Teade

Collapse
No announcement yet.

Telia TV helikvaliteet

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Telia TV helikvaliteet

See Telia tegelase jutt on puhas lambajutt. Ja see on Telia puhul lausa sümtomaatiline et võtad kes tahes isiku ette ja küsid midagi mis natukenegi eeldab tehnilist arusaamist - tulemus on null , zero - mitte mingit loogikat ei setti jutust välja. Võrgulahenduste puhul on ainsad kes midagi tönkavad nee dtehnikud kes käivad võrku/jaamu hooldamas. Kuid striimi valmistamises nemad ei osale. Telia on järjekindlalt kompamas neid piire kui shitaks saab striimi lasta enne kui see on kasutuskõlbatu. Ega sama on teinud ju ka Levira ZuumTV tasuliste kanalite osas, nad kutsusid iga telekanali esindaja kes siis n.ö. kinnitas valiku eri bitrate'ga stiimide osas. Kuna Leviral maksab iga ülekantav bitt, siis on suht selge et enamasti valiti kõige väiksema bitratega striim, sest selle eest tuleb vähem maksta.
    Telia puhul aga pole biti maksumus probleemiks, vaid nende ülekandemeediumite erisused: on veel küllalt ADSL kliente, on F4G kliente kes kõik tahaks olla ka "moodsad", st et töötaks kordusTV jms.
    Kui striim on suuremahuline, siis on ka selle kohustulik arhiveerimine suuremahuline, seega tõmmatakse striim nii lahjaks kui veel saab, see annab mitme kanali pealt juba kokkuhoidu, samuti saab kehva ADSLi taga ühe kahe asemel juba kolm vaatajakohta kuidagi hakkama jne.
    Striimi kvaliteedi kohalt ei tasu võtta nii et bokside tarkvara hakkas kvaliteeti piirama, ausalt öeldes ei näpi Telias bokside failikoodekite koodi mitte keegi, see oleks igal poksiversioonil liiga keruline ja tulenedes eeltoodust on tsentraalselt sellega tegelemine lihtsam. Muidugi võidi bokside FW uuendada, kuid seda kasutajaliidese pärast, seda nad tõesti "arendavad". Ainus asi ka mida seal arendada, sest ülejäänud kood on nn Vendor Specific, millesse nad ei roni.
    iConcert on frantsiisiga Venemaa kaudu sisse ostetud, seega on kvaliteet sellest sõltuv. Minu arust on see igal saadaoleval variandil päris niru. Ma ei imestaks kui see pole kanali n.ö taotlus, omamoodi koopiakaitse .
    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
    Konfutsius

Comment

Ega ma selle iConcerti pärast eriti ei põegi.Seda kanalit vaatan harva.Niivähe kui ma telekat üldse vaatan,siis on põhiline ikka History-Discovery ja National Geographic.Kuna ka seal muutus helikvaliteet täiesti väljakannatamatuks,siis selleks see teema siia tehtud sai.Suhtlesin täna jällegi Telia tegelasega,tulemus ümmargune null.Mina väidan et heli on pekki keeratud,tema vaidleb vastu,et nemad heli puutunud ei ole ja kõik on korras.Üleüldse olevat mina ainukene siin vabariigis,kes selle probleemi üle kurdab...
      Puhtalt silmaringi laiendamise pärast küsin digispetsialistidelt,et kas näiteks helinivoo vähendamine digisignaalis vähendab edastatavat info mahtu?Bitratega on asi selge.
      Tõmban parralleelselt käima diskussiooni MinuTV kohta.Milline brauser sellega kõige paremini toimib?Minu kogemus on selline,et Firefoxiga ei saa seda praktiliselt üldse vaadata.Pilt hangub pidevalt,kuigi heli jookseb samal ajal edasi.Chrome´ga on asi veidi parem aga ikkagi jookseb see pidevalt kokku.Või on vaja kuskil mingeid seadistusi muuta?
      Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

Digiheli nivoo mõjutab ka bitratet mõnevõrra, sest kasutatakse kadudega (lossy) koodekit, mille eesmärk iseenesest on ju mahu ja seega bitrate vähendamine. Ainult pakkimata PCM ei sõltu bitrate suhtes helinivoost.
        Lossy koodekid muidugi alla teatud väärtuse ei lange, seega nii just ei ole et kui on totaalne vaikus, siis ka helirada ruumi ei taha, ikka midagi võtab.

