Teade

Collapse
No announcement yet.

Hifi-mess Helsingis

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Hifi-mess Helsingis

No kui Tallinna satud siis käi kadaka Audiocity-st läbi, seal olid kunagi kuulamiseks väljas. Ainuke jama, et muu kola mille taga need mängisid oli CA "entry level" - ma ei taha öelda enam "odav" kuna mõnel läheb kohe hari punaseks selle peale.

Comment

Eks kõlarid ja kuulamisruum peavad ka omavahel hästi läbi saama.

Comment

Hifi-mess Helsingis

Esmalt postitatud stosoorok poolt Vaata postitust
        Ainuke jama, et muu kola mille taga need mängisid oli CA "entry level"
        Miks ma peaksin headest kõlaritest mällu jäädvustama kehva esmamulje - parem pigem mitte.

Messil tekkis mul sama küsimus Estelonidega - minu arvates polnud neil seal ruumis kõla ollagi. Kas oli ruum liiga suur, võimendi liiga kehv, lähtesignaal kehv - ei tea. Igal juhul selline heli möödudes pead pöörama küll ei pane - parem oleks ta kuulamata (ja mulje rikkumata) jätta ...

Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust
        Eks kõlarid ja kuulamisruum peavad ka omavahel hästi läbi saama.
        Need ruumid messil ei aidanud ülesandele just kuidagi kaasa - tegemist oli eri suuruses konverentsisaalide/boksidega, millel igasugused audiofiilsed omadused puudusid. Ometi tuli osa kõlareid oma ülesandega teistest oluliselt paremini toime.
        viimati muutis kasutaja Scott; 20 m 2018, 01:01. Põhjus: järjestikpostitused kokku (kasuta multiquote nuppu mitme postituse tsiteerimisel)

Comment

1. INCREDIBLE ACOUSTIC CARACTERISTICS
          To this day, only one material permits a joining of these parameters: Beryllium. For domes with identical masses, Beryllium is seven times more rigid than Titanium or Aluminum, the latter two well known for their rigidity. This results in a sound wave propagation three times faster than Titanium and two and a half times faster than Aluminum. In the end, the linearity of the frequency response curve, the acoustic transparency and the impulse response of the Beryllium tweeter are maximized and offer near-perfect sound.

2. But the material that gets closest to the behaviour of a hypothetical perfect tweeter – one with infinite stiffness and zero mass that can only exist in a computer - is diamond. Working with the world’s foremost industrial diamond producer, we’ve created the ultimate tweeter dome and the sweetest-sounding tweeter you’ve ever heard.
          But what does a diamond tweeter do for the sound? Like the diamond technology, it’s easy to ask and difficult to answer - far better you hear it for yourself. The smart response is that the near perfection of diamond dome tweeter means simply that music sounds like it ought to. Nothing added, nothing taken away. In practice it means clarity, detail and a lack of distortion or coloration well beyond anything heard before.
          Let’s summarize it: diamond is definitely the best material for speaker membranes in the high frequency range. It’s stiffness to weight ratio is unsurpassed, the internal sound velocity unrivaled. The inverted diamond dome in it’s elegant, shiny black appearance shows the high refraction of diamond and has serious advantages over a convex dome as used by others.

Müügimehed on hoos – tegemist on ikka sünteetilise teemantiga, mitte teemantiga tavapärases tähenduses
          Estelonid kasutavad viimast varianti – oli siis vahe Be olemas?

Comment

... oli siis vahe Be olemas?
            Ei mõista küsimust - vahe mille ja mille vahel?

Aga kõla oli neil seal messil minu jaoks ootamatult kehv (ootasin haibi alusel rohkemat, pole varem neid kuulnud).

Jalutasin sealt ruumist vaheaegadega nii umbes kolm korda läbi - et ehk on tegemist mingi juhusliku "hälbega", kuid igal korral sundis kuuldav tulemus ainult õlgu kehitama.

