Teade

Collapse
No announcement yet.

Küsiks nõu kõlarite ja teleri paigutuse suhtes elutoas

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Küsiks nõu kõlarite ja teleri paigutuse suhtes elutoas

Kuna I korruse majaprojekt selline siis tegelikult on juhe nüüd koos kuna antud variandi puhul on vist helipoolt veidi keerulisem lahendada kui esialgu arvasin.....

Seega küsin teilt veidi nõu...kamin jääb võibolla mängust välja seega siis saab nurgas olevat seina kraami paigutamiseks pikemaks ent siiski, kas surroundid peaksin antud lahenduse puhul vedama lae alla või on ka mingit varianti mõistlikke kasutada põrandakõlareid. Hea kui keegi märgiks antud lahenduse puhul mis nende jaoks kõige loogilisem oleks kui tahaks kasutada stereosüsteemi koos või siis 5.1 lahendust.

Teler läheb igaljuhul seinale, hetkel 65" seda ilmselt plaanis välja vahetada pole. Samas ehk kui siis suurema või siis projektori vastu (siis kui projektor tuleb siis tekib jälle küsimus kuhu selle valmidus valmis vedada)

Ma mingi ulmeline audiofiil sessuhtes pole ent soov oleks siiski paigutada kõik võimalikult optimaalselt antud lahenduse juures, tean see keeruline ent variante peaks ju ikka olema...

See 05 ruum ka veel küsimärgi all, kas seda nii suurt vaja on see selgub ehituse käigus. Korraks mõtlesin isegi toda seina kasutada teleri jaoks....

Paras pähkel, ma tean....ent tänud siiski ette. Drastiliselt ma enam seal lihtsalt miskit muuta enam ei saa.
    viimati muutis kasutaja -cocain-; 09 m 2016, 23:00.

Vs: Küsiks nõu kõlarite , ehk ka teleri,projektori paigutuse suhtes elutoas.

Garaaži asemele ehita kabinet ja muusikatuba.

Minu 2 eurosenti.

Comment

Vs: Küsiks nõu kõlarite , ehk ka teleri,projektori paigutuse suhtes elutoas.

Esmalt postitatud madis64 poolt Vaata postitust
      Garaaži asemele ehita kabinet ja muusikatuba.

Minu 2 eurosenti.
      See kõige ekstreemsem variant

Seega jätan vahele Muruniidukeid asju ei hoia ju helitoas.

Comment

Vs: Küsiks nõu kõlarite , ehk ka teleri paigutuse suhtes elutoas.

Muruniidukite, jalgrataste ja aiatööriistade jaoks lisad mingi väiksema kuuri, auto seisab edukalt aasta läbi õues.

Aga sinu maja ;-)

Comment

Minu jaoks paistab ainukese probleemina kamin. Kui seda ei tule, saad kõik ilusti ära paigutada.
          Kuna ruum on suur, siis sul on vaja üsna tõsiseid kõlareid, muidu ei piisa helist. See kehtib ka tagumiste kõlarite kohta ja seal võib veidi paigutuse probleem tekkida. Lahenduseks on paksemad seinad, kuhu saad kõlarid ära peita. Või põrandakõlarid, mida lubad lillepostamendina kasutada
          05 ruumi seina teed süvendi projektori jaoks. Mis seal ruumis on? Või laest laskuva liftiga, jääb veel edevam.
          Ja garaaz... tee poole väiksem muruniiduki ja muu kola jaoks. Kui hobiautot pole ega plaani, siis mõttetu ruum, kus hoiad ainult kola.

Edit: taipasin lugeda, et 05 on garderoob Selle seinaga annab siis vabalt mängida.

Edit 2: WC selles kohas on sisuliselt kasutuskõlbmatu. Võibolla su oma pere kannatab kõrva ääres soristamise ja peeretamise välja, aga ükski viisakas külaline sinna minna ei saa ega ka ei lähe. Täiesti tõsiselt võta seda asja ja tõsta wc kaugele majapidamisruumi või garaazist võta pinda lisaks.
          viimati muutis kasutaja Cartman; 09 m 2016, 21:54.
          Kui sa ei tea millist telerit või kodukino osta ja kust otsast alustada, siis loe "Teleri ja kodukino ostja ABC-d"
          Videoid kodukino teemadel ja asjade ülevaateid näeb minu Youtube kanalil

Comment

Kamin kööki, wc kraanikausi taha. Diivan 90 kraadi keerata ja lühem külg vastu terrassipoolset seina. Siis varjatakse aknad diivaniga (väljavaade, avarus jne) ehk mõistlikum oleks nurgadiivan asendada tavalisega.
            Telekas liigub kamina asemele. Kõlarid lähevad teleka kõrvale, ~1m seintest eemale. Terrassi akna ette paks kardin.
            Köögilaua taga, istub korraga 3 inimest - või siis investeeritakse pikemasse lauda.
            Mis perekonna sisekujundaja ja direktor selle peale ütleb, see on iseasi.

Projektori viga on selles, et ekraan on lai - iga kord pead kõlarid eest liigutama kui tuba pole väga suur. Samas kui vaatad filmi ainult 1-2x kuus siis pole väga suur ettevõtmine.
            Surround - väärt filmide puhul on sisu piisav, et mitte puudust tunda, mõnest ärajaanud sisinast seljataga. Ehk oleks nagu "tegija" kui surround ning puha kuid sisulist väärtust ei näe (endal surroundikad ripuvad veel seinal kuid lahti ühendatud.)

Audiofiil kasutaks ruumi nr.9. Umbest sajast värskeltvalminud eramust, olen seal ainult mõnes autot näinud - ülejäänutes on aia- ja hobitehnika.

(Kõrvalmärkusena, et tee esikusse kahepoolsed uksed ette. Talvel -20 juures, on tuppatulev külm õhukogus päris märkimisväärne.)
            -

Comment

I korruse wc sai teadlikult ja tahtlikult pisike tehtud just ruumikokkuhoiu mõttes, kuna teisel korrusel suur vannituba ka olemas.

Garderoobi asemele tuleb hiljem vb pisike kabinet, ühe akna lasen sinna lisada.

Kamin kas tuleb või ei tule aga ära jah liigutan selle sealt, ilmselt siis sinna terassipoolsete suurte akende vahele.

Küsimus pigem tagakõlarite osas ja kas sellele esialgsele TV kohale peaks eelistama Garderoobi või kabineti seina?

1 variant oli ka selline teha (ent siis kaob varuvariant see sirge sein ja trepi alune kasutu, ideepoolest pott ja pisike kraanikauss mahub kenasti sinna trepi alla ära, see oligi point)

https://www.upload.ee/image/6235188/1k_uus.JPG

J
              a tuulekoda ikka tuleb ka, klaaspaneelidest. Projektis lihtsalt neid veel ei ole.

Kuna garaaz läheb tegelikult projekti kirja nagunii abiruumina, siis tulevikus ehk jah aga praegu seda ruumi ei vähendaks ja sinna helituba ei planeeriks. Auto hoidmiseks ilmselt mitte ent kõikvõimalike muude tegevuste (väike jõusaal, poksikott, elektroonikalaud vms , on vaja taolist suuremat ruumi)

Comment

Trepialust võid ikka panipaigana kasutada, neid pole kunagi palju.
                Huvi pärast küsin, et kas eraldi kööki ei taha teha, et söögilõhnadest lahti saada? Wc ma paneks ikkagi veel kaugemale... Ma teeks terve selle projekti ringi
                Ja marcori punktidega olen ka nõus, head nõuanded. Projektori ekraani paigutuse kaugusega seinast ja materjaliga annab mängida, nii et kõlareid liigutama tegelikult ei pea.
                Kui sa ei tea millist telerit või kodukino osta ja kust otsast alustada, siis loe "Teleri ja kodukino ostja ABC-d"

Comment

Olen viimased 8 aastat avatud köögiga elamises elanud ja ei häiri see. Mingit ulmelist vaaritamist igapäevaselt kodus ei toimu ,lihtsad söögitegemised ja seetõttu on kubu kenasti oma töö ära teinud.

WC osas jääb ilmselt see trepialune lahendus.

Maitsed on erinevad, ega ma ei ütlegi et see kõige parem lahendus on, samas ma enam väga miskit sealt drastiliselt muutma ei hakkaks. Hetkel küsisin olemasoleva lahenduse kohta kas kannatab ja õnneks olete juba väärt nõuandeid andnud.

Küsimus pigem tagakõlarite osas ja kas sellele esialgsele TV kohale peaks eelistama 05 ruumi seina? Oletame kui tõstan kamina sealt olemasolevast kohast ära.

Comment

Ok, jääme olemasoleva lahenduse juurde
                    Mina jätaks tv sinna kus on, saab ka söögitegemise ajal kiigata...
                    Kas 5.1 on see, mis plaanid? Kui suur filmivaataja oled? Kui väga ei ole, siis vb ei tasugi tegemist nagu Marcor ütles. Kaablid veaks küll taha seina ära ja kõik...

Comment

Ma selle just uuringi et kuhu mõistlik oleks kõrid ära vedada et hiljem kablad sisse saaks pista kui vaja on.
                      viimati muutis kasutaja -cocain-; 09 m 2016, 22:35.

Comment

Ma veaks kaablid igaks juhuks nii... Click image for larger version

Name:	variant1.jpg
Views:	1
Size:	182,5 KB
ID:	869742

Oranz kõrvade kõrgusel
                        Roheline laes
                        Punane projektori koht laes

Vabandan, et ilus ega täpne pole, telefonis näpuga tegin

Comment

Ma isegi tänulik et aitate, vabandada pole vajadust.

Maru palju spot.-e Varuga ikka jah

Aga kui põrandakõlaried kasutan siis kõrvade kõrgusel?......kuidas seda mõista.....

Projektori juurde mis kablad peale toite, netikaabli veel peaks minema?

Ja kui woofer peaks tulema siis kuhu see?

Märkasin et olin esimesse postitusse mitte viimase variandi pannud viimane variant oli siis selline, millega peaks arvestama (vabandused)

Siin siis terassi juures olevate akende vahe suurem, nüüd mõtlesin see kamin sinna tõsta (üldiselt see kaminateema pole 100% üldse kindel kas tuleb, mingi elav tuli võiks ju samas olla)
                          viimati muutis kasutaja -cocain-; 09 m 2016, 23:02.

Comment

Varu oleneb soovist...pmst üks külgmine paar on varu. Ülejäänud on reaalselt kasutatavad.
                            Põrandakõlari puhul tood kaabli põranda ja seina nurgast, mitte seina keskelt kõrvade kõrguselt, ca 1m.
                            Projektorile 2xhdmi, toide, nett.
                            woofrile üks kaabel kindlasti kuhugi tagaseina vedada, siis saab proovida, kus parem, kas eespool või taga.
                            ekraani unustasin joonistada, sellele on toidet ka vaja ja netikaabel, sellest saab vajadusel käsusignaale ka saata, või siis vead kohe õige RS232, vist oli
                            viimati muutis kasutaja Scott; 10 m 2016, 06:01. Põhjus: eelnevat postitust ei pea tsiteerima

Comment

Aga kui surroundideks tulevad mingid pisemad monitorid, riiulikastid seina peale keeratavale alusele, kas nii ei toimiks? Mis kõrgus siis optimaalne oleks jätta ?

See surroundi teema just in case, seetõttu hulluks minna ei tahaks....2 otsa paneks seintele 2 otsa lakke.

Ekraan kui tuleb, siis ega mujale kui telerisein mul seda panna ei ole. Ilmselt kui kamin sealt ära kob siis sinna tulebki kogu elu....nüüd ju garderoobi seina juures eriti ruumi pole kui joonise ära muutsin.

Ja mis keskmiselt see kaugus projektoril ekraanist peab olema....

Comment

Working...
                              X