Ma olen küll neile kirunud et heli on overloadis, kuid ega keegi seda ei uskunud...
        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
        Konfutsius

Comment

Kliendid hääletavad jalgadega https://tehnika.postimees.ee/5619192...e-turuliidriks
          Ega ma ka Telia klient ei oleks kui keegi teine oma kaabli majja tõmbaks.
          Võiksid sellist asja teha. et küsi Elisat järele, ehk on nad asjast huvitatud ja tõmbavad kaabli sulle majja. küsida ikka võib? Mul nendega kogemus olemas, siis kui üks meeletu ehitus käis, mõni aasta tagasi.Käisid nagu uni ühistu juhatusele pinda, et kas nad võiksid kaabli majja tuua ja saigi lubatud olgugi et Elion oli olemas ja paljud kasutasid seda, Majas on 24 korterit ja kaablid viisakalt paigaldatud trepikotta, nüüdseks on huvitav see, et ainult 1 kort. kasutab Telia teenust ja kohe kui kaabel Starmanil paika sai vahetati kohe operaatorit. Seda tegin ka mina ja kui ausalt öelda siis oli see Elioni või nüüd Telia aeg üks õudus unenägu nii pildi kvaliteedilt helilt kui ka neti kasutuselt. Üks jama lõppes teine algas ja kunagi polnud kindlust mida just parasjagu kasutada saad ja mis kvaliteedis ja ainult mis hästi toimis olid võrreldes hetkega tunduvalt suuremad arved. Kus juures peab mainima et sellest ajast kui operaatorit vahetasin pole mitte mingit jama olnud, laitmatu värk ja ka palju odavam maksumuselt. neti pole on TV 70 kanalit 2 telekat ei mingit moodemit, kaart kummaski teleks ja kogu lugu. Lisa telekas 1.99 euri kuus. kogu pakett alla 19 euri ja probleeme pole pilt hea ja heli samuti.
          viimati muutis kasutaja humax; 18 m 2018, 18:17.

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
            Kliendid hääletavad jalgadega https://tehnika.postimees.ee/5619192...e-turuliidriks
            Mina Starman nüüd Elisa ja uue omanikuga tihedalt uuendusi ning äkilisi no signal nii otse vaatamisel kui järelvaatamisel, lisaks jääb selline mulje, et elisa, Soome firma ju, korjas YLE2 kõik rahvusvahelised spordiülekande ära. Heli ja pildi suhtes eo oska midagi tarka öelda, telekas vana Sony HD ready ja hääl läbi Denoni kodukinoressi, vanem mudel. Heli tundub juba aastaid suht madala nivooga ja sageli jääb mulje, et kas ikka stero ka.
            www.automobilia.ee

Comment

Võiksid sellist asja teha. et küsi Elisat järele, ehk on nad asjast huvitatud ja tõmbavad kaabli sulle majja.
              Seda ma hästi ei usu.Eramaja,hõreda asustusega piirkonnas.Ühe kliendi pärast ei viitsi keegi ennast liigutama hakata.Minu elamisest 300...400m kaugusel on (Telia?) kast,kus vädetavalt optika sees.Uurisin,et kas ja kunas võiks optika ka minu krundi piirini jõuda (edasi tuleb nagunii ise vedada).Vastus oli lühike ja lihtne:ei tea-lähitulevikus pole seda plaanis teha.

