Teade

Collapse
No announcement yet.

Eraldiseisvate komponentide osatähtsus audiosüsteemis

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Eraldiseisvate komponentide osatähtsus audiosüsteemis.

Wifi analoogia on ebaõnnestunud, keegi ei tee seesugust idiootsust et kaableid lõhki lõikab jne, selleks kasutatakse vastavaid elektroonilisi vahendeid. Pealegi on signaalid lihtsalt... nagu natuke liiga erinevad, leebelt öeldes.

Et audiokommutaatori eri kanalid õnnestuks ehitada nii metsa et neid võrdseks ei saa pidada näitab ainult saamatust. Eriti kui võrrelda võimalusi ehitamiseks ja seda topoloogiat mis on testseadmete sees teid ootamas. Rääkimata veel elektrolüütidest signaaliteel jne.

Elukaz, see põhjendus ei olnud minule piisav.
    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
    Konfutsius

Comment

Nii et sa suudad ehitada kommutaatori (pesad, kaabeldus, releed) mis mõjutab helisignaali suurusjärkudes vähem kui jupp korralikku kaablit? No ei usu.
      Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Valaks ka õli tulle.
        Ketile muudkui lülisid juurde lisades on tõesti aina raskem organiseerida "puhast" eksperimenti. Ma näen veel ühte võimalust.

Oletades et kallima otsa tooted tehakse tehase konveieril piisavalt identsetena - tuleb leida kaks täpselt sama marki: signaaliallikat, võimendit, kõlaripaari.
        Panna mängima kaks samast partiist identset plaati ja lülitada ainult mute-nuppe. Erinevus siis ainult kaablis. Ruum peab olema piisavalt suur ja korrapärane et kõlarite kõrvutipanemisest tekkiv kohaerinevus ei mõjutaks.
        Olenemata tulemustest tuleb sel viisil võrrelda ka variante kaabel-kaabli puudumine. Enamus aparaate annab panna tagumikkepidi üksteise vastu, nii et rca-d on kohakuti ja siis vaja ainult kahte parajat vaskpulka ja pisut fooliumi. On ka selliseid rca "soovahetajaid" olemas.

Comment

Esmalt postitatud humax poolt Vaata postitust
          Loomulikult tõtt siin foorumis otse välja öelda ei tohi.
          Mida sa siis kardad?
          Mina tahaks ikkagi kuulda seda tõde. Saada mulle privasse, ma panen ise siia teemasse ülesse.

Comment

Esmalt postitatud mikumaku poolt Vaata postitust
            Ruum peab olema piisavalt suur ja korrapärane et kõlarite kõrvutipanemisest tekkiv kohaerinevus ei mõjutaks.
            See pole võimalik.

Comment

Suudan ehitada niisuguse mis juhul kui mõjutab siis mõjutab kõiki kanaleid ühtemoodi, muidugi ilma mingi mõjuta asju ei eksisteerigi. Nagu varemgi kahel korral rõhutasin, ei ole enne ja pärast testsubjekti olevad muutujad ohuks testile niikaua kui nad on fikseerunud, näiteks kõik testkaablid on kindlalt oma ühenduses paigal ning pistik ja pesa oksüdeerumise moment on testi vältel ühesugune. Kui keegi vahetab ühes ja samas pesas juhtmeid kogu aeg, kas on garanteeritud et tulenedes erinevast oksüdeerumisest ja ka lihtsalt pistiku survest pesas on ühenduse kvaliteet identne kogu testi vältel? Ma ütlen et kui te seejuures hingata kavatsete siis ei ole. Oksiidimoonutust olen ise kuulnud nii pesade/pistikute kui mehaaniliste lülitite puhul ning ma ei saa väita et see on olematu mõjuga. Ei väidagi, vaid pakkusin konkreetse võimaluse kuidas see muutuja hoida muutumatuna vähemalt testi jooksul.

Mikumaku - kümme punkti huumori eest, muidugi on kahe erineva seadmeekseplari tolerantsid kordades väiksemad kui lihtsalt releedega kommutaatoril, ja pole ju midagi lihtsamat kui osta poest kaks kõrvutiste seerianumbritega seadmekomplekti...
              Konfutsius

Comment

Varsti hakkate eesi raadiost kajavaba ruumi rentima oma teadustööks? matrix.ee vahepeal pakkus linnahalli kontserdisaali rendile. hea pirakas saal.

