Teade

Collapse
No announcement yet.

Muinaslugu sinilinnust

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Muinaslugu sinilinnust

Sai soetatud Muinaslugu sinilinnust cd, kuid seda kuulates tekkis mul kohe küsimus, et kuna plaat on salvestatud saksamaal Hamburgis siis kas sellest muusikast ei ole paremat salvestit olemas, kui see sama cd plaat. Seda head bigbändi ülesse võtta vaid 44100Hz ja 16bit on ju sama, kui sapakale feraari mootor peale panna ja taguda vastu rinda, vaadake, kui hea.

Kas on võimalik kuidagi endale saada kas 192kHz / 24bit või lausa dsd128 kvaliteedis ?

Vs: Muinaslugu sinilinnust

Selle küsimuse peaks esitama siiski plaadifirmale, kui just mõni foorumiliige seda isiklikult salvestamas ei käinud. Üles võeti see asi kindlasti 24-se bitisügavusega ja kes teab äkki paremal juhul isegi 96Khz. Pole ka välistatud, et samas formaadis mindi kuni masterini välja ning paralleelselt CD masteriga lasti ka ajaloo huvides välja kõrgema resolutsiooniga variant, mis on "igaksjuhuks" kindlas kohas olemas. Kahtlen, et DSD-s salvestama hakatakse, kui pole plaanis SACD-d avaldada, seega võid ju otsida kas on super audio CD asjast väljas.

Comment

Peaks ilmselt otse Mikk Targo käest küsima.

Comment

Aga kas keegi teab Mikk Targo e-maili ?

Comment

Äkki teab Google kui otsida
          mikk targo email

Comment

Vaatan mis ma ühe leitud etsmusic emaili peale saadetud kirjale vastuseks saan, kui saan .

Comment

Organisatsioonina on välja andja EAÜ, seega vist peaks eau@eau.org kauda harutama hakkama.

Comment

Esmalt postitatud ats poolt Vaata postitust
                võid ju otsida kas on super audio CD asjast väljas.
                Ma ei tea küll millal CD avaldati, kuid isegi kui oleks variant et materjal oleks ka SACD kujule mõeldud, ei pruugi selle reliis samaaegne üldse olla, sest täna ainus tehas töötab sellise järjekorraga et mõni asi on ka rohkem kui pool aastat ootel, tavaline järjekord on 4 ja peale kuud.
                Ma hindan küll et see materjal ju võiks olla hea DSDna, kuid kui meenutan mõningaid sarnase suunaga teemaarendusi mõnede muusikutega, siis ma väga kahtlen selles võimaluses et keegi üleüldse sellest midagi mõtles.
                Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                Konfutsius

Comment

Vaid infoks ütlen et Mikk Targo vastas mulle. Kui saan korrektse vastuse siis saab ka siin seda kajastada.

Comment

Ja nad ongi seadnud enestele selle idee, et inimestele kärab see cd kvaliteet küll, millest on muidugi kahju. Vaadates kas nativedsd.com lehte või Blue Coast Records lehte siis tundub vägisi, et meie omad mõtlevad sedasi "Jumala eest mitte keegi ei tohi saada paremat kvaliteeti nautida." Seega võib vaid mõelda, et tulevikus meie enda Eesti esitajate muusikat saaks hakata rahulikult omama, kas siis 192kHz / 24bit või lausa dsd näol.

Comment

Kuulasin ka plaadi üle ja üks väike küsimus tekkis, kas teistel on ka osadel lauljatel ebameeldiv sibilants (s-tähe susisemine) juures? Eriti Ott Leplandil, kes kuskil mujal sellega mulle pole kõrva jäänud. Või on see ainult mu enda süsteemi omapära?

Comment

Ma olen kuulanud ainult videoversiooni telekast, kui see nüüd just eetris oli ning läbi teleka enda helitrakti. Ausaltöelda, oli midagi vokalistide mikri valikul vist puusse pandud, sest laulu heli oli valdavas osas "inetu", samas kui bigband kõlas mõistlikult...
                        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                        Konfutsius

Comment

Ise kuulasin vist sama videoversiooni telerist (palju neid siis esitatud on?) ning minu jaoks ei ole peaprobleem mitte mikri, vaid solistide valikus.

Aga mida mina ka sellest tean ...

Comment

Muinaslugu sinilinnust

Arutelu pani kah salvestust kuulama/vaatama
                            Heli nagu ETV ikka "normaalne"
                            Aga mingi sahin susin jah häiris ja mitte ainult laulus, see oli üldine
                            Nagu oleks nõuka aeg tagasi : tämbrid põhja
                            Isegi kontrabass polnud meeldiv
                            Mis lauljatesse puutub... Madis64,ühinen Sinuga.
                            Aga lohutage end sellega, et TV3 muusikasaated veel "normaalsemad"
                            Et kuulata tõesti balansis heli tuleb lülitada: mezzo, djazz, suveline saksa kanal satilt, soome TV

Vabandust, teema on CD st mida pole kuulanud
                            Aga sellega seoses tekkis küsimus: kas kõik need lauljad ja bigbänd toimetati Hamburgi, et seal salvestada?
                            Või sain ma valesti aru Rait112 ?
                            viimati muutis kasutaja Scott; 29 m 2016, 08:01. Põhjus: 2 kokku

Comment

https://estonianevergreens.com/
                              lehel on vähemalt kirjas, et. . . . .

Tööprotsess:
                              1. Lutz Krajenski kirjutas uued, tänapäevased arranžeeringud.
                              2. Toimusid Lutz Krajenski Big Bandi salvestused Hamburgis (aprill 2016).
                              3. Paralleelselt käis töö samade laulude ingliskeelsete tekstidega.
                                Ingliskeelsete sõnade autoriteks on maailma tipptasemel laulukirjutajad USA-st: Pamela Phillips Oland, Alan Roy Scott, Liz Vidal, Philip Cody, Harold Payne, Allan Dennis Rich.
                              4. 2016. aasta augustis-septembris toimus Tallinnas lauljate salvestamine.
                                Solistideks on Maarja, Liisi Koikson, Elina Hokkanen, Sofia Rubina, Susanna Aleksandra, Kaire Vilgats, Laura, Koit Toome, Karl-Erik Taukar, Uku Suviste, Ott Lepland.
                              5. Salvestatud vokaalpartiid saadeti tagasi Saksamaale, kus toimus lõplik mix ja master’damine.
                              6. Tulemusena ilmus 2 CD-plaati:
                                eestikeelne „Muinaslugu sinilinnust”,
                                ingliskeelne „Estonian Evergreens: Revival”.

Bigbänd on Hamburgi enda tipp kooseis seega mismoodi kogu see värk siis suudeti kokku saada on küll kahtlane.
                              viimati muutis kasutaja rait112; 28 m 2016, 22:57.

Comment

Working...
                              X