Teade

Collapse
No announcement yet.

Kuulamisruumid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kuulamisruumid

Tervitused

Tundub, et tekib võimalus ehitada endale kuur, millest ühe osa saan teha kuulamis/kino ruumiks. Hetkel on kõik võimalik ja olen projekteerimis staadiumis. Plaan on teha sisemõõtudega 5000x7000mm. Seina kõrguseks tuleb 3000mm ja katuslae teeksin 20 kraadi alla, et vähendada seisvate lainete ohtu. Sama mõte on teha tagaseinaga, kus teeks selle 4..5 kraadi alla. Absorberid ehitaks seina sissse, ehk jätan teatud kohtadest kipsi ja OSB plaadi ära ning augud kataks kangaga. Ootan teie mõtteid ja soovitusi, mida/kuidas võiks teha

https://photos.app.goo.gl/QoLDqYC3gwWEI5J63
    B&W 803D2 / Beta 300RR / Sig Sauer X5

Comment

Tagasein 4-5 kraadi on vist vähe, arvutada ei viitsinud aga tundub, et võiks olla natuke rohkem, et seisulaineid rohkem hajutada. Igal juhul tasuks üle kalkuleerida. Võta näiteks see http://www.sengpielaudio.com/calculator-roommodes.htm ja proovi kahte varianti, kui tagasein oleks risti ja pikem ning lühem variant mis viltuse seina korral kujunevad; võrdle kui palju seisulainete sagedused erinevad.

Comment

Mis see tegelik ruumi mõõt on? Mingi 4x5? Või ongi 5x7?Kumba pidi ruumi kasutada plaanid?
        Kui sa ei tea millist telerit või kodukino osta ja kust otsast alustada, siis loe "Teleri ja kodukino ostja ABC-d"
        Videoid kodukino teemadel ja asjade ülevaateid näeb minu Youtube kanalil

Comment

Esmalt postitatud Cartman poolt Vaata postitust
          Mis see tegelik ruumi mõõt on? Mingi 4x5? Või ongi 5x7?Kumba pidi ruumi kasutada plaanid?
          Plaan ja lõige on siin. Pole leidnud võimalust, kuidas googli pilte siin normaalselt kuvada saaks

https://photos.app.goo.gl/QoLDqYC3gwWEI5J63

Comment

Ok, mul plaan enne ei avanenud, ainult lõige. Uhke värk, kui saad selle ruumi teha.
            Kaks kõlarit tundub nii uhke ruumi peale küll ruumi raiskamine (niisama norin).
            Mõtlen, et 6 istekohta stereoheliga on üsna raske ära katta. Sweetspot on 1-2 istet ilmselt.
            Ruumi suurus on ka ikka üsna pirakas, millega sa selle heli täis lased? Sama kraam, mis juba olemas või uuenduse plaanid?

Aukude seintesse jätmisel mul küll usku pole. Kas sul seal mingi aurutõkkepaber ka vahel või vill vaatab kohe vastu?
            Kui sa ei tea millist telerit või kodukino osta ja kust otsast alustada, siis loe "Teleri ja kodukino ostja ABC-d"
            Videoid kodukino teemadel ja asjade ülevaateid näeb minu Youtube kanalil

Comment

Ruumi mõõtude aluseks võtsin AcosticFied' soovituse järgi 17"W 10"H, 23"L ehk siis 5,18m lai, 3,0m kõrge ja 7,0m pikk https://www.acousticfields.com/ideal...bonello-graph/
              Kui rääkida ruumi suurusest, siis maakodus on üks tuba sama mõõtudega ja tegelikkuses see ruum ei olegi nii väga suur, ütleks et selline paras. Hetkel lähevad sinna need mis mul on, kuid plaan on võtta suuremad. Ruum ei jää ainult stereo kuulamiseks vaid ka kodukinoks. Plaan on ehitada 7.2.4 Atmose ringheli süsteem.
              Tagaseina on plaan ehitada ka Quadratic Diffuser aga kui see sein on juba mingise kraadi all, siis ei tea kas nendel on mõtet.

Comment

Kindlasti on mõtet. Seinte nurga all ehitamine mõjutab seisulaineid madalatel sagedustel, olenevalt ruumist alla 200 või 100 Hz, enamus difuusereid hajutavad/summutava heli tõhusalt aga kõrgematel sagedustel, umbes 500 Hz ja kõrgemalt.

Comment

Mis sa arvad, palju see tagaseina nurk võiks olla? Kui ma näiteks 10 kraadi teen, siis keskel on sein "tõuseb" ~325mm eemale ja 5 kraadi puhul ~154mm. Tegelt on küsimus ka nene nurkade "bassi lõksude" kohta, et kui suured need võiksi olla. Üks idee on teha sama asi nagu PS Audio tegi Helmholtz resonaatori põhimõttel. Või hoopis midagi lihtsamat ehk katan villa plaadiga kus augud sees
                  Lisatud failid

Comment

Võta näiteks see http://www.sengpielaudio.com/calculator-roommodes.htm ja proovi kahte varianti, kui tagasein oleks risti ja pikem ning lühem variant mis viltuse seina korral kujunevad; võrdle kui palju seisulainete sagedused erinevad.

Comment

Ühel mu sõbral valmis kuulamisruum:

Click image for larger version

Name:	C3644A73-F046-4882-86DB-4EEDF9B4A5C9.jpg
Views:	1
Size:	99,0 KB
ID:	871866
                      "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Kuulamisruumid

Ehitamisel kinotuba/kuulamisruum.
                        Seinad(fibo) on värvi all ja seal väga midagi muuta enam ei saa, ainult seinapealseid lahendusi lisada.
                        Põrand betoonplaat ja katteks vaip. Laes on plaanis kasutada Ecophon Focus Ds ripplae plaate. Kas oskab keegi selle info põhjal (mõõdud joonisel) soovitada ripplae kõrgust? Võimalik kuni 3m. Kas peaks midagi ette võtma akna avadega? Igasugused soovitused teretulnud.

Comment

Manused vigased.

Comment

Working...
                          X