Tartu ülikoolil pidi ka midagi olema.

Comment

Esmalt postitatud mikumaku poolt Vaata postitust
                  Oletades et kallima otsa tooted tehakse tehase konveieril piisavalt identsetena - tuleb leida kaks täpselt sama marki: signaaliallikat, võimendit, kõlaripaari.
                  See on suht võimatu missioon minu arust. Kallima otsa tehnikat on üldse suht vähe Eestis ja kellel ongi see ei hakka küll mingi kaablitesti pärast neid kuhugi vedama. Kas ei oleks lihtsam leida mingi kahe identse väljundiga allikas (CD-mängija või DAC)?
                  "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
                    Suudan ehitada niisuguse mis juhul kui mõjutab siis mõjutab kõiki kanaleid ühtemoodi, muidugi ilma mingi mõjuta asju ei eksisteerigi. Nagu varemgi kahel korral rõhutasin, ei ole enne ja pärast testsubjekti olevad muutujad ohuks testile niikaua kui nad on fikseerunud, näiteks kõik testkaablid on kindlalt oma ühenduses paigal ning pistik ja pesa oksüdeerumise moment on testi vältel ühesugune. Kui keegi vahetab ühes ja samas pesas juhtmeid kogu aeg, kas on garanteeritud et tulenedes erinevast oksüdeerumisest ja ka lihtsalt pistiku survest pesas on ühenduse kvaliteet identne kogu testi vältel? Ma ütlen et kui te seejuures hingata kavatsete siis ei ole. Oksiidimoonutust olen ise kuulnud nii pesade/pistikute kui mehaaniliste lülitite puhul ning ma ei saa väita et see on olematu mõjuga. Ei väidagi, vaid pakkusin konkreetse võimaluse kuidas see muutuja hoida muutumatuna vähemalt testi jooksul.
                    Selleks tuleb alustuseks hinnata mis on see omadus mis kaablid erinevalt mängima paneb ja siis seesama müstiline omadus peab sinu lisavidina eri kanaleid läbides olema väga võrdne. Kui me isegi ei tea mis see on siis ei saa ka väita et sellega on arvestatud. Ja nii ei saa ka testi puhtaks nimetada.

Comment

Elukaz, millist testi siis saab puhtaks nimetada?
                      Konfutsius

Comment

... Rääkimata veel elektrolüütidest signaaliteel...
                        Aa mida peavad läbielama need, kellel seadmes lüüdid tehases sisse on pandud? Häbenevad nurgas oma saastaostu ja hoiavad suumulgu kinni.
                        Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Ma arvan, et rasedustesti, seal on konkreetselt "ei" või "ja", ei saa öelda, et natuke on.
                          "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Ega ei saagi, sellepärast tuleb kõikvõimalikke mõjusid vähendada ja appi võtta statistika mis kinnitab tulemuse mingi protsendinumbriga. Ilmselt siis piisav hulk katseid ja random patterniga teha ainult kaablite vahetust ja siis igast üksikust ühenduskorrast tekkivad oksiidierinevused keskmistuvad.

Kui lülitada siis sama hulk katseid ja iga katse hargneb veel ümberlülitusteks.

Aga kindlasti mitte nii et eri kaablitel on kogu ürituse vältel erinev ühendustee läbida.

Ma saan aru et kommuteerimine on hea objektiivseks hindamiseks, aga väide et erinevus on kuulda tuleb neilt kes on endas piisavalt kindlad et ei ole vaja neile lisa kõhklusallikat teele seada.

Comment

Seega tuleks kõigepealt korraldada kõikide kaablitega pimetest tuvastamaks kommutaatori "neutraalsust" ja alles seejärel kui see on kinnituse saanud hakata läbi kommutaatori kaableid endid testima/võrdlema.

Comment

Ei, kommutaatorit võib kasutada lisaväärtusena, ehk igast katsest saab rohkem informatsiooni, aga kaablite pidevast ümbertõstmisest ei pääse.

Comment

Working...
                                X