Teade

Collapse
No announcement yet.

Mõõtmised ja tajud

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Mõõtmised ja tajud

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
    kõlari takistuse sagedussõltuvus, ning võimendi väljundtakistuse sagedussõltuvus.
    Kas need andmed avaldab tootja või peab tingimata mõõtma hakkama?
    "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Enamasti tootjad neid andmeid ei anna ja tuleb ise mõõta.

Comment

//elukutselised trollid praevad üksteist...

üks "nutumüüri" link seie: https://science.slashdot.org/story/1...ore-repetitive

Comment

Kui kallid kaablid erinevalt mängivad siis võiks referentsiks olla kõrval üks tavaline 4mm2 ehituspoe kõlarikaabel.
          Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
            väga kuuldavalt hakkab see tunda andma, kui see on kõlari takistusest umbes pool.
            4 mm² Cu juhtme takistus on umbes 4,6 Ω/km ?

Comment

Esmalt postitatud vanemleitnant poolt Vaata postitust
              4 mm² Cu juhtme takistus on umbes 4,6 Ω/km ?
              umbes täpselt nii jah 4.31 Ohm/km: https://www.elfadistrelec.ee/et/audi...=10&simi=99.75

Comment

Moi, kui nüüd võimendi ja kõlarite vajalikud andmed on mõõdetud ja kindlaks tehtud ning vaja mineva kõlarikaabli optimaalsed parameetrid välja arvutatud, kas siis tuleb minna poodi, kus müüakse kaableid, mis ussiõli ei sisalda ja nõuda sealt vastavat kaablit? Kas nende kaablite tootjad avaldavad vajalikke andmeid? Või tuleb jälle ise mõõtma hakata Näiteks kauplus Noor Tehnik: https://www.noortehnik.ee/kolarikaablid/?p=1
                "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Ah jätke inimene rahule oma küsimustega kaabliparameetrite kohta. Selle teooria järgi, kus kõige tähtsam on L komponent, siis võiks ju ka kõlaris olevas filtris välja korjata kõik mahtuvused, takistid ja alles jätta ainult poolid. Nali.
                  Mina usun heli erinevusse erinevate kaablitega, eriti punutud kaablitega. Punutud kaabli puhul moodustab see punutis ise juba erinevate sageduste filtri, sest antud sasipundar(ka kaks paralleel juhti) sisaldab endas L,R,C,XL komponentte. Muutes natuke kaablipikkust ja võimegi juba tajuda , miks miskid instrumendid tulid helipildis esile v. taandusid. See on teoreetiline väide.
                  Siia lisan veel ühe lingi, ilusa ja lihtsa jutuga , mis haakub väga hästi teemaga.
                  viimati muutis kasutaja mati1; 16 m 2018, 20:00. Põhjus: Viga

Comment

Esmalt postitatud Sonic poolt Vaata postitust
                    Moi, kui nüüd võimendi ja kõlarite vajalikud andmed on mõõdetud ja kindlaks tehtud ning vaja mineva kõlarikaabli optimaalsed parameetrid välja arvutatud, kas siis tuleb minna poodi, kus müüakse kaableid, mis ussiõli ei sisalda ja nõuda sealt vastavat kaablit? Kas nende kaablite tootjad avaldavad vajalikke andmeid? Või tuleb jälle ise mõõtma hakata Näiteks kauplus Noor Tehnik: https://www.noortehnik.ee/kolarikaablid/?p=1
                    Jälle tuleb ise mõõtma hakata, mis teha kui kaablitoojad neid parameetreid ärisaladuseks peavad.

Esmalt postitatud mati1 poolt Vaata postitust
                    Selle teooria järgi, kus kõige tähtsam on L komponent, siis võiks ju ka kõlaris olevas filtris välja korjata kõik mahtuvused, takistid ja alles jätta ainult poolid. Nali.
                    Mina usun heli erinevusse erinevate kaablitega, eriti punutud kaablitega. Punutud kaabli puhul moodustab see punutis ise juba erinevate sageduste filtri, sest antud sasipundar(ka kaks paralleel juhti) sisaldab endas L,R,C,XL komponentte. Muutes natuke kaablipikkust ja võimegi juba tajuda , miks miskid instrumendid tulid helipildis esile v. taandusid. See on teoreetiline väide.
                    Siia lisan veel ühe lingi, ilusa ja lihtsa jutuga , mis haakub väga hästi teemaga.
                    http://www.es7club.ee/viimati-lisatu...b-induktiivsus
                    Kõrgete sageduste valjukal ei ole 90% juhtudest ühtegi jadamisi induktiivsust filtris ees, seal see kaabli induktiivsus mõjubki.
                    Ei moodusta see punutud kaabel mingit erilist erinevate sageduste filtrit, tavalise madalpääs filtri moodustab kui helisageduse vahemiku vaadata. Kõrgsageduse jaoks moodustab ta aga hajuparameetritga ülekande liini.
                    Mis parameeter see XL veel on kaabli juures, kui L juba olemas on?
                    viimati muutis kasutaja moi; 16 m 2018, 20:52.

Comment

Küsimus püstitati: Mis parameeter see XL veel on kaabli juures, kui L juba olemas on?

Mina lõpetan, olen tõsises hämmingus .
                      Parimat

Comment

Küsimus püstitati: Mis parameeter see XL veel on kaabli juures, kui L juba olemas on?

Mina lõpetan, olen tõsises hämmingus .
                        Siin on tehnikafoorum, ehk selgitad kaasfoorumlastele, milles su hämming seisneb?

Comment

Arvatavasti on XL induktiivsustakistus j*omega*L
                          Heh.
                          Terve see teema on üks hämming. Muide, veel konti närimiseks. Kuna vool jookseb võimendist kõlarisse ja tagasi mööda paralleelseid juhtmeid, siis peaks nagu induktiivsused enamvähem kompenseeruma.
                          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Mina lõpetan, olen tõsises hämmingus
                            Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
                            Terve see teema on üks hämming.
                            Kas teie arvates ei ole tõesti vahet mis kaablid hi-fi süsteemis on? Palun kirjeldage (mark/mudel) oma audioseadmeid millega te vahet ei kuule, mulle tundub, et teil lihtsalt puuduvad sellised seadmed millega need vahed välja tulevad.

Comment

TM'is oli kunagi kaabli võrdlus. Tehnika oli täiskomplektne Estonia muusikakeskus koos Estonia 35AC-021. Kaabliteks oli suvaline laualambi juhe ja spets eraldi maandatava varjestusega kõllikaabel, kus kaablisoone kiud olid lakitud.
                              rõhuti sellele et tavakaabli kõrvuti asuvates soontes tõrjutakse laengut kandvad elektronid väga väiksesse osasse kaablisoone servas. kaablisoone kiudude isoleerimine üksteisest kõrvaldavat selle probleemi.

Üle 60'nesed sümfooniate austajad tegid vahet küll.

Endal oli radiotehnika muuskakeskus koos mainitud kõllidega. võimendi ja kõlarite vahel oli kaabel mis laualambi juhtmest kaks korda jämedam. Võibolla ma polnud piisavalt küpse selle kõla hindamiseks....
                              Praegu on maudio firewire410 -> kaabel(NYS228BG+Kabeltronik DIGIONE 2X0,34 MM² + NC3MXX) -> pioneer s-dj60x //pedandid hakkavad nüüd valitud kaabli üle ilkuma...

igatahes mind rahuldab.

Comment

Mina lõpetan, olen tõsises hämmingus
                                Küsimus oli täpsemalt, miks sa L ja XL eraldi parameetriteks loed kaabli puhul C ja Xc aga ei loe?

Comment

Working...
                                X