Teade

Collapse
No announcement yet.

Mõõtmised ja tajud

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Mõõtmised ja tajud

Kunagi ikka astuks läbi, kui Lätti muud asja on võtan ühendust.

Comment

Kui juba testima hakkate, siis kuulake toitekaableid ka

Comment

Esmalt postitatud Sonic poolt Vaata postitust
        Valka ikka, EnnS ja martk, kas olete samuti tulijad?
        Ma jätan vase vooru vahele. Kui keegi punub patsiks kullatud hõbeda, siis sellistest kõlarikaablite kuulamisest olen huvitatud;
        viimati muutis kasutaja martk; 19 m 2018, 15:05.
        Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Minupoolt osalemine sõltub kõigepealt pimekuulamise toimumise ajast, ma olen palju Eestist ära. Ja ka muidugi konkreetse tegevuse programmist.

Aga loomulikult huvi iseenesest on jätkuvalt olemas.
          viimati muutis kasutaja EnnS; 19 m 2018, 16:24.

Comment

Skeptikud hüppavad üksteise järel alt ära, mida oligi oodata.
            viimati muutis kasutaja Sonic; 19 m 2018, 17:12.
            "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Ei hüppa kuskile.

Comment

Kas Valkas on bassist heli kah või on jälle tüdruk kitarriga?
                Bass is a good example of audiophile failure.
                For many audiophiles bass definition equals no bass - the lowest frequencies are often non-existent, and the bass level is often too low, causing a total loss of physical impact and excitement.
                I think this is one cause why normal people don't see the point in having a decent audio set-up, they conclude that they probably don't have good enough ears to hear the claimed difference, because it does not sound good to them, it does not bring excitement, and they certainly do not want to hear the Norah Jones album over and over again.

Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Esmalt postitatud martk poolt Vaata postitust
                  Kas Valkas on bassist heli kah või on jälle tüdruk kitarriga?
                  Seekord on poiss basskitarriga.
                  "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Esmalt postitatud olavsu1 poolt Vaata postitust
                    klassikaraadio tegi öösel kuulmistesti. ühel hetkel hakkas igasugu vilesid tulema, nigu kõrvatohtri audiomeetrias. pärast seda oli sümfooniate heli ulatud palju avaram. tea, kas hakkavd ruumiheli eetrisse andma...
                    Ma olen vaadanud mõne kaabli pimetesti tulemusi. Neid korraldatakse tavaliselt lähtuvalt ärihuvidest. Üldiselt kaablite mõõteandmetes suurt vahet polegi, pigem on need mõõtemääramatuse piirimail. Suuremad erinevused on just tajutavate nähtuste vahel. Enamuse selliste nähtuste puhul tundub tõesti, et stereoefekt peaks olema nagu parem. Füüsikaliselt on seda küll raske kaablite süüks panna. Koos hinnakasvuga tekivad tavaliselt ka illusioonid ja hallutsinatsioonid.

Mulle on rohkem muret tekitanud igasugused filtrite induktiivsused. Need tõprad takistavad voolu kasvu ja hiljem ka vähenemist – umbes nagu hooratas. Seepärast pooldan aktiivkõlarit, kus on igal ribal oma võimendi ja valjukas on ilma filtrita taga. Ka sageduspiire ja eri ribade tundlikkust on lihtsam vajadusel muuta vastavaks mõõtmisel.

Comment

Esmalt postitatud Sonic poolt Vaata postitust
                      Seekord on poiss basskitarriga.
                      Mis formaadis oma muusikat kaasa võiks võtta?

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
                        Mis formaadis oma muusikat kaasa võiks võtta?
                        LP, CD, SACD, DVD-Audio

Comment

klassikaraadio tegi öösel kuulmistesti. ühel hetkel hakkas igasugu vilesid tulema, nigu kõrvatohtri audiomeetrias. ... tea, kas hakkavd ruumiheli eetrisse andma...
                          Standartne raadiosaatjate parameetrite kontrollimise test. Tehakse teatud intervalliga kõigile saatjatele. Ja raadiojaam mängib muusikat edasi, korraga ainult üks saatja "võetakse maha" ja see testsignaal läheb otse sisendisse.

Korra-paar kuus teeb rootslaste SVT oma kanalitel öösiti teste, kus ruumiheli muutused on selgelt kuulda ning neid visualiseeritakse testtabelil kõlarite kujutistega. Loomulikult edastatakse ruumiheli kogu aeg, kui saade seda omab.
                          73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
                          ATiP1pN4XeM

Comment

klassikaraadio tegi öösel kuulmistesti. ühel hetkel hakkas igasugu vilesid tulema, nigu kõrvatohtri audiomeetrias. pärast seda oli sümfooniate heli ulatud palju avaram. tea, kas hakkavd ruumiheli eetrisse andma...
                            Mis kuupäeval ja mis kellaajal see test oli?
                            viimati muutis kasutaja Scott; 20 m 2018, 23:23. Põhjus: Enne käib tsitaat, siis vastus. Me ei mängi foorumis Kuldvillakut.

Comment

Esmalt postitatud ats poolt Vaata postitust
                              Mis kuupäeval ja mis kellaajal see test oli?
                              19.01.2018

01:55:43 Pjotr Tšaikovski - Katkendid balletist "Luikede järv" (Peterburi Maria Teatri orkester Valeri Gergiev)

ettekande ajal.

Comment

Nonii, ma hakkan tasapisi Eestisse tagasi jõudma. Millal pimekuulamine plaanis on? Ma olen 31. jaan. kandis Hiiumaalt mandril käimas, kuskil sealkandis (päev siia-sinna) oleks mulle sobiv aeg.

Comment

Working...
                                X