Teade

Collapse
No announcement yet.

Mis võib häirida FM vastuvõttu?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Mis võib häirida FM vastuvõttu?

    Mõistus hakkab otsa saama, õigemini on klemm juba korralikult kokku jooksnud.
    Mure siis selline.
    Lahjema otsa vanakooli ressiiver pandud igapäevaseks raadiokuulamiseks. Päeval mängib nagu peab ja mingit muret. Aga õhtul ühtäkki hakkab miski segama, signaali tugevuse strelka hüppab kuidas juhtub ja raadio vastuvõtt võib kaduda täieliku sahinani ning siis ootamatult taastuda.
    Eile avastasin, et sama anomaalia esineb põrandalambil mille dimmer seatud hämara peale. Lambi valgustugevus muutub samal ajahetkel kui anomaaliad raadioga esinevad.

    Keegi targem oskab seletada?

    #2
    Vs: Mis võib häirida FM vastuvõttu?

    Esmalt postitatud J_K poolt Vaata postitust
    ... vastuvõtt võib kaduda täieliku sahinani ning siis ootamatult taastuda.
    Eile avastasin, et sama anomaalia esineb põrandalambil mille dimmer seatud hämara peale. Lambi valgustugevus muutub samal ajahetkel kui anomaaliad raadioga esinevad.
    Kõik viitab anomaaliatele elektrivõrgus!
    Kas naabruses keevitamist ei toimu?
    viimati muutis kasutaja Scott; 24 m 2017, 06:18. Põhjus: täht; kõike ei pea tsiteerima

    Comment


      #3
      Vs: Mis võib häirida FM vastuvõttu?

      Impulsstoiteplokid, netimodemid-ruuterid, eriti elektrivõrgu kaudu netti vahendavad adapterid. Ka seesama dimmeriga laualamp. Kõik need kahtluse alla ja ükshaaval võrgust eemaldada. See, mille väljalülitamine häire kõrvaldab, ongi süüdlane. Kui selline aparaat on naabri korteris, siis koridoris on rubilnikule ehk ligipääs
      73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
      ATiP1pN4XeM

      Comment


        #4
        Vs: Mis võib häirida FM vastuvõttu?

        Lisaks eelpoolmainitule, vaata üle ka majapidamises olevad led lambid. Need on ühed suurimad raadiolainete reostajad.

        Comment


          #5
          Vs: Mis võib häirida FM vastuvõttu?

          Esmalt postitatud vanakool poolt
          Niipea kui arvuti toitejuhtme seina lükkan, isegi ilma arvutit siselülimatta ei kuule raadiost enam midagi peale pulseeriva vilina
          Vaheta arvuti võrgutoiteplokk välja! Need on ennegi jamasid põhjustanud!
          viimati muutis kasutaja Scott; 25 m 2017, 03:17. Põhjus: ei pea kõike täielikult tsiteerima

          Comment


            #6
            Vs: Mis võib häirida FM vastuvõttu?

            Arvata on, et häire tulebki vooluvõrgust. Täna tuvastasin ühel sangal sama nähtuse kuid vähemal määral. Kõik enda võimalikud häirijad kontrollitud ja süüdlane asub kuskil kaugemal.
            Seega kas on võimalik mingit lihtsamat filtrit häirete vastu teha? Ressiivri originaalsust ei tahaks palju rikkuda.

            Comment


              #7
              Vs: Mis võib häirida FM vastuvõttu?

              Mäletan,et kasutatakse ferriitrõngaid häirete vähendamiseks.
              Ma ei tea,kas sest on abi aga võib proovida ressi toitejuhet kerida sellise rõnga ümber.

              Comment


                #8
                Vs: Mis võib häirida FM vastuvõttu?