Comment

Esmalt postitatud Ints poolt Vaata postitust
                Puhtalt silmaringi laiendamise pärast küsin digispetsialistidelt, et kas näiteks helinivoo vähendamine digisignaalis vähendab edastatavat info mahtu?Bitratega on asi selge.
                Üks teine asi on veel. Kui kasutad Telia digiboksi helitugevuse reguleerimist ja ühendus telekasse või resiiverisse on HDMI, siis digiboksist heli nivoo vähendamine mõjub kindlasti halvasti heli kvaliteedile, niigi kehvast signaalist visatakse siis veel bitte ära ehk iga umbes 6 dB vähendamise kohta läheb heli bitilisus ühe biti võrra kehvemaks. Tuleks kasutada digiboksi heli alati maksimumis ja helitugevust reguleerida telekas või resiiveris, siis on vähe suurem tõenäosus, et helist bitilisust ei vähendata helitugevuse reguleerimisel. Kuigi mine sa neid tänapäeva aparaate kõiki tea .

Comment

Tuleks kasutada digiboksi heli alati maksimumis ja helitugevust reguleerida telekas või resiiveris
                  Seis ongi selline,et kui digiboxi aux või optilisest väljundist heli võtta,siis digiboxi volume maksimumis,võimendi volume samuti maksimumis,siis kannatab kuulata.Võrdluseks CD mängija aux väljundist võimendi aux sisendisse,võimendi volume 1/3 ,heli siis nii tugev,et jookse toast välja...Krt kõige rohkem ajab närvi see,et läbi telefoni ajab Telia "spetsialist" nii lolli juttu,et anna olla.

Comment

Kes veel mäletab, siis Tallinna TV oli algusaegadel Telia TV-s poole valjem kui teised kanalid. Üle õhu ma ei kontrollinud, aga pole välistatud, et Levira siiski asja ära korrigeeris. Ilmselgelt ei teatud TTV-s loudness'ist midagi ja lasti materjal nulliga välja. Samas polnud ka Telia targem, kes selle eetrisse kärutas - oleks võinud 9dBfs'i maha võtta või TTV'le mingisuguse märkuse teha. Minu kui lõpptarbija jaoks vastutab ikkagi Telia selles eest, et kõik oleks korras - selline jutt, et saadame kõik edasi nii nagu meile tuleb, ei maksa midagi.
                    Ruuteri vahetuse idee on muidugi tase omaette, mida siis üldse pikemalt arutada kui kogu jutt mis sealt tuleb on, tehke restart ja vahetage ruuter.

Comment

Digiboks õhtal või mingi firmware bugi?
                      Mul on küll ETV HD kanalil digiboksist HDMI kaudu heli nivoo, kui boks on maksimumis, üsna sama kui antenniga telekasse tulevast signaalist.

Comment

Digiboks õhtal või mingi firmware bugi?
                        Proovitud ka tuttuue digiboxiga.Ikka sama asi.

Comment

Asi võib veel hullemaks minna: https://tehnika.postimees.ee/5823511...uga-teleturule
                          Ehk kuskilt tuleb selle investeeringu pankadele tagasi maksmiseks raha leida, tuleb see ilmselt suure koonerdamise ja hinnatõusude arvelt.

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
                            Elisa kliendihulgast üsna suure osa moodustab üle õhu vaatav seltskond.
                            Kui neid artikli numbreid liitma hakata, siis summa ei klapi.
                            Siit vaaatab vastu teistsugune vaatajate arv.

Esmalt postitatud Ints poolt Vaata postitust
                            Äärmise abinõuna proovisin heli võtta teleka kõrvaklapi väljundist-heli sai enam-vähem normaalseks,kui teleka volume oli poole peal.
                            See on nüüd väide stiilis, ühendame ühe ekvalaiseri taha teise lisaks ja heli on palju parem.
                            viimati muutis kasutaja a1; 20 m 2018, 23:50.

Comment

Working...
                            X