Teade

Collapse
No announcement yet.

Kust saada normaalset kaablit?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kust saada normaalset kaablit?

...Ja siit veel edasi mõelda, kui seadmete toitejuhtmed on maanduskontaktiga ja maandused on suuresti erinevate potensiaalidega siis hakkab see potensiaalide vahe sealt varjest läbi käima. Siia haakub: Ground Lift.
    http://hparchive.com/
    https://worldradiohistory.com/index.htm

Comment

Kust saada normaalset kaablit?

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
      Kes vähegi elekrtoonika ja mõõtmistega kursis on, see teab kindlasti elementaarset asja, et varjet ei kasutata signaali saatmiseks ja ühendatakse ainult ühest otsast, kui välja jätta koksiaalkaabli ühendused.
      Õigust räägid, lühikeste otste puhul ei ole eri ühendusviisidel ilmnev mahtuvusevahe hoomatav ega oluline.

Minu konkreetsete katsete juuures 6-meetrise kaabliga tulid aga kuuldavad vahed sisse (tegin ka sellise testikaabli, kus sukk ühest otsast maandatud oli ja ainult varjena töötas ning mille mahtuvus "valest ühendusviisist" suurem oli).

Esmalt postitatud Starfish poolt Vaata postitust
      ...Ja siit veel edasi mõelda, kui seadmete toitejuhtmed on maanduskontaktiga ...
      Üldiselt nagu (kodu-audiotehnika puhul) ei ole ju?

Ning kui oleks, siis ma ühendaksin kõigi seadmete toitepistikud ühe pesapaneeli.
      viimati muutis kasutaja Scott; 15 m 2017, 09:39. Põhjus: järjestikpostitused kokku

Comment

Esmalt postitatud madis64 poolt Vaata postitust
        Õigust räägid, lühikeste otste puhul ei ole eri ühendusviisidel ilmnev mahtuvusevahe hoomatav ega oluline.

Minu konkreetsete katsete juuures 6-meetrise kaabliga tulid aga kuuldavad vahed sisse (tegin ka sellise testikaabli, kus sukk ühest otsast maandatud oli ja ainult varjena töötas ning mille mahtuvus "valest ühendusviisist" suurem oli).
        Äkk polnud probleem mitte kaabli suures mahtuvuses vaid signaaliallika suures väljundtakistuses?

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
          Äkk polnud probleem mitte kaabli suures mahtuvuses vaid signaaliallika suures väljundtakistuses?
          Jah, tõenäoliselt oli juurpõhjus signaaliallikas - kuid oluliselt lihtsam on "tekitada töötav kaabeldus" kui modifitseerida signaaliallikat.

Aga OK, see mäng pikkade kaablitega oli hea koolitus (ka kõrvadele) - praegu on pikim ühenduskaabel mul seadmete vahel alla 1,5 meetri, kaablid "kapi taga" silma eest ära ja joodetud üsna "kohakohaste pikkustega".

Comment

Mul on ühendus trs pulgalt xlr pistikule järgmine:

T -> xlr(2)
            R -> xlr(3)
            S ->xlr(1)

See tähendab, et sukk on ühendatud mõlemast otsast ja toimib.

üks üllatus oli veel, helikaardil on siiski mittebalansseeritud väljundid (külma polegi). Eelmine omanik teadis auke balansseeritud olema.
            Nii ta mul ongi ühendatud isetehtud balanced kaabliga kõlli balanced XLR auku. :P

Comment

Esmalt postitatud olavsu1 poolt Vaata postitust
              Mul on ühendus trs pulgalt xlr pistikule järgmine:
              T -> xlr(2)
              R -> xlr(3)
              S ->xlr(1)
              Nii ta mul ongi ühendatud isetehtud balanced kaabliga kõlli balanced XLR auku. :P
              Parem läheb siis "-" sisendisse ja vasak "+" sisendisse ?

Sedasi kuuleb ainult kanalite vahelist erinevust, või on seal lülitus, et seda sisendit balanseerimata süsteemina kasutada ?
              http://hparchive.com/
              https://worldradiohistory.com/index.htm

Comment

Esmalt postitatud Starfish poolt Vaata postitust
                Parem läheb siis "-" sisendisse ja vasak "+" sisendisse ?

Sedasi kuuleb ainult kanalite vahelist erinevust, või on seal lülitus, et seda sisendit balanseerimata süsteemina kasutada ?
                Mul helikaardi taga on 8 monofoonlist auku, profikaart tahab olla. Stereos on siis kaks auku korraga kasutusel.

Kõlli taga on kolm auku. unbalanced RCA ja balanced TRS, XLR.

Comment

Working...
                X