Teade

Collapse
No announcement yet.

Mõõtmised ja tajud

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Mõõtmised ja tajud

see on marketing, nagu 100W võimsust kõlaril, kus sees üks 3" 6W valjuhääldi

Comment

Esmalt postitatud olavsu1 poolt Vaata postitust
      : Aga selle valjuhääldi difuusor võngub (pumpab) suure amplituudiga nagu autokummi pump! Difuusor ja mähis kannatavad mõnda aega välja isegi selle 100W. Moonutustest ei räägita, aga tümakas saadakse lähimaapeal (3-4m) kätte ning kuulajad saavad mõne aastaga vaegkuulajana sotshooldusele! Kõik on vabatahtlik! Kellele ema, kellele tütar!
      viimati muutis kasutaja rainadov; 05 m 2018, 13:49. Põhjus: täiendus

Comment

Esmalt postitatud olavsu1 poolt Vaata postitust
        Mulle meenus ühe tuttava autoost. 90-ndate algul tõi ta Saksamaalt oma esimese lääne auto – parajalt roostese Opel Rekordi. Autol oli ka audiosüsteem – suured valjukad võimsusega 300W. Mees võttis need autost välja ja ehitas ilusad suured ca 90cm kõrgused spoonitud kõlarid. Aga heliga ei olnud üldse rahul ja siis tuli minu juurde mõõtma. Valjukad olid sama nägu nagu vene pappäärega 4GD-35 ja ka sama mõõtu. Mõõtsin siis sin üle ja ca 4..5W vahel käis membraan põhja ja valjukas hakkas plärtsuma.
        Mõõdetud võimsus oli ca 4W ja kirjaga tajutav 300W

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
          On kuskil üldse mingit reaalset mõõtmist näha et AER kuni 80kHz käib? Kuna tegu ju suure membraaniga, suure pooliga samuti, siis ma olen suht skeptiline selles osas, ja isegi kui käib kõrgemale kui 20kHz siis millise THD tulemusega...?
          Ma ka otsisin ja leidsin AERi enda kodulehelt BD1 andmete lingilt Messdiagramme pildi, mis oli 80 kHz-ini välja mõõdetud, seal oli ta üsna täpselt 50 dB madalam kesksagedusest. BD3 all on muide pea sama pilt, keegi on ainult alla 2kHz otsa mõni dB kõrgemaks joonistanud. Üsna kahtlane lugu:
          https://drive.google.com/open?id=1EG9BpFW_HoTHhOZXlpgByEdtUO37FVyfp2GLoqCJU 6M

https://drive.google.com/open?id=1Ky...NOQVgqEGKg-ouo

Seal ka kirjas, et tegu Integrierte Messung 0° ± 30°, mis peaks vist tähendama summarset kiirgust üle 0+-30 kraadi vahemiku.
          viimati muutis kasutaja moi; 05 m 2018, 15:51.

Comment

Ei pannudki siis palju mööda - üle 21kHz läheb asi ikka päris käest, nii ASK kui faasikarakteristik.
            Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
            Konfutsius

Comment

Rd acoustic peaks ka AER'i valjukaid kasutama 2 aastat on Poolasb messil väljas oldud lampizatori võimenditega, tulemus peale mitut proovimist siiski peavalu kahjuks. A tundub et mõndade meeste arust on okey kui kui kõrges otsas on piik nii et kõrvast verd lendab ja bassi pole, a mis teha täna simmani mehed on sellised.
              Küll aga sarnased lairibad mis pigem jätsid mulje et potensiaali võiks olla CUBE audio.

Comment

Ega ta ei saagi muud moodi olla sellisel valjukal. AER-i ASK pilt on ka palju ilustatud, "power spectrum" 0+-30 kraadi suuna vahemikus tähendab, et konkreetsel kuulamise teljel sealt vahemikust on asi ka alla 21 kHz palju koledam.

CUBE ASK-d on natuke paremad aga kukuvad varem ära ja hinnad - "prices are €780/pr, €1’580/pr, and €2’980/pr for Fa8, Fc8 and F8 Magus respectively" natuke mõistlikumad kuid bassi nendest ikkagi ei saa ja doppler on neil kõigil sabas.
                viimati muutis kasutaja moi; 06 m 2018, 10:01.

Comment

Veel üks põnev teema. Kas keegi on mõõtnud/kuuland/võrrelnud erinevaid 75Ohm spdif kaableid, mis tehnikaga (<1000€ ressiiverid ei lähe arvesse) ja mis otsusele on jõudnud? Ma enda kogemust veel ei maini igaks juhuks.

Comment

Ei ole võrrelnud aga olen mõõtnud ossiga, et oma vastaval aparaadil oleks signaal vastuvõtja juures normaalne.

Ehk siis kasutan ühte kaablit (Supra hõbetatud koaksiaal) ja sellega olen ossiga üle kontrollinud, et signaal oleks normaalne.
                    viimati muutis kasutaja OSX; 06 m 2018, 18:01. Põhjus: kokku

Comment

Aga võta nüüd samasugune jupp RG59, oss näitab sama ma eeldan? Mul hakkas RG59 (otstes F to RCA) 24/192 ja DoP peale hakkima.

Comment

Väga tõenäoliselt pole see mitte kaabli vaid aparaatide probleem, või uitab sul mingi müra mööda seda kaablit ühest aparaadist teise.

Comment

Nt. DIY Taskeri kaabel koos neutriku pistikutega toimib ilusti. Ehk millele tahan vihjata, kaabel peab olema kvaliteetne - odavalt head ei saa kahjuks.

Väike vahepala: https://www.youtube.com/watch?v=grzoqEb2KMk

Comment

Raske uskuda, et meetrine RG59 on liiga kehv SPDIF jaoks, ennem on otsad/üleminekud kas pidused või kehvasti paigas.

Comment

Isegi odavaim hiina RCA pikendus suudab 5m 24/192 läbi lasta (...2x5m jadas on ilmselt ka maksimum).
                              Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                              Konfutsius

Comment

Odava peene hiinakaga (2-3m) viskas mul iga kord kui mingit tarbijat sisse/välja lülitada "no lock" ette korraks. RG59 lahendas selle kunagi. Aga moi-l õigus, vahetan allika pool rca pesa välja neutriku vastu.

Aga kas keegi helikvaliteedis on keegi vahet kuulnud erinevate spdif kaablitega, see oli tegelikult küsimus.

Comment

Working...
                                X