x10) oleks küll ja veel (eriti kui mingid head tundlikud lairiba valjukad valida).
          Mul on 3W patareitoitega kaasaskantav kitarri võimendi. See teeb nii kõva lärmi et korteris kannatab volume maksimaalselt poole peale keerata.

          Kui mina peaks midagi sellist ehitama, siis teeks üldse ühe valjukaga mono. Valjukad on nii lähestikku et mingit stereoefekti sealt niikuinii ei kuule (veel vähem vabas õhus).
          Ühe valjukaga oleks asi kergem ja ka energiat kuluks vähem.
          viimati muutis kasutaja Kkert; 22 m 2016, 16:04.

          Comment

          Working...
          X