Teade

Collapse
No announcement yet.

Internetiraadio füüsilisel kujul

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Internetiraadio füüsilisel kujul

Esmalt postitatud ottok poolt Vaata postitust
    Ja maksad ka DAB eest mis põhimõtteliselt surnud.... meie lähim riik Soome lõpetas mõned aastad tagasi saated Pead ei anna aga otsisin Saksas DAB raadoiga autos jaamu ja ei leidnud
    Soome lõpetas 2005 aastal sel hetkel perspektiivituna 8 aastat kestnud DAB-raadio prooviperioodi.
    Samas 2017 aasta jooksul läheb Norra lõplikult üle DAB-edastusele ja paneb FM-i kinni.
    Kuid arvata võib et 4G (5G, 6G) leviala suurenemisega saab valdavaks pigem raadio kuulamine interneti vahendusel.
    Ühenduskiiruste kasvuga on võimalik ka parema helikvaliteediga teenust pakkuda (seda ilmselt küll lisatasu eest).

Comment

Kahjuks aga on 4G andmemahud juba täna suht räigelt lõhki müüdud, nii et nn netiajastu raadio läbi mobiilse neti hakkaks meenutama kuidas minu lapsepõlves ilmus hilisõhtuks raadioeetrisse Radio Luxemburg . Ajalugu korduks.
      Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
      Konfutsius

Comment

Korra veel teemaalgataja küsimuse täpsustuseks. Kas pmtl. on internetiraadio funktsiooniga on võimalik kuulata ka eesti jaamu?
        viimati muutis kasutaja kawai; 09 m 2017, 22:28.

Comment

Tõepoolest, see on võimalik!

Comment

Esmalt postitatud stosoorok poolt Vaata postitust
            Raspberry pi ja aktiivkõlarid äkki.
            Lugu nüüd selline, et lähebki ehitamiseks, kuna üks PI laua peal olemas ja tundub, et neid puust ja punakseks projekte leiab interneti avarustest päris kerge vaevaga.
            Küsiks veel, kas Raspberry enda 3,5-ne audio väljund on piisavalt ok, et seda edasi võimendada või peaks siiski eraldi "audio boardi" peale mõtlema?

Kas keegi on kodumaal ka sellise projekti kokku ladunud?

Comment

Taustaks ja raadiot edastama kõlbab kõrvaklapi väljund. Enamaks peaks ikka dac'i juurde soetama. Valikuid on selleks palju.

Comment

Raspberryle 320x240 ekraan üle, äkki soovid?

hind 12 euri + pakiautomaadi tasu.
                MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
                KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Esmalt postitatud ats poolt Vaata postitust
                  Lugu nüüd selline, et lähebki ehitamiseks, kuna üks PI laua peal olemas ja tundub, et neid puust ja punakseks projekte leiab interneti avarustest päris kerge vaevaga.
                  Küsiks veel, kas Raspberry enda 3,5-ne audio väljund on piisavalt ok, et seda edasi võimendada või peaks siiski eraldi "audio boardi" peale mõtlema?

Kas keegi on kodumaal ka sellise projekti kokku ladunud?
                  Ma olen lausa mitu teinud. Nagu Sully ütles, siis enamusele inimestele on sellest klapiväljundist küll, aga vähe nõudlikumale kvaliteedi tagaajajale on kindlasti eraldi dac-i vaja.

Comment

Internetiraadio füüsilisel kujul

Esmalt postitatud Sully poolt Vaata postitust
                    Taustaks ja raadiot edastama kõlbab kõrvaklapi väljund. Enamaks peaks ikka dac'i juurde soetama. Valikuid on selleks palju.
                    Mille poolest sel 3,5-sel vajaka jääb? Kas sahiseb või on digimüra sees? Plaanis oleks teha mingi kivivõim vahele, näiteks TDA2030 ühepolaarse toitega ja panna 4''-6,5'' tollised lairibavaljukad, oleneb mis kasti mahub ja kätte satub. Algul mõtlesin ka LM386 peale, aga see jääb vast natuke lahjaks.
                    Plaanis kuulata nii jutusaateid kui ka muusikat, aga pigem köögilaua peal, mitte läbi tubase helisüsteemi.

Esmalt postitatud stosoorok poolt Vaata postitust
                    Ma olen lausa mitu teinud. Nagu Sully ütles, siis enamusele inimestele on sellest klapiväljundist küll, aga vähe nõudlikumale kvaliteedi tagaajajale on kindlasti eraldi dac-i vaja.
                    Kas on sul soovitada mõnda konkreetset projekti, softi - või tegid ise nullist?
                    viimati muutis kasutaja Scott; 25 m 2017, 06:23. Põhjus: järjestikpostitused kokku (kasuta multiquote nuppu mitme postituse tsiteerimisel)

Comment

Olen ise nullist teind ja ka teiste seadmete sisse pannud. Softi kasutan vana versiooni moodeaudio, kuna uus läks tasuliseks. Sparky sbc ja x86 peal kasutan Volumiot mis on tasuta. Kunagi kasutasin ka Runeaudio nimelist, aga see projekt on vist surnud.

Comment

Kaevan vana teema välja veel korraks.

Siin mul tehtud video, milles siis näha internetiraadio füüsilisel kujul nagu teema pealkiri on.
                        Kui sa ei tea millist telerit või kodukino osta ja kust otsast alustada, siis loe "Teleri ja kodukino ostja ABC-d"
                        Videoid kodukino teemadel ja asjade ülevaateid näeb minu Youtube kanalil

Comment

Kui kaua netiraadio jookseb wifi kaudu kuni on vaja resetti teha?
                          Muide ERR-i jaamad tulevad FM-i kaudu ära tuntavalt parema kvaliteediga kui netiraadiona 128 MP3-ga.

Comment

Seda aega ei oska öelda. Praegu pole vaikust ette tulnud. Mängib põhiliselt hommikul paar tundi. Järgmisel korral on jälle käima läinud. Kui peaks iseenesest kinni kiiluma, annan teada
                            Kui sa ei tea millist telerit või kodukino osta ja kust otsast alustada, siis loe "Teleri ja kodukino ostja ABC-d"

Comment

Esmalt postitatud Cartman poolt Vaata postitust
                              Siin mul tehtud video,
                              Kui Sinule nii väga meeldib neid ülevaatusi korraldada, võin pakkuda Yamaha BD-A1060 nimelise köögiraadio, avamata pakendis. Peale filmi tegemist tahaks muidugi kõik asjad tagasi saada.
                              Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

Comment

Esmalt postitatud home poolt Vaata postitust
                                Kui Sinule nii väga meeldib neid ülevaatusi korraldada, võin pakkuda Yamaha BD-A1060 nimelise köögiraadio, avamata pakendis. Peale filmi tegemist tahaks muidugi kõik asjad tagasi saada.
                                Kõik saab tagasi, ainult pakend on avatud
                                Kirjuta PS-i.

Comment

Working...
                                X