Teade

Collapse
No announcement yet.

Hifi-mess Helsingis

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Hifi-mess Helsingis

Esmalt postitatud madis64 poolt Vaata postitust
    Piltidel on näha, et staatiliste paneelide all on bassikad.
    Ega muud moodi ei saagi, keegi poleks nõus sellise ilma bassita kõlari eest mingit raha välja andma.

Comment

Quad ESL-63... neid on ilma dünaamilise bassi toetuseta ikka mitu müüdud neljakohalise numbriga inglise naelades.
      Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
      Konfutsius

Comment

See ESL-63 on vist ka ainus erand.
        Ma neid küll ise kuulnud ei ole aga bass on seal kindlasti üsna kehvake.
        Kaks asja mis seda tingivad on: elektrostaadid on sisuliselt OB (mingist sagedusest alla minnes hakkab bass kukkuma 6dB/oktavi kohta) ja neil on üsna piiratud membraani lineaarne liikumise amplituud (vajalik membraani lineaarse liikumise amplituud suureneb sageduse langusega umbes 12 dB oktavi kohta).
        viimati muutis kasutaja moi; 18 m 2018, 11:59.

Comment

Palju huvitavat lugemist ja nägemist. Suured tänud madis, et võtsid vaevaks seal ringi käia.

Kunagi tahaks ka sellisel üritusel ära käia, just kuulata kuidas messimüras ussiõli kõrva mahub
          Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Esmalt postitatud tartu pets poolt Vaata postitust
            Kunagi tahaks ka sellisel üritusel ära käia, just kuulata kuidas messimüras ussiõli kõrva mahub
            Esteloni "toas" toimus koos kõlaritega ka kaablite esitlus, kuid ma ei tabanud seda kohe ära ja hiljem jäi juba aega väheks.

Aga kaablid olid (kallimatel kõlaritel/võimenditel) muidugi "jämedad ja jämedamad" ;-)

Küsisin seal ka paari soomlase käest, kes ka kallimaid kõlareid esindasid, et kas nad ikka toitekaabli vahet oma süsteemides ise kuulevad - veendunud jaatus ei kippunud mitte üle huulte tulema (loomulikult "firma teeb intensiivset arengukoostööd ja seetõttu moodustavad need komponendid parima komplekti" juttu tuli üsna soravalt) ...

Comment

Esteloni "toas" toimus koos kõlaritega ka kaablite esitlus, kuid ma ei tabanud seda kohe ära ja hiljem jäi juba aega väheks.

Küsisin seal ka paari soomlase käest, kes ka kallimaid kõlareid esindasid, et kas nad ikka toitekaabli vahet oma süsteemides ise kuulevad - veendunud jaatus ei kippunud mitte üle huulte tulema ...
              See kuulamine on ju Esteloni leivanumber ja sellepärast viitasin ka teema alguses kaablite kuulamisele:

Ja ei pea olema väga arenenud kuulmisega, et märgata vahet helikvaliteedis juba siis, kui vahetada audiosüsteemi tavaline voolujuhe korraliku kaabli vastu.

Comment

Päris huvitav, seda juttu olen kõigi käest kuulnud kes neid kuulata on saanud et estelonid pole midagi erilist, samas tehniliselt on kõik mega korrektne, need messid kus ma käinud olen pole neid kohal olnud, endamisi mõtlen et ehk on messidel ka liiga palju "vapustavaid" kõlareid mis korrigeerivad meeled ?
                samas siin kiidetud focalid no ma ei tea, mul pole neid õnnestund meeldivalt käimas kuulata, need on alati nii spetsiifilise heliga olnud samas mitte halvad.

Comment

Esmalt postitatud MK poolt Vaata postitust
                  ...need on alati nii spetsiifilise heliga olnud ...
                  Milles seee spetsiifilisus seisnenud on?

Comment

Küsiks madis64 käest, et kas hind mõjutas eelistust? Kui keegi oleks kinkinud 1 milj. Eur. tingimusega - ainult sealt tehnika ostmiseks. Kas siis oleks valik olnud teine?

