Teade

Collapse
No announcement yet.

Telia TV helikvaliteet

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Telia TV helikvaliteet

Kas mulle tundub või ongi see nii,et Telia TV helikvaliteet on viimase paari kuu jooksul väga viletsaks läinud?
    Ma panin ca paar kuud tagasi tähele,et heli on kuidagi vaikne ja helil on "hing kinni".Panen digiboksil volume põhja,samuti võimendi volume põhja,siis hakkab midagi looma.Sellel nädalavahetusel võtsin asja põhjalikult ette.Digiboks-Motorola.Proovisin nii analoog kui optilist väljundit-sama kehv.Järjest vahetasin välja ühenduskaablid,võimendi ja kõlarid.Sama kehv.Täna võtsin uue digiboksi (Arris)-ikka krt.sama jama.Helistasin Telia infoliinile,sealt ei osatud midagi tarka öelda.Milles teema siis võib olla?Minu versioon on selline,et viimane (viimased) tarkvara uuendused on selle heli pe**e keeranud.Millised on teie kogemused?
    Vana helitehnika remont Pärnus

Vs: Telia TV helikvaliteet

Mis kanaleid vaatad? Siin on natuke arutletud selle heli üle http://www.elfafoorum.eu/threads/802...eli-filmi-ajal

Üldiselt kõik, mis neil on tavaline stereo, on ikka väga kehv stereo. Halvemaks minemist ei oska kommenteerida, kogu aeg on hull
    Kui sa ei tea millist telerit või kodukino osta ja kust otsast alustada, siis loe "Teleri ja kodukino ostja ABC-d"
    Videoid kodukino teemadel ja asjade ülevaateid näeb minu Youtube kanalil

Comment

Telia närib igalt poolt bitreiti maha kus aga saab, muidu nende nurisünnitus minuTV läbi Fix4G ei tööta lihtsalt. On suht mõistusevastane, et firma kellel on enda teenuste suhtes nagu vabad käed, kisub maha iga viimasegi kilobaidi meediastriimidest - seda ka kaabliklientidelt.
      Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
      Konfutsius

Comment

Telia TV helikvaliteet

Lugesin selle teema läbi,aga targemaks ei saanud.
        Kehv heli on kõigil kanalitel.Ma ei räägi siinkohal mingist DTS-ist vaid ka kõige lihtsam stereo heli on viimase paari kuu jooksul ikka väga hulluks läinud.Helinivoo on madal ja bitrate tundub ka kehv olevat.Digimoonutused on kõrvaga selgelt kuulda.Ennem see asi niimoodi küll närvidele ei käinud.Kas võib olla,et mingi softi uuendusega on heliosakond täiesti pekki keeratud?

muidu nende nurisünnitus minuTV läbi Fix4G ei tööta lihtsalt.
        MinuTV on veel eraldi teema,mille kohta ma ei saa ühtegi head sõna öelda aga mida me võime siin arutada.

Mode märkus: palun kasuta edaspidi punkti ja koma järel tühikut, nagu hea tava ette näeb. Ilma kirjavahemärgi tühikuta teksti on palju raskem lugeda.
        viimati muutis kasutaja Scott; 16 m 2018, 22:28. Põhjus: järjestikpostitused kokku

Comment

Mulle ka tundub, et heli on vilets ja ka pilt on vilets, otsest võrdlust ei ole teinud aga nii kõhutunde järgi tundub.
          Mis see Telia IPTV bitreit on HD kanalitel?
          Kuidas neil see süsteem üldse üles on ehitatud?
          Kas ühe kanali striim on pidevalt kõigile sama ja digiboks siis skaleerib vastavale väljundile seatud resolutsioonile või vastavalt digiboksi väljundi seadistustele valitakse õige resolutsiooniga striim ja skaleering tehakse kuskil serveris?
          Mul on pilti vaadates kahtlus, et 1080p või 1080i ei ole mitte puhas see resolutsioon mida näiteks ETV välja annab vaid kuskil käib mingi tugev manipuleerimine.

Comment

Kaabliühenduses on fikseeritud bitikiirus, mis ei sõltu boksi seadetest ega valitud väljundist. (Sisendi kiirus ei sõltu üldse valitud väljundist, üles või alla skaleerib boks vajadusel ise.)

Mobiilvõrgus toimuv teleedastus on Indrpo väitel HLS ehk bitikiirus valitakse vastavalt andmeside hetkevõimekusele vastav. Aga sealgi on mitu erineva kiirusega voogu, mitte dünaamiliselt muutuv bitikiirus. Valitakse neist suurim voog, mis veel läbi mahub.

ERR annab välja 270 MBit/s 1080i, iga operaator teeb sellest omale sobiva voo: Levira T2 mastidest tuleb u 8 MBit/s, Elisa (Starmani) kaablist 15-20 MBit/s ringis jne. Palju Telial, ei tea.
            viimati muutis kasutaja Scott; 16 m 2018, 22:39.
            73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
            ATiP1pN4XeM

Comment

Väga imelik. Kui see 5,5 W tarbiv karp (kõik kolm Telia pakutavat boksi on sama võimsuse tarbega) tõesti ise skaleeringut teeb, siis ma saan küll aru miks see pilt selline ebamäärane on.
              Mis on aga näiteks striimi resolutsioon ETV HD puhul? Tundub, et mitte 1080 vaid väiksem.

