Teade

Collapse
No announcement yet.

Peo sound

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: Peo sound

    Poetan ka siia teemasse paar lauset oma 20aastast PA helitehnika kogemusest. Kõik Apple asjad on kasutamiseks enamasti ok, heli väljundid on vägagi heade parameetritega ja nii 3,5mm pulkpistiku kui BT vahendusel. Komistuskiviks saab loomulikult audiofailide kvaliteet, netist võib leida erineva per*ekeeramis astmega heli faile, Youtub on neid 99% täis otsast lõpuni ja isegi see 1% ei ole kaugeltki originaal kvaliteedis nagu välja on reklaamitud. Tavalise kodukõlari ja ressiivriga kuulates ei kuule nagu suuri "puudusi" kuna helisüsteem oma DSP lahendusega kompenseerib puuduoleva osa helis, kuid kui kasutad PA puhul analoog helipulti sisendis, siis tulevad puudused helis kohe välja, mõni lugu tundub lausa naljaks... Arvutit kasutades audio maha mängimisel analoog kujul tema enda sisemise helikaardiga tuleb valmis olla ground loop efektiks, st. kui arvuti istub süteemis akutoitel on kõik ok, kuid kui toite adapteri "seina torkad" tuleb helisse 50Hz võrgumüra sisse. Sõltuvalt seadmete ehitusest ja maandus meetodist võib häiriv efekt olla erinev, vahel kostub helis isegi arvuti emaplaadil töös olevate vooluahelate poolt tekitatud "lisamüra", mis väljub analoog LINE OUT ahela kaudu ja PA võimendus võimendab selle üles. Sellise häire korral tuleks kasutada välimist USB helikaarti või lahtisidestus trafosi eraldi moodulina analoog audio ahelas. Üldiselt soovitaks kõik võimaliku YT kraami eelnevalt alla tõmmata ja suurema playlisti valmis teha kuulamise jaoks. Samuti on võimalik kuulata otse vastavat huvipakkuvat netiraadio kanalit, muusika valik on seal tohutu, soovilugusi muidugi ei saa... Üks hea netiraadio on: https://www.di.fm/channels Kui liitud ja panustad väikse "kopika" saad kuulata heli kvaliteetsemalt mis tavaline külastaja. CD plaadid on küll heli allikana palju kvaliteetsemad, kuid jah, paljud noored pole enam neid oma silmaga aastaid näinudki ilmselt, veel vähem ostnud...

    Comment


      #17
      Vs: Peo sound

      Tegu pole noortega ja enamus lugusid ongi kõrge bitreidiga CDdelt mp3deks konverditud aga nagu alati tahab keegi mingit "oma" lugu...

      Lihtsalt tahaks ise ka peol olla ja mitte CD-dega mässata terve öö seetõttu mp3 ja seesugused massinad.

      Comment


        #18
        Vs: Peo sound

        Lugedes siin erinevaid vastuseid... Kes keelab CD'delt muusika arvutisse kadudeta formaati (nagu FLAC) salvestada, siis kvalikteet 1:1 aga füüsiliste plaatidega jamama ei pea? Iseasi jah, kui ei ole võimalust kvalikteetset analoog heli arvutist kätte saada (nt. ainult läpaka sisese helikaardi kasutus võimalus) aga pigem panustaks siis selle puuduse kõrvaldamisele.
        Kui võrgumüraga tekib probleem, siis ehk aitaks läpaka kere maandusega ühendamine. Osadel "laadijatel" on juba maandusega võrgujuhe, tea kas nendega vähem seda jama?
        Abiks arvutustel: Oomiproge, Võimuproge
        Kahtled mõne muusikapala/albumi kvalikteedis? Ei kõla nagu päris nii? Hajuta viimased kõhklused programmiga AudioVisualizer !

        Comment

        Working...
        X