Olen tähele pannud, et selles osas on väga erinevaid arvamusi. Keegi usub, et tähtsad on ainult kõlarid ja ruum, paljude arvates pole kaablitel ja transpordil mingit tähtsust, aga leidub ka neid, kelle arvates on kõik komponendid olulised. Ise kuulun pigem viimaste hulka, sest nagu teada, siis keti tugevuse määrab kõige nõrgem lüli. Eks paljudki meist on olnud probleemi ees, et milline on see kõige nõrgem lüli, mida tasuks välja vahetada.
Täiuslikum audiosüsteem koosneb üsna paljudest komponentidest:
Signaaliallikas
DAC
Eelvõimendi
Lõppvõimendi
Kõlarid
Kaablid, mis neid ühendavad
Ruum (akustika)
Lihtsam süsteem koosneb mängijast, võimendist, kõlaritest ja kaablitest.
Milledel nendest on protsentuaalselt suurem ja milledel väiksem osatähtsus, selle kohta on kindlasti igaühel oma arvamus, mida võiks muidugi ka teistega jagada.
Minu arvates on suur osatähtsus võimendil ja kõlaritel, mis peavad kindlasti ka omavahel sobima. Sellepärast tekib ka küsimus, kas enne muretseda kõlarid ja hakata siis sobivat võimendit otsima, või vastupidi.
Täiuslikum audiosüsteem koosneb üsna paljudest komponentidest:
Signaaliallikas
DAC
Eelvõimendi
Lõppvõimendi
Kõlarid
Kaablid, mis neid ühendavad
Ruum (akustika)
Lihtsam süsteem koosneb mängijast, võimendist, kõlaritest ja kaablitest.
Milledel nendest on protsentuaalselt suurem ja milledel väiksem osatähtsus, selle kohta on kindlasti igaühel oma arvamus, mida võiks muidugi ka teistega jagada.
Minu arvates on suur osatähtsus võimendil ja kõlaritel, mis peavad kindlasti ka omavahel sobima. Sellepärast tekib ka küsimus, kas enne muretseda kõlarid ja hakata siis sobivat võimendit otsima, või vastupidi.
Comment