Teade

Collapse
No announcement yet.

Foorumlaste toitelahendused kilbist seadmeni

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Foorumlaste toitelahendused kilbist seadmeni

Lugesin natuke seda teemat ja ei teagi päris täpselt miks see video meenus https://www.youtube.com/watch?v=qywRfsyMlo0

Comment

Esmalt postitatud Sonic poolt Vaata postitust
      ... ainult viimane jupp kaablit omab tähtsust.
      See viimane jupp kaablit asub tavaliselt võimendi sees.

Aga kena oleks siiski nende high-end kastide toiteplokkide skeeme näha, siis oskaks ehk natukenegi arvata, mida selle välise kaabeldusega kompenseerida üritatakse.

Ning seni on vastuseta mu küsimus, et mitut vatti (kõlaris) sellise kaabeldusega toita soovitakse.

Comment

Foorumlaste toitelahendused kilbist seadmeni

Esmalt postitatud madis64 poolt Vaata postitust
        See viimane jupp kaablit asub tavaliselt võimendi sees.
        Ma ei saa hästi su küsimustest aru, milliste kastide skeemid sind huvitavad ja palju mul vatti kõlaris on seda ma ka ei tea.

Esmalt postitatud humax poolt Vaata postitust
        Ole nüüd nii kena mees ja räägi see teema detailselt lahti mida see viimane jupp teeb ja miks see nii tähtis on? Seda korralikult ja detailsete põhjendustega! Seda nii teoreetiliselt kui praktilisesest seisukohast? Korra ma juba küsisin sellele vastust, kuid seda ei tulnud! tuli ainult argumenteerimata sõnade mulin vaene ja loll. Sellele küsimusele tahavad nii mõnedki vastust?
        Tule ise kohale ja veendu, kui kõike teada tahad.
        viimati muutis kasutaja Scott; 23 m 2019, 00:02. Põhjus: järjestikpostitused kokku
        "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Sel juhul oleks Sonicule korrektne vastus vaadates teemapüstitust ja esimest postitust: kui tahad teada tule vaata ise üle!

Comment

Tule ise kohale ja veendu, kui kõike teada tahad.
            Korraldada bankett, austrit ja hea vein ja kõik lätlased tulevad sinule külla. Ja kui asja oskuslikult ajada võib sinust turismimagneti teha, potentsiaali ju on, siingi on kõlanud -et pole enne sellist nähtud.
            Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

Comment

Ma ei saa hästi su küsimustest aru, milliste kastide skeemid sind huvitavad ja palju mul vatti kõlaris on seda ma ka ei tea.
              Need kastid oleksid su eelvõimendid, võimendid, dsp-d ja muud audioahelakomponendid läbi mille sa võrgutoitekaablite kuuldavat vahet tuvastad.

Jutt ei käi ka mitte kõlaris paiknevast vatist, vaid keskmisest võimsusest (mida ka vattides teadupärast mõõdetakse), mida sellises võrdluses kõlarid audioahelast tarbivad.

Comment

Päris täpsed juhendid kuidas sellist supertehnikat vooluga varustada.

Сборка электрощитов, автоматика и автоматизация для квартир и частных домов. Программы для ПЛК. Сценический свет (световые шоу, настройка оборудования). Консультации, мастер-классы. Cs-Cs.Net Laboratory & Studio, Лаборатория Электрошамана

+ lisaks 105 kommentaari

Любого нормального инженера учат двум вещам:
                1 — что нельзя измерить — то нельзя услышать (увидеть)
                2 — если о чем-то рассуждаешь без чисел — то ты несешь «пургу»

Comment

Jagasin välja mõningasi teemaga haakuvaid mõõtmisi mis ma aegade jooksul teinud olen.

Esimene näide on kaks kontorihoonet Mustamäel - 50m vahet. Mõlemas on töötav 50Hz 220V aga spektrid 250kHz-ni vaadates väga erinevad.
                  Click image for larger version

Name:	AC_power_office.jpg
Views:	1
Size:	174,0 KB
ID:	871769

Kui nüüd mingi audio seade kumbagi võrku ühendada ja kuulata, siis kas võiks oodata vahet.... võimalik, et jah kuna olgugi et kuuldavast alast väljas võib see 'saast' seal spektris siiski läbi intermodulatsioon moonutuste näiteks kuuldavasse alasse muutusi tekitada.

Teine näide on 'tavalisest lõppvõimendi toitest' versus CLCLC filtist. Üsna silmi avav on palju esimesest 'saasta' läbi pääseb juba üksi kuuldavas audio alas. Seda, et mingi toitekaabel lähedast tulemust saavutada suudaks ma ei usu aga mingi väike erinevus võib mõõdetav olla. Kas päriselt korratavalt kuