Teade

Collapse
No announcement yet.

Volüümi pote sahiseb

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Volüümi pote sahiseb

Tere!
    Juba mõnda aega üritan leida vastust ühele häirivale probleemile. Äkki siin on mõni tarkpea kes oskab anda võimaliku seletuse.
    Nimelt, mul on analoog trummimasin (kallis masin, mitte mingi hiinakas) millel peavolüümi potekas sahiseb kui heli kõvemaks ja vaiksemaks keerata. Siuke sisin, päris krabin ei ole. Ja see tuleb kuuldavale just madalate sageduste (bass, kick) juures nuppu keerates. Kui hatid jms kõrgemad helid on siis on kõik okei (samuti ei sahise nupp kui midagi mängimas ei ole). See oli kohe uuest peast nii. Garantiikorras lasin ära vahetada poteka, ikka sama. Siis saatsin tagasi ja vahetati ära kogu masina sisu, ikka sama.
    Kas võib olla, et selline asi ongi by design? Konkreetse pilli kohta vastuseid ei leindud, aga mõnedest foorumitest olen leidnud, et analoog pillide puhul potekad võivad vähe häälitseda.
    Tänud kui keegi oskab midagi vastata.

S.

Vs: Volüümi pote sahiseb

Sarnast volüümi poteka sahinat olen kohanud ainult lampvõimendis. Sahina tekitab lamp ise olles otse potekaga ühendatud. Sahin kadus, kui pote ja lambi vahele sai lisatud sidestuskondensaator.
    Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Okei, no minu omal lampi pole.

Comment

Vaevalt, et pote sahiseb. Selles masinas on valge/roosa müra generaatorid, ilmselt lekib kõrgemasageduslik osa kusagilt mahtuvuste kaudu. Kui aktiivsed on ainult madalatoonilised tümpsud, siis kostab see sahin paremini välja. Selle vastu on ilmselt väga raske võidelda.

Comment

Okei, aitäh vastuse eest. Päris täpselt aru ei saa, aga tundub, et insenerid on lihtsalt kuskil selle pilli juures väheke mööda pannud oma skeemidega?
          Ja ikkagi ei saa aru kuidas ta just pote kruttimise ajal sahiseb, muidu kõik chill. Saab ka masinas iga soundi volüümi digitaalse encoderiga muuta, sel juhul ei sahise midagi.
          Tehniliselt teadmisteta inimesena mulle tundub nagu see pote ei lõika lihtsalt päris korrektselt madalamaid sagedusi..
          viimati muutis kasutaja xiim; 29 m 2018, 11:34.

Comment

Pane sinna selline potekas, mille võll on plastikust.
            Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

Comment

Miks plastikust võll on parem? Tänud vastamast!
              Kokkuvõttes oleks ilmelik uuel komplektsel asjal ise hakata midagi vahetama.

Comment

Plastikust ei ole parem.
                Sahina põhjus on reeglina selles, et läbi pote jookseb alaliskomponent ja pote liigutamisel üritatakse sellega mingit kondet täis/tühjaks laadida.

Ehk saad täpsema seadme margi öelda ?

Tõenäosus, et midagi saab ilma lammutamata teha, on suht nullilähedane. Disainiviga. Ka ise olen disainimisel vigu teinud.
                Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Tänud martinj
                  Elektron Analog Rytm (mk1).
                  Ega väga lammutada ei tahagi ja sisuliselt on tal taga ka separate outid iga soundi jaoks eraldi mis ei ole Volüümi potest sõltuvad. Lihtsalt igapäevase setupi jaoks ei viitsi nii keeruliseks minna ja mängiks pigem volüümiga.
                  Lihtsalt minu huvi oligi välja mõelda, kas on disainiviga või millest selline nähtus tuleb. Kui saan teada siis lasen olla ja kasutan nii, et see viga mind ei häiri ja teen asjaga rahu.

Comment

Esmalt postitatud xiim poolt Vaata postitust
                    Kokkuvõttes oleks ilmelik uuel komplektsel asjal ise hakata midagi vahetama.
                    Vastupidi - imelik oleks jätta vahetamata/täiendamata kui on teada et muudatus märgatavalt asja parendab.

Pote sahin on jah alaliskomponendi põhjustatud reeglina, see tuleb lihtsalt isoleerida.
                    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                    Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud xiim poolt Vaata postitust
                      Miks plastikust võll on parem?
                      Polegi parem, lihtsalt mul on sellest kasu olnud mingi kidrablokki juures. Kui kõike on juba vahetatud, ja teised kasutajad ei kurda, siis ilmselt pole disaini viga. Ega kuskil mujal pole proovinud, või vahetada juhtmeid, kõrvaklappidega proovida....
                      Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

Comment

Üks kasutaja on sama asja kurtnud. Võibolla olen liiga nõudlik, teistel suva. Ma ei tea.
                        Olen proovinud igal pool, 10 erineva tehnikaga, klappide ja juhtmetega. Sama igal pool igas olukorras.

Comment

Working...
                        X