Teade

Collapse
No announcement yet.

MP3 sound?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    MP3 sound?

    Kas keegi on proovinud võrrelda ühe ja sama asja helikvaliteeti MP3-na ja tavalise audio CD-na? MP3 on olenevalt bitrate-st natuke viletsam, kui ma nüüd teen MP3-st jälle tavalise audio CD siis mulle tundub, et sound on parem kui MP3. Kas see on ka tegelikult nii või on see ainult mingi psühholoogiline effekt.

    #2
    sõltub codekist ja masinast mis seda jooksutab. kui plaat on tehtud ühe codekiga ja kuulad teisega siis võib sellest vahe küll tekkida.

    Comment


      #3
      Mp3 kasutab umbes sellist lähenemist. Heli tehakse FFT-ga spektriks ja siis vaadatakse milline spektriosa maskeerib nõrgema (kuuldamatu ära) ja siis lõigatakse lihtsalt mittekuuldavad(vähemalt kodeki) arvates ära. Niiet tegemist on kadudega pakkimisega. Mis kvaliteet asjal aga on see sõltub pakkimistihedusest ja kodeki kvaliteedist. Kõrvale kostub see asi mulksude a mulinaga, samuti kostuvad kõrged sagedused nagu lainetava lindi pealt. Kui teed MP3-e tagasi wav-iks või cd audioks ega Sa siis puuduvaid helitükke kuskilt tagasi saa.
      AGA helikvaliteet võib Sulle parem tunuda sest Stand-Alone tüüpi cdpleierites on tunduvalt kvaliteetsemad d/a muundurid sees kui integreeritud helikaardis.
      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

      Comment


        #4
        Seda nüüd küll, et mis juba ära lõigatud ja minema visatud kuskilt enam asemele ei saa. Tegin millalgi 128-se MP3-e, sellel on ju kohe kõrged tugevalt moonutatud ja siis tegin sellest kohe winampiga waw faili ja tundus nagu parem. Tegelikult peaks kuulama nii, et ise ei tea kumb on kumb.

        Comment


          #5
          Sellest, kui s**t mp3 tegelikult on, saad aru, kui kirjutad ta plaadile ja kuulad vähe kvaliteetsemate kõlaritega, samuti on märgatav vahe originaali ja mp3 vahel nö kontsertkõlaritega. Kui keerad ikka originaali järgi soundi paika, ja siis dj hakkab mp3 mängima, on kõik kohe pahapaha ja ega eq kruttimisega ka s***st saia ei tee, heal juhul tuleb sepik
          Kui töötab - ära näpi! (A.Ots)

          Comment


            #6
            Olen siin proovinud mõningaid muusikapakkimise mooduseid ja mp3 on tegelikult sama mahu juures üks kehvemaid. Ogg, WMA ja VQF on nagu parema heliga.

            Comment


              #7
              WMA on kurjast võtab liiga palju jõudlust. ogg ja vqf on suht vööras teema.

              Comment


                #8
                WMA kohta niipalju, et WMA pole mp3-est kvaliteetsem. On tehtud palju teste selle kohta. WMA lõikab kõrghelid järsult maha ja need kaovad võrreldes mp3-ega tunduvalt rohkem ära (See test oli ka eelviimases Arvutimaailmas). Siiski wma suudab sama bitrate juures võibolla natuke kvaliteetsem olla, aga üldiselt mp3 on ikka wma-st parem. Ja kui mp3-e kodeerid, siis ikka LAME kõige uuema codeciga, mitte mingi Xine-i või millegiga, mis teeb kiiruga mingi jura kokku. LAME on küll aeglane, aga algoritm kõige parem ja helist väga palju midagi kaduma ei lähe. Alla 192kbit/s kvaliteediga mp3-esid pole mõtet teha. Ja kui algmaterjal on korralik, siis LAME 192kbit/s ei jää ka kvaliteetsete kõlaritega väga palju audio plaatidele alla. LAME teeb ka väga häid Variable bitratega lugusid, mis ongi kõrgema kvaliteedi ja väiksema mahu saavutamiseks soovitatav.
                Muusikahull!

                Comment


                  #9
                  Keegi on ka kunagi kirjutanud Mp3 Valmistamisest, kui huvi pakub...

                  Comment


                    #10
                    Tjah, aga 128 OGG on keegi proovinud??? minu arust parim.....

                    Comment


                      #11
                      Seda vahet on just madala bitrate juures kuulda ja ogg on tõesti kõige parem. Kahjuks mängib minuteada seda ainult arvuti.

                      Comment


                        #12
                        aga miks on vaja laskuda nii madala bitrate'i peale? tänapäeval ei ole ju salvestamise meetodid nii hirmkallid, vaadakem toorikute hinda...kui juba tehe, siis teha korralikult(ehk siis 320), muidugi ei oska kommenteerida teisi tüüpe peale mp3-e...

                        Comment


                          #13
                          Madal bitrate on lihtsalt katsetamiseks, sest kõrge juures ei ole enam häireid ja kvaliteedi vahe kõrvaga kuulda. Madal on muidugi vajalik pisikese MP3 mängija jaoks, et sinna ka mõni lugu ära mahuks, minuteada vist selliseid ogg mängijaid ei tehta.

                          Comment


                            #14
                            Originally posted by martinj@May 4 2004, 08:51
                            Mis kvaliteet asjal aga on see sõltub pakkimistihedusest ja kodeki kvaliteedist. Kõrvale kostub see asi mulksude a mulinaga, samuti kostuvad kõrged sagedused nagu lainetava lindi pealt.
                            :angry: sama jama on ka mul mõnede lugudega, kuulates on tunne nagu musa tuleks lindilt, st.muusika venib ning moonutab

                            Comment


                              #15
                              Nii palju kui ma ise võrrelnud olen, siis kõige meeldivamaks on osutunud AAC saundid. Seda nii otse arvutist kuulates (kahtlaste arvuti kõlaritega) ja samas ka CD'le kõrvetatud ja läbi korraliku süsteemi mängituna.

                              Comment

                              Working...
                              X