Teade

Collapse
No announcement yet.

Kust saada normaalset kaablit?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kust saada normaalset kaablit?

Ma ei ole kablofiiil, aga oomipoest ostetud ja kolm euri raisatud kaabli seest vaatas välja see.
    Selgus see, kui kuulsin pärast kaablivahetust (eelmine otsustas tänu n+1 ühendamisele otsad anda) pausikohas sirinat.

Ehk öelge, kust kohast on võimalik osta tavalist RCA kaablit, kus on sees VARJESTATUD juhe !!!! Ja mitte hingehinna ja puust karbiga !
    Hakkan juba mõistma, miks kablofiilid kaableid kuulavad ja kaifivad.

Click image for larger version

Name:	IMG_2725.jpg
Views:	1
Size:	486,3 KB
ID:	879155
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Vs: Kust saada normaalset kaablit.

Oomipood, Noor Tehnik - HQ Silver series (uuem versioon on kummikattega).

Comment

Esmalt postitatud madis64 poolt Vaata postitust
      Oomipood, Noor Tehnik - HQ Silver series (uuem versioon on kummikattega).
      Oled pooleks lõiganud ?
      Ei julge enam ehkipeale osta .
      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Sellest kaablist mul kogu "kastidetagune kaabeldus" tänaseks kokku joodetud - ostsin lihtsalt 30m kaabli ja hakasin pistikuid lõigatud juppidele otsa jootma. Tänaseks see otsas.
        Mälu järgi on seal topeltvarjestus - vasksukk ja alumiiniumfoolium...

Samas on mõni kaabel suures tegevustuhinas üle jäänud - võin proovimiseks anda.
        Üle on ka paar pikemat (6...10 m?) sama kaabli varasemat versiooni, millel väline isolatsioonikiht plastist - nendest võin kerge hingega loobuda ...

Comment

Isegi hästi, ma olen näinud juhet kus ühise isolatsiooni sees on kaks vasekarva millest üks(!) on lakitud. Midagi prostamat on raske välja mõelda, edasi on juba teras või alumiinium.
          Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

minu kõige parem RCA otstega kaabel kannab kirja "Bandridge". Bandridge ütleb, et onoff on nende kauplus eestis.

lisaks võiks vadata tõsisemaid kohti ewsound, stanford.

Comment

Esmalt postitatud olavsu1 poolt Vaata postitust
              minu kõige parem RCA otstega kaabel kannab kirja "Bandridge"...
              On ka kord selline ostetud, kuid viimaseks see mul ka jäi. Mitte, et ta kõrvale kuuldavalt halb oleks olnud, kuid meelde tuli koolifüüsika, kus juhtidevahelist mahtuvust õpiti ja see oli pöördvõrdeline juhtidevahelise kaugusega.

Ehk need pakkenöörilaadsed kaablid ei saa - koolifüüsika järgi - nagu nii head meetrimahtuvust pakkuda kui need "paksemad", varjestus on veel omaette teema.

EW Sound & Lightist saab meetriga küll osta, kuid ma ei tea, kas seal paariskaableid just palju valida on. Küll aga oli seal vist mälu järgi sellist kaablit ka, mille meetrimahtuvus oluliselt alla 100 pf oli.

Comment

Kui vaadata Oomipoe valikuid siis seal oli ca 10 varianti varjestatud mitmesoonelist ja ka koaksiaalkaableid.
                Kas ikka tõesti sobivat ei leia?

Siis pole muud kui seal Tallinnas oli (on?) selline tehas, Eesti Kaabel.
                Kui meil hiljuti, 1975, tuli arvuti EC-1010 siis oli tarvis ühendada üle maja mõõtesõlmed arvutiga.
                Eesti Kaabel tegi meile 10 km varjestatud kaablit - montaažtraadil sukk peal.
                Sellest sai siis kaablid tehtud. 16 sukkadega soont ja plastik kõigel ümber.

