Teade

Collapse
No announcement yet.

Hifi-mess Helsingis

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Hifi-mess Helsingis

Esmalt postitatud tartu pets poolt Vaata postitust
    ... teleka ekraanil oli läbipaistev õhuke plastleht (pmma vms) ja see pandi otstest vibreerima?
    Teadlikult silma ei jäänud.

Comment

Esmalt postitatud MK poolt Vaata postitust
      Päris huvitav, seda juttu olen kõigi käest kuulnud kes neid kuulata on saanud et estelonid pole midagi erilist, samas tehniliselt on kõik mega korrektne
      võimalikult lame ASK, et välistada valjukate ehitusest tulenevaid resonantse ja piike. Kui sa pole ennast treeninud neid sagedusi otsima, jääbki midagi nö puudu.
      See tartu petsi ühes teises teemas olnud mõte vast seletab miks vahel kõrgelt hinnatud kõlarid võivad tunduda... noh, ütleme tagasihoidlikud . Olen ise samuti kogenud niisugust muljet kus eriti just ruumis liikudes ei oska mitte kuidagi helist midagi arvata, kuid sattudes istuma "sweetspot'i"... ei taha sealt enam üles tõusta. Aastatega selle üle mõeldes olen jõudnud sama järelduseni nagu tartu pets.
      Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
      Konfutsius

Comment

Mul on erinevate ehitamiste käigus olnud ka vastupidi. Sweetspotis (hea lühike eestikeelne nimi ei tule kuidagi pähe) on just ASK osas kõlar kuidagi tuim ja elutu, sealt ühe või teise kõlari poole liikudes on asi palju parem, stereo helipilt muidugi halveneb aga just see tämbriline tasakaal on nagu parem. See pidi olema ruumi ja stereo koosmõju, just ülekostvus ühest kanalist teise (kõrva) koos ruumiga.
        Ruum on ikka väga oluline ja ega ilmselt messidel ei ole ruumid just kõige sobivamad kuulamisruumiks ja kõik firmad ei oska või ei taha neid ka akustiliselt ümber kujundada.

Comment

Minu mäletamist mööda seda sweetspoti head vastet eesti keeles polegi. Google annab "magusa punkti" (Alo Ailt "HELISALVESTUSTEHNIKA JA –VÕTETE INGLISE-EESTIVALIKSÕNASTIK") aga see Eesti keele kombel lohisev.
          Kusjuures ma olen ka seda fenomeni kohanud: kus kolmnurgas kaob stereopilt ära. kallutad natuke ja on ühel pool selgem. Nagu valjukad oleks faasist väljas, kuid ühendatud on õigesti. Enamasti aitas kõlarite omavahelise nurga muutus.
          viimati muutis kasutaja Scott; 21 m 2018, 01:48. Põhjus: eelnevat postitust ei pea täiega tsiteerima
          Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Messidel on enamus ruumid paremad kui suuremosa tarbijatel mina kaasa arvatud, see ei tähenda et head soundi ei saa.
            Sirge ask'ga kõlar ei pea olema tuim ja elutu. Küll aga messidel on väga palju kõlareid millel on ask's piigid või üldse tõusev, algul on maru tore detaili ja elu on maru palju, ja siis tegelikult adekvaatsete kõlarite juures on heli natsa tuhm.

Comment

...tegelikult adekvaatsete kõlarite juures on heli natsa tuhm.
              Kas "tuhm heli" on kõlari "adekvaatsuse" tunnus?

Comment

Kusjuures ma olen ka seda fenomeni kohanud: kus kolmnurgas kaob stereopilt ära. kallutad natuke ja on ühel pool selgem. Nagu valjukad oleks faasist väljas, kuid ühendatud on õigesti. Enamasti aitas kõlarite omavahelise nurga muutus.
                Sa said ikka valesti aru.
                Stereopilt on hea ja ruumiline aga ASK/tämbriliselt on heli tuim ja elutu, kui liikuda sweetpotist ära on stereo pilt läinud aga tämbriliselt tuleb helisse elu sisse.
                Ja nimelt tuim, mitte tuhm, ehk kõrgeid on piisavalt.

Comment

Esmalt postitatud madis64 poolt Vaata postitust
                  Kas "tuhm heli" on kõlari "adekvaatsuse" tunnus?
                  No jah
                  Omast arust kirjutasin et adekvaatne kõlar võib tunduda tuhm võrreldes tõusva ask'ga kõlariga.

Comment

... adekvaatne kõlar võib tunduda tuhm võrreldes tõusva ask'ga kõlariga.
                    Kõik siin maailmas on suhteline - kõlari ask sobivus on olulises sõltuvuses sellest, mida ruum su kuulamispunktis heliga ette võtab...

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
                      Sa said ikka valesti aru.
                      Stereopilt on hea ja ruumiline aga ASK/tämbriliselt on heli tuim ja elutu, kui liikuda sweetpotist ära on stereo pilt läinud aga tämbriliselt tuleb helisse elu sisse.
                      Ja nimelt tuim, mitte tuhm, ehk kõrgeid on piisavalt.
                      Sain valesti aru. Ära pikka viha pea
                      Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
                        M(hea lühike eestikeelne nimi ei tule kuidagi pähe)
                        Pakun optimaalne kuulamiskoht. Samuti lohisev kuid vähemalt selgelt iseloomustav eesti keeles.

Comment

Stereofookus ?
                          Akustiline fookus ?

Tegelikult äki on see termin kasutatud selles raamatus: Akustika Ja Helitehnika (I.Eiskop, A.Sillart).
                          http://hparchive.com/
                          https://worldradiohistory.com/index.htm

Comment

Esmalt postitatud Starfish poolt Vaata postitust
                            Stereofookus? Akustiline fookus?
                            stereoefektiala.
                            viimati muutis kasutaja Scott; 25 m 2018, 01:09. Põhjus: ei pea kõike täielikult tsiteerima

Comment

Ei see pole ka kuigi sobiv, jutt käib ikkagi ühest punktist.
                              Tuleks vist väja kuulutada keelendi võistlus parima vaste leidmiseks mõistele sweet spot.

Comment

see ei ole üks punkt, see on sirge (stereotelg), mille pikkus on limiteeritud stereobaasiga.

ühepunkti meestele peaks meeldima võrdkülgne kolmnurk. kõlarid ja luulaja peaksid moodustama võrdkülgse kolmnurga. midagi raudpolt kindlat ei ole.

edasi tulevad mängu valjuhääldite suunadiagrammid, akustilised läätsed ja kõrvade eripärad.

Comment

Working...
                                X