Comment

1080i resolutsioon on kindlasti, aga voo maht määrab pildi kvaliteedi.
                73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
                ATiP1pN4XeM

Comment

Kuna kuulan "ajutiselt" (viiimased kolm aastat juba) läbi teleka kõlarite, siis ei ole paraku täheldanud, et heli vaiksemaks oleks jäänud või midagi muud sellega juhtunud oleks. Teises kodus on korralik võimendi ja kõlarid ning nende põhjal võin öelda, et kuidagi tuhm ja ahtake on see heli koguaeg olnud - justkui kuulaks läbi kardina. Ehk siis, kui sa kuulad teleka kõlaritega ja oled selle plastmassi soundiga juba ära harjunud, siis nagu käiks kah, aga kui sa keskmisest parema helisüsteemi järgi ühendad, siis pead paraku pettuma.

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
                    Mis on aga näiteks striimi resolutsioon ETV HD puhul? Tundub, et mitte 1080 vaid väiksem.
                    Momendil salvestasin minutikese ja FFmpeg näitas midagi säherdust.
                    Duration: 00:00:53.23, start: 0.400000, bitrate: 7396 kb/s
                    Stream #0:0[0xc8](???): Audio: mp2 ([3][0][0][0] / 0x0003), 48000 Hz, stereo, s16p, 192 kb/s
                    Stream #0:1[0xc9](est): Audio: mp2 ([3][0][0][0] / 0x0003), 48000 Hz, stereo, s16p, 256 kb/s
                    Stream #0:2[0x64](): Video: h264 (Main) ([27][0][0][0] / 0x001B), yuv420p(tv, bt709), 1920x1080 [SAR 1:1 DAR 16:9], 25 fps, 25 tbr, 90k tbn, 50 tbc
                    Need numbrid on juba pikka aega samad olnud.

Comment

Ega sa ei võrdle otse ja salvesetatud programmi? Järelvaatamise heli on minul oluliselt vaiksem kui otse saadetel.
                      Võin oma säästu kodukino põhja keerata aga muusikasaated on ikka liiga vaiksed.

Comment

Esmalt postitatud A.S. poolt Vaata postitust
                        Momendil salvestasin minutikese ja FFmpeg näitas midagi säherdust.

Need numbrid on juba pikka aega samad olnud.
                        Kas sealt numbrite reast tuleb aru saada, et video on 1080p 25 või on 1080i 50?

Kuidas sa Telia striimile ligi said või salvestasid digiboksi väljundist?

Comment

HD striim peaks vist alati olema 1080i. Välja arvatud mõned kanalid (suvaline näide: SVT1 ja SVT2), kus on 720p, bitrate kusjuures on praktiliselt sama kui 1080i striimil.

Aga kanaleid saab vaadata/salvestada näiteks VLC abil. Kui on krüpteeritud kanal, siis pilti ei näe, pildi/heli parameetreid aga küll.
                          Pastebin.com is the number one paste tool since 2002. Pastebin is a website where you can store text online for a set period of time.

Näiteks seal on momendil toimiv nimekiri. Kui on mitu aadressi, siis esimene on HD, teine SD, 200.x lõpuga on PIP (illu-tillukene pilt).
                          ETV HD seega: udp://@239.3.1.106:1234
                          Lükkad selle VLC peal käima ja vaatad/salvestad.

Comment

Kliendid hääletavad jalgadega https://tehnika.postimees.ee/5619192...e-turuliidriks
                            Ega ma ka Telia klient ei oleks kui keegi teine oma kaabli majja tõmbaks.

Comment

Suhtlesin eile pikalt ühe Telia tegelasega.Tehnilisi üksikasju ta muidugi ei teadnud (või ei lubatud tal sellest rääkida) aga tema väitis,et heli poole pealt ei ole Telia mitte midagi muutnud.Ma palusin tal siis selgitada,milles siis põhjus on,kui asi ennem töötas,nüüd aga mitte,selle kohta ei osanud ta midagi öelda.Soovitas proovida ruuterit vahetada.Selle vahetuse mõttekuses ma kahtlesin,aga et asi kindel oleks,proovisin ka selle ära.Tulemust loomulikult ei olnud.Õhtul lammutasin oma tehnikahunniku uuesti laiali ja proovsin uuesti kõik asjad üle.Võimendiks on mul vanakooli Yamaha,millel ei ole ühtegi digi sisendit.Motorola digiboksil on audiole analoog ja optiline väljund.Et veenduda veelkord võimendi-kõlarite korrasolekus lasksin sinna läbi digi-analoog konverteri signaali Blueray mängijast.Asi kõik korras.Heli hea.Läbi sama konverteri heli digiboksi digi väljundist-heli halb.Digiboksi analoog väljundist võimu aux sisendisse-heli sama kehv kui digi puhul.Äärmise abinõuna proovisin heli võtta teleka kõrvaklapi väljundist-heli sai enam-vähem normaalseks,kui teleka volume oli poole peal.
                              Võrdlesin helikvaliteeti ka erinevatel kanalitel.Seal on samuti erinevused.Kõige parem (kui seda üldse saab nii öelda) oli ETV,kõige kehvem heli (NB!) iConcerts,mis oli minu jaoks üllatus,sest tegemist on konkreetselt muusikakanaliga,kus helikvaliteedil on väga suur tähtsus.Mõnel kanalil olid väga räiged moonutused,heli "klirises".

Comment

Working...
                              X