Comment

Cambridge Audio ongi ju entry level firma, kuulasin seal neid kõlareid samuti, olid CXA-60-e järel, heli tuli CXC cd mängijast. Komplekt kokku siis mingi 1300 eurot. Aga see selleks, isegi CA kallimad mudelid ei vääri neid kõlareid, no tegelikult CA-l polegi midagi kallist... See siis lisaks Stosooroki kommentaarile.

Comment

Ma pidasin silmas kõrgete otsa. Kas on märgatavat vahet, kui kasutatakse valmistamisel Be või sünteetilist teemantit?
                Al või Ti võrreldes pidi olema ju öö ja päev.

Comment

Kas on märgatavat vahet, kui kasutatakse valmistamisel Be või sünteetilist teemantit?
                  Küsi kelleltki pädevamalt - ma maalt ja obesega...

Comment

Esmalt postitatud madis64 poolt Vaata postitust
                    Focal Kanta N°3
                    Kas pakud, et kuulamisruum, mis (potentsiaalselt) täidaks ruumi, on alla selle tootja pakutu?
                    Küsin, kuna tunduv osa siinse teema enimpostitajatest/karmsõnavõtjatest kuulab 1-4 watiga tüdrukut kittariga ja kiidab kõrvu-ulatuvat taevani - mis Focal Kanta N°3 puhul on nonsenss.
                    Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Minu arust on asi lihtne; heli kas meeldib või ei meeldi, mis tugevusega seda kuulatakse ei puutu asjasse. Lihtsalt inimesed hindavad helist
                      väga erinevaid nüansse.
                      Olen ammu aru saanud, et muusika kuulamisel oma tõekspidamised võid endale jätta ja õige ta ongi. Mul pole õrna aimugi, kuidas keegi teine seda heli kuuleb. Sellepärast ma kuulangi muusikat alati üksinda, filme võib mitmekesi vaadata ja ongi lõbusam.

Comment

Kas on märgatavat vahet, kui kasutatakse valmistamisel Be või sünteetilist teemantit?
                        Al või Ti võrreldes pidi olema ju öö ja päev.
                        Al ja Ti... mulle isiklikult meeldi Ti rohkem, kuna Al hakkab miskit resoneerima nagu. Be kogemus on, aga ei mingit mäekõrgust pole kui järgmiseks kuulad ribbon'it. Ja niiviisi öeldes, vahe on päris hea kuppelmebraanide ja ribboniga. Ah jaa, on veel keraamiline kõrge Accutone'lt. Ei häiri nagu Al, aga nii kergelt ka ei tule kui ribbonid seda teevad.
                        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                        Konfutsius

Comment

To veix7:
                          Ära nüüd oma monitor audio kõlaritega lahtisest uksest sisse jookse:

Madise messi jutt on ju berülliumiga kaetud AL kõrgsagedustest ja bass mis valmistatud kärgkoonustest.
                          Deja-vu> Esimest tean 30 aastat vanast yamahast ja kärgbassi olen kuulanud samavanast technicsist.
                          Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Esiteks pole 1200 naela 1050 eurot, teiseks enamus poode ei saada kaupa Eestisse ja kui saadavad, lisandub saatekulu, kolmandaks on nad enamuses riikides läbimüüdud. Eestis on nende hind aga 1800 paar(Audiovideopood). Neljandaks ma ei müü siin teemas neid, mis nad Sulle ette jäid?
                            viimati muutis kasutaja Scott; 20 m 2018, 01:02. Põhjus: tsitaat

Comment

Soomlaste kommentaare oli seinast-seina. Öeldi häid sõnu ka Estelonide kohta.

Vs: HifiExpo 2018 Joltain messuilta muistuu mieleen että MBL tarjosi kevyesti messujen parasta soundia, olisiko ollut Hyvinkäällä. Joku keskimalli, ei se (Pasilassa kuultu?) jalustamalli eikä isoin himmeli. Muisti on erittäin hyvä mutta lyhyt.

