Teade
Collapse
No announcement yet.
80-date Boomboxi toitetrafo asendamine tänapäevasega
Collapse
X
-
Vs: 80-date Boomboxi toitetrafo asendamine tänapäevasega
Kas loomulikum ei ole trafot (trafo on seade vahelduvpinge või voolu muutmiseks, asendada oleks mõistlik juba "sanga" sees? Pildil olevat asja ei nimetata trafoks vaid toiteplokiks või muundiks, mis väljastab alalispinget! Sedasi, nagu küsid, võib teha, aga siis tuleb kahte lisavidinat (toitejuhe ja plokk ise) kogu aeg kaasa tassida! Edu!
-
Kõigepealt tuleks selgeks teha kas trafosse on sisseehitatud alaldi.Hetkel ma näen ,et trafo sisend on küll AC ja väljund DC?Või on väljund(sekundaar) ikkagi AC?Kui on vaja alalispinget 15VDC siis peaks trafo sekundaarpinge olema 10,5VAC.Kui aga sekundaaril 15VAC siis on toitepinge ca 21VDC.Kõik meeldiv tuleb lambist...
Comment
-
Jah, midagi läks minu jutust kaduma..ehk väljendusin poolikult.
Mul on plaanis see uus toitekas istudada selle vigase asemele.
Originaaltoitekas näeb välja selline:
ja sellest läheb välja 15V alalisvool. Minu sangal on see originaal juba asendatud miski muu trafoga ja ka see ei tööta enam.
Originaaltoiteka skeem on:
Comment
-
On küll 1V võrra kõrgem pinge aga see ei tohiks olla probleemiks: https://www.oomipood.ee/product/tszz...0_21_pcb_indel
Eelnevasse juttu tagasi: kas see sumisev trafo kuumeneb märgatavalt ka samal ajal?Võib olla on trafode suremise põhjus mõne komponendi surm elektroonika poole peal.Ülejäänud sanga funktsioonid töötavad?Kui see hetkel kasutuses olev asendustrafo ei kuumene siis on tegu lihtsalt kehva trafoga.Kõik meeldiv tuleb lambist...
Comment
-
Esmalt postitatud maaalune poolt Vaata postitustkas see sumisev trafo kuumeneb märgatavalt ka samal ajal?Võib olla on trafode suremise põhjus mõne komponendi surm elektroonika poole peal.
Esmalt postitatud Scott poolt Vaata postitustSurinat ja kuumenemist võib edukalt põhjustada alaldussillas ühe dioodi lühis.
2-jalaga dioodi kontrollimisega saaksin hakkama, kuid sellega..
Comment
-
Esmalt postitatud A.S. poolt Vaata postitustAga seal ongi ju neli kahe jalaga dioodi.
Comment
-
See veneaegne trafo võib olla lihtsalt saast(plekid plärisevad).Võta see 1,6A kaitse ära ja vaata kas siis ka suriseb.Kui jah siis viska see trafo võimalikult kaugele ,üle vasaku õla.Skeemi järgi kannatab ka sinna panna 12VAC trafo võimsusega ~30W.Kõik meeldiv tuleb lambist...
Comment
-
Esmalt postitatud maaalune poolt Vaata postitustSee veneaegne trafo võib olla lihtsalt saast(plekid plärisevad).Võta see 1,6A kaitse ära ja vaata kas siis ka suriseb.Kui jah siis viska see trafo võimalikult kaugele ,üle vasaku õla.Skeemi järgi kannatab ka sinna panna 12VAC trafo võimsusega ~30W.
Comment
Comment