See on jah huvitav, et iga aastaga muutuvad kõlarid reklaami järgi aina paremateks ja heli on loomutruum. Kui see nii on, siis ükskord peaksid kõik kõlarid olema sama ja ideaalse kõlaga
                    Tegelikult vahe hoopis suureneb, et teistest eristuda ja paremini müüa. Kasutusele tulevad üha kallimad materjalid – sünteetiline teemant, kuld jne.
                    Pole veel kuulnud ühtegi eri firma kõlarit, mis kõlaks sarnaselt. Juba kasutatud korpusematerjalid, lahendused annavad erineva helipildi, rääkimata siis erinevatest valjuhäälditest.

Sama kehtib ka muusikainstrumentide kohta – iga materjal ja konstruktsioon annab teatud heli. Näiteks Antonio Stradivari loodud mudel on olnud eeskujuks valdavale enamusele pärast teda valmistatud viiulitele. Tänapäeval valmistatakse viiuleid tööstuslikult enam-vähem samade võtetega, nagu seda tegid renessansiaegsed meistrid, ning pealtnäha sarnaste pillide hinnad võivad nii valmistusviisist kui ka pilli kvaliteedist ja meistri mainest tulenevalt erineda koguni kümneid tuhandeid kordi.

Kunagi sai hulgaliselt remonditud sama tüüpi valjukaid, kuid sama kõlaga paarilist andis otsida. Kuulamiseks ja võrdlemiseks oli mitu muusikut. Tänapäeval on ehk tehnoloogia parem ja liinilt tuleb rohkem sarnaseid valjuhääldeid, kuid erinevused siiski jäävad.

Comment

Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust
                      Küsiks madis64 käest, et kas hind mõjutas eelistust? Kui keegi oleks kinkinud 1 milj. Eur. tingimusega - ainult sealt tehnika ostmiseks. Kas siis oleks valik olnud teine?
                      Ei, hind ei mõjutanud mu arvamust. Seda 10 kEUR ei ole mul kuidagi plaanis kõlarite alla panna ning seal olnud (ka piltidele jäänud) 40 kEUR-ised kõlarid jäid (nendes oludes, minu maitse kohaselt) Focalitele alla.

Nii et käisin ma ikka toast tuppa ja üritasin välja selgitada hetkel (seda lühikest kuulamisaega arvestades) meeldivaima kõlapildi (kusjuures ega need ruuporid ka kehvad ei olnud).

Comment

Kui paljud firmad kasutasid plasma tweetereid?

Comment

Milles seee spetsiifilisus seisnenud on?
                          Utopiate puhul heli on küll selge ja puhas, aga loomulik poole, pigem on see heli kõle ja pole sujuv, keskribas oli muhk ka.

Comment

Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust
                            Kui paljud firmad kasutasid plasma tweetereid?
                            Kui minult küsid, siis pole halli aimugi.

Esmalt postitatud MK poolt Vaata postitust
                            Utopiate puhul heli on küll selge ja puhas, aga loomulik poole, pigem on see heli kõle ja pole sujuv, keskribas oli muhk ka.
                            Sealne esitus kõle küll ei olnud, heli oli loomulik ja tuli vabalt. Muhkude-lohkude osas ei oska mu kõrvad lennult midagi täpselt arvata - ei ole nii head kõrvad, et lambist ütleks.

Comment

Kui minult küsid, siis pole halli aimugi.
                              Väga tõenäoliselt mitte ükski ei kasutanud plasma kõrgeid. Neid nagu ei tooda keegi seeriaviisiliselt?

Eksisin, ikka toodetakse https://www.lansche-audio.com/products/plasmatweeter/
                              Pole eriti midagi erilist nagu Lansche Audio no 3.1 mõõtmised näitavad:
                              Click image for larger version

Name:	PlasmaTW.PNG
Views:	1
Size:	127,9 KB
ID:	871432
                              viimati muutis kasutaja moi; 19 m 2018, 10:38.

Comment

@madis64: ega sa ei juhtunud nägema seda tehnoloogiat mis mõned aastad tagasi esitleti: kus teleka ekraanil oli läbipaistev õhuke plastleht (pmma vms) ja see pandi otstest vibreerima? Pidi just uute superõhukeste ekraanide peale sobima ja "traditsiooniliste" koonuskõlarite kasutamise lõpu tooma...
                                Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Working...
                                X