                Unusta ferriitrôngad,toitefiltrid. Nende môju sa praktiliselt ei märkkagi. Impulstoite seadmeid ei kasutata ka üldjuhul raadioamatörismis , lampvôimendite juures, just sealt tulevate hàirete pàrast ( harmooniliste sagedused). Enamus hàireid lendab eetrisse trafo kaudu, mitte juhistikust. Toiteseadme kvaliteet sôltub ka vàga palju korpuse kvaliteedis, trafo ekraniseeringust. Variant on natuke nihutada vônkke sagedust, aga see vist arvuti toiteseadme puhul môttetu. Lihtsaim lahendus, nagu eelpool öeldi juba,vaheta toiteseade.

                Comment


                  #9
                  Vs: Mis võib häirida FM vastuvõttu?

                  To Vanakool:vahetult impulstoiteblokist tulevate ja kaudsete , eemalt tulevate häiresignaalide nivoode vahe vägagi erinev, sellistes olukordades ei anna filtrid erilist tulemust. Raadiovastuvôtja puhul ei tule häired toiteahelast vaid ikkagi antenni sisendi kaudu. Kui hakkad sealt filtreerima,siis kaotad ka kasulikku signaali.

                  Comment


                    #10
                    Vs: Mis võib häirida FM vastuvõttu?

                    Jõudu
                    Mulle tundub küll, et teemapüstituse lahendus on kirjelduses endas: Eile avastasin, et sama anomaalia esineb põrandalambil mille dimmer seatud hämara peale. Lambi valgustugevus muutub samal ajahetkel kui anomaaliad raadioga esinevad.

                    Või on tegemist eesti keele lauseehituse keerukusega? On see dimmer sul kindlalt korras?

                    Lugupidamisega

                    Comment


                      #11
                      Vs: Mis võib häirida FM vastuvõttu?

                      LED pirnilahendused..
                      On näha et reaalselt puudub igasugune kontroll müüdavate LED kaupade kvaliteedi ja nõutekohasuse osas. Olen ostnud hulgaliselt erinevaid LED pirne ja LED-ajameid, millel on kõik tunnustus ja sertifikaadid ja.. ehk ostnud teadlikult. Paberil, netis, tootjalehel olevad sertifikaadid ja tootelehed on vaid kellegi poolt kirjutatud üllitis, millega tavaliselt pole reaalsel elul ja olukorral suht midagi ühist. Siin teemas mainitud kiirgusest... Näiteks, on mul olemas reaalselt autolaterna LED pirne (koos ajamiga) mille sisselülitus kutsub esile FM raadioalas üsna suure laineala sahina/müra ja seda nii salongis olevas autoraadios kui ka garaazis olevas raadios kui needsamad LED tuled sisse lülitada. Ja näiteks ka on reaalne kogemus erinevate LED-ajamitega (LED toiteplokkidega) kus kasutades näiteks pinge indikaatorit saab täiesti lihtsalt ülevaate, millises kilbis toitelokid töötavad (ilma et peaks kilpe avama), saab jälgida kohati kuni 1m kauguselt kaabelduse teekonda seintes ja lagedes..jne. Kiirgus ja välja ulatus on kohati täiesti aukartust äratav.
                      Samas kasutades näiteks automaatika ajamite toiteplokke (metallkestas kvaliteetsemaid) ei ole raadiomüra täheldamist ja nii toiteploki enda ja väljuvate liinide kiirguse ja välja mõõtmine ei anna suht mingeid tulemusi ei kaabliotsijatega ei signaaligeneraatorite detektoritega ega muuga.
                      Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

                      Comment


                        #12
                        Vs: Mis võib häirida FM vastuvõttu?