Algul mõõtsime 10 m jupi peal lainetakistust, oli 43 oomi.
                Sellise takistiga oli peegeldus null.
                Läks tööle ja käis kuni tulid PC-d.

Comment

Kas tõesti tuleb ise ehitama hakata ?? Ma tean, et poes on kaableid ja pistikuid .
                  Põhimõtteliselt ma neid oomipoest ei osta ! Mõnda aega nüüd boikotin neid (ka mõnel teisel põhjusel).

Comment

Põhimõtteliselt ma neid oomipoest ei osta
                    See on nii ja naa küsimus! See, et tuleb ise ehitada on loomulik ja tulus tegevus, mõjub hästi rahakotile ja saad kvaliteetse asja ja sellise lahenduse nagu täpselt vaja. See kust ja mida osta tasub alati teha eelnevalt hinnauuring. Kui näit. ühe tatise RCA pistiku hinnal tuleb juba maksumuses ligikaudu üks eur vahet siis loomulikut ostad sealt kus soodsam ja see jutt on konkreetne nii hinna kui kindla firma toodangu puhul! Juba ammu ma igat asja igalt poolt ei osta! Meie maa kaupmeestel loogikat pole!

Comment

Pika ja otsastatud HQ kaabli saad samamoodi ka Noorest Tehnikust (kust jälle mina mitmesugustel põhimõttelistel põhjustel midagi mõnda aega ei osta ;-) ).

Pistikuid saad eBayst (kohapealne oomipoe-NT letipealne valik on hirmus nadi), kuid "kroom-hiinakaid" ma isiklikult tulevikus väldin (väljanägemine ei ole nii soliidne kui võiks olla).

Edit: iseehitatud kaabelduse üks plusse on see, et kaablid teed täpselt nii pikad kui vaja ja ei sentimeetritki üle. Igasugused pusad seadmete taga saavad välditud.
                      Ja kaua see ühe kaabli tegemine aega võtab - 20 minutit max ...

Comment

noh teemas näidatud "hiinakast" on bandridge tunduvalt paksem. ja seni on oma funktsiooni väga hästi täitnud.

Kas tõesti tuleb ise ehitama hakata ??
                        egas muidu pedantidelt heakskiitu saa.

või pöördud sinna kus kaableid koostatakse:

Comment

Ma väldin ammu oomipoodi, Hiina 1$ rämps 10x hinnaga. Ma olen ostnud Yeint-ist Clicktronic'u kaableid kui kiiresti vaja, aga HiFi süsteemis ainult DIY Neutrik + Taskeri coax.

Comment

ELFAs on odavaim lahendus Tasker. Sellel on reaalselt kah igal soonel oma varje. Ostad meetriga palju vaja ja paned otsad külge millised vaja. Ma ei mäletagi, et ma kunagi valmis kaabli oleksin ostnud. Kuna ma neid aegajalt ikkagi pean tegema siis sai 100m rullidega igat värvi asju (valge, kollane, sinine, roheline, jne) kunagi võetud, küll kahe ja kolme ja nelja soonega. Isegi S-VHS oli. Siiani pole mingit jama täheldanud. Kindlasti on ka valmis asju ja veel kallemaid muid "elektrinööre" kah saada. Sealt võiks uurida, kui on viitsimist ise teha :http://www.elfadistrelec.ee/et/kompo...c/cat-DC-59838

Comment

Üks šedööver veel mõni aasta tagasi Oomipoest. Aga ostja ei olnud mina. Mul seisab see näitena "heast mikrofoni kaablist" High grade Low noise ikkagi. Varjestust lihtsalt EI ole kuigi sisemine soon on..enam -vähem.
                              Click image for larger version

Name:	20170113_093307.jpg
Size:	490,2 KB
ID:	869868Click image for larger version

Name:	20170113_093338_008.jpg
Size:	495,2 KB
ID:	869869

Comment

Working...
                              X