Virolaiset Estelonin kaiuttimet soivat mielestäni messujen parhaiten. Myös SA:n langattomat antoivat hämmästyttävän hyvää, ilmavaa ja napakkaa jopa paneelimaista toistoa. MBL ei tehnyt vaikutusta. Sopisivat varmaan pieneen elokuvateatteriin ympärisäteilyvyytensä takia. Upeasti viimeistelty Knif kuulosti lupaavalta, voisi kuunnella uudestaan. Kniffejä ohjannut vahvistin ei oikein ollut ajan tasalla. Yllättävän monessa kaiuttimessa oli hieman mattapintainen sointi ja joitakin soitettiin liian lujaa ja ääni puuroutui, ainakin korvissa. Jatkuva ongelma oli kuunteluhuoneissa pulisevat ihmiset, raivostuttavaa.

Itsellä Estelon jäi vaisuksi, mutta syynä saattoi olla kolme peräkkäin soitettua kappelatta, jotka ei tarjonnut kaiuttimelle kauheasti haastetta.

Tänään messuilla Estelon, Vitus ja Atlas setti jäi eniten mieleen. Taipuut myös hyviä molemmat enemmän tykkäsin 4-tiestä. KnifRauma myös hyvä.

Kysymysmerkiksi jäi Estelon-Vitus audio, joka soi siististi ja puhtaasti, mutta lähes ilman sävyjä ja timbreä... Ja oliko kaiutinkaapelit oikeasti kalliimmat kuin kaiuttimet, kuten laput kertoivat? Kaapeliuskovaisellekin mielenkiintoinen ratkaisu.

Toki tuli huomattua, että istumapaikka vaikutti todella paljon, ehkä viimeisen kanssa eturivi ei ollut paras paikka. Kannattaa varata reilusti aikaa, niin ehtii vaihtaa paikkaakin mielenkiintoisissa tapauksissa.

Joo kaapelit oli todellakin yli 20000 euroa ja se eka rivi ei tosiaankaan ollut hyvä paikka olin siinä aluksi mutta siirryin taaemmaksi ja soundi parani selvästi. Käykääs katsomassa Estelonin sivuilla löytyy aika mielenkiintoisia malleja ja Hifistudion sivuilta löytyy Suomen hinnat. Valettu komposiittikotelo aika asiallisenoloinen ja omasta mielestä myös näköinen verrattuna kantti kertaa kantti pönttöihin ja muoto on seurausta soundi edellä suunnittelusta. Mielenkiintoinen firma Virosta.

Estelon oli mielenkiintoinen tuttavuus ja tarjosi hyvää ääntä.

Onko tosiaan niin, että esittelijät eivät osaa/ehdi/pysty parantamaaan huoneiden akustiikkaa? Liian paljon onnettomia kaikukammioita. Näissä laadukkaankin setin ääni on onneton, pahimmillaan tasoa kurkkupurkki.

Tuli messut käytyä ja vielä muistutuksena tuleville sukupolville,oikeat todelliset referenssitason hifilaitteet tehtiin 30-luvulla
                              Western Electric cinema speaker vuodelta 1928

This is authentic Western Electric cinema speaker from 1928, as presented by Mr. Joe Roberts of Silbatone Acoustics at the 2011 High End Show in Munich, Germ...

Comment

Veix7 Vs: Hifi-mess Helsingis
                                Minu arust on asi lihtne; heli kas meeldib või ei meeldi, mis tugevusega seda kuulatakse ei puutu asjasse.
                                Tegelt puutub küll, kui su kõlaril on passis kirjas et ta "ärkab ja hakkab hingama 80W" puhul, siis nii see ka on. Ja arvatavalt helsingi messil seda lävendit ei jälgitud kuulamisruumides ja eelise said 4w taasesitusega kõlarid. Tore kui eksiks.

Comment

Working...
                                X