                        Esmalt küsin ühe selgituse. Mis asi on valgusdiood ajam? Ainuke, mis seal elektrone liigutab-ajab, on väline toiteallikas. Diood kiirgab kvant valgust, kui elektron kukub dioodi pooljuhist materjali aatomi kõrgemalt orbiidilt madalamale, sest teda seal hoidev pöörlemisenergia sai otsa. Valgus tundub pidevana, sest neid orbiiti vahetavaid elektrone on ajaliselt palju.See on kvantelektroonika ja kvantmehaanika.
                        Nüüd häiretest. Iga järsk muutus voolutugevuses või pinges, toob kaasa kõrgsagedusenergia tekke! Mida lühem on muutuse kestus, seda kõrgemale liigub häire ka oma spektriga. Häire tugevus oleneb muutuste kvantiteedist. Mida suuremad voolud ja pinged, seda tugevam on ka häire oma olemuselt! Seega igasugused impulside allikad on ka häirete allikad! Looduses on kõige paremaks näiteks pikne! Praegu odavalt tehtud ja siiski müüki paisatud impulsmuunditega toiteseadmed on suured häireteallikad. Häire tuleks allika juures, s.o. tekkekohas lokaliseerida või kustutada. Samas iga selline skeemiosa tõstab seadme omahinda. Põhimõte on aga see, et kõik müügiks. Odavalt teha ja kallilt mahamüüa! Nii mõjutabki seadmekese iga element, isegi kui ta kajastub montaaži mahtuvuses, seadme tööd tervikuna. Kuna toiteosa on ühenduses elektrivõrguga, mida võib vaadata ka saateantennina. See saateantenn on häireallikaga ebamääraselt sobitatud, aga antenni ulatus ruumis on väga suur! Sealt ka häire leviku suur mahu ulatus ruumis. Kahjuks on nii, et tootja on oma kasumiosa kätte saanud ja kui on aasta seadme soetamisest möödas, jäävad üldjuhul kõik tagajärgede kulud tarbija kanda. Sealt ka need kondensaatorite vahetused, eriti viimasel ajal praktiliselt uutes toiteplokkides! Ka kondensaatori tootjatel kehtivad samad toodangu väljastamise nõuded. Nendel sade töötas väljastamisel korralikult! Tavaliselt läbib seade automaatkontrolli enne väljastamist ja selle kontrolli tulemused on dokumenteeritud! Nii maksabki tootjate tehtud, saavutatud hinnavõidu kinni lõpptarbija! Üksikul tarbijal on kiirem ja mugavam ise viga kõrvaldada, kui esitada suurtootjate vastu kohtuhagi! Elu kogu oma ilus!

                        Comment


                          #13
                          Vs: Mis võib häirida FM vastuvõttu?

                          Teadupärast, kui antenn ei ole sobitatud,puudub resonants sagedus, siis ei koorma ta ka piisavalt eelmises tekstis teemaks olnud seadmeid ning seega ei saa sealt eriti energiat välja ka kiirata, vaid ,suur osa energiast “köetakse” tagasi häireid genereerivasse allikasse.

                          Comment


                            #14
                            Vs: Mis võib häirida FM vastuvõttu?

                            Ei köeta tagasi, välja kiirgab kindlasti kõvasti vähem, võrreldes sellega, kui oleks "antenn" sobitatud, aga rändama läheb kogu see "supp", mida tooda vigane seade, pikki juhtmeid! Sama asi on ju ka siis kui kasutad 125 kHz sagedust, ametlike elektriliinide otsimise seadmetega. Seal jookseb moduleeritud siinus, millel on harmoonilisi suhteliselt vähe!
                            viimati muutis kasutaja rainadov; 27 m 2017, 23:06. Põhjus: täht

                            Comment


                              #15
                              Vs: Mis võib häirida FM vastuvõttu?

                              Esmalt postitatud rainadov poolt Vaata postitust
                              Ei köeta tagasi,...
                              Super! Lükkad füüsikat ümber? Siit järeldan, et paljud insenerid on teinud tühja tööd, leidmaks lahendusi , kuidas kaitsta kõrgsagedus võimendit halva antenni sobituvuse puhul.
                              Ja kaablitester pole nüüd küll miski etaloon seade, millest järeldusi teha.

                              Comment

                              Working...
                              X