Teade

Collapse
No announcement yet.

Otsin kõlarile sagedusfiltri koostajat

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Otsin kõlarile sagedusfiltri koostajat

Tere!
    Olen viimaks oma pikale veninud kõlariprojekti taas käsile võtnud.
    Kastid on 99% valmis, kõik enda pool projekteeritud ja ka viimistletud.

Kõlarid on inverter bassiosaga 2xDayton Audio 8'', paraleel. http://www.parts-express.com/dayton-...oofer--295-356
    Kesksagedus 2xSeas ER15RLY 5.5'', jadamisi https://www.madisoundspeakerstore.co...r-cone-woofer/
    Tweeter Scanspak 9130 https://www.madisoundspeakerstore.co...e-hds-tweeter/

Otsin inimest, kes oleks valmis modelleerima kõlaritele helisagedusfiltri. Mina jään siin hätta. Eelnevalt on vaja mõõta üle kastis kõikide driverite helisagedusribad ja seejärel koostad skeem sobivaimast filtri tüübist. Hilisema filtri panen ise komponentidest kokku.

Töö saab tasustatud!
    Lisatud failid

Vs: Otsin kõlarile sagedusfiltri koostajat

Ma kasutaks kolmeribalist võimendit. See tähendaks küll triwired kaableid, aga tasub ära.

Comment

Ei aita filtritega aga projekt on kena, VÄGA KENA !
      Usun, et saad ka sama hea hääle sealt välja !

Comment

Ma ka küsitud teenust ei paku. Hakkas silma, et kõik valjukad on 8 oomised, siis tuleb antud konfiguratsioonis kõlari takistus eri ribades väga erinev, bassi otas 4 oomi, kesksagedusel 16 oomi ja kõrgsagedusel 8 oomi. See ei ole muidugi kuigi suur õnnetus, kui suure väljundtakistusega lampvõimu taga neid kõlareid ei kasuta.
        viimati muutis kasutaja moi; 01 m 2016, 09:18.

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
          Ma ka küsitud teenust ei paku. Hakkas silma, et kõik valjukad on 8 oomised, siis tuleb antud konfiguratsioonis kõlari takistus eri ribades väga erinev, bassi otas 4 oomi, kesksagedusel 16 oomi ja kõrgsagedusel 8 oomi. See ei ole muidugi kuigi suur õnnetus, kui suure väljundtakistusega lampvõimu taga neid kõlareid ei kasuta.
          miks keskriba ka 4 oomi olla ei tohi?

Comment

Esmalt postitatud MK poolt Vaata postitust
            miks keskriba ka 4 oomi olla ei tohi?
            Ma kahtlustan, et jadas jääbki kesksagedus liiga lohku. Võimsust võetakse 4x vähem, aga tundlikkuse vahe on minimaalne.

Comment

Tohib küll aga algselt oli välja pakutud jada ühendus.

Comment

Kunagi kui kõlareid projekteerisin, siis nägin ette bass parelleel ja midrange jada. Hea põhjenduse korral olen alati valmis muudatusi tegema ja selle usaldan juba spetsi otsustada. Tean juba ette, et suurim probeem või raskeim koht saab olema bassi ja midrange faasi saamine, sest bass asub külje peal. Viimast peaks lõikama 200-250Hz juurest. Eesmärk oli kõrge esteetiline välimus, ja seetõttu tegin kasti kitsa ja kõrge.
                Tänan hea tagasiside eest. Kõlarid on lakitud Estonia klaverilakiga. Küljed spoonisin palisander spooniga ja liistu sellele detailile tegin täispalisandrist ning painutasin kaarde.

Minu esimene projekt igatahes. Ja reaalselt näevad nad veel paremad välja kui see halb pilt
                viimati muutis kasutaja rinx; 01 m 2016, 15:19.

Comment

Miks valjukad üle mõõta tahad? Kas oled neid kuidagi tuuninud, et tehaseandmed ei sobi?

Comment

Kõlaris oma lõplikul kohal annavd valjukad hoopis teistsuguse ASK, kui on andmetes antud ASK standartsel testpaneelil.

Comment

Ehk siis võib filtri optimeerimise ajal kasti olemust ja esipaneeli mõju eirata?

Aga muidu huvitav, miks niipidi asjale läheneti? Kui filtri skeem enne kasti valmimist teha, saaks veel vajadusel elementide asukohti, esipaneeli ja kasti suurusi korrigeerida.

EDIT: Kui teema-algatajale sobib, siis teen ettepaneku, et teen kõlarile filtri valjukate tehaseandmete järgi. Ehk on kastijoonised olemas või saab need tekitada?
                      Hiljem oleks hea võrrelda, millised erisused on filtriga, mis valminud mõõdetud valjukatega konkreetsetes kastides. Puhtalt harimise mõttes
                      viimati muutis kasutaja Mr.Zoxley; 01 m 2016, 18:55.

Comment

mina üritaks Hr. Scanspeaki jutule minna kui juba selline eeltöö tehtud.

Comment

Olen ühe kasutajaga koostööd peagi alustamas. Kunagi, kui oleme lõpptulemuseni jõudnud, siis postitan kindlasti foorumisse ka ülevaate.
                          Vbl. leian isegi mõned pildid kastide ehitamie protsessist ja vaheetappides.

Comment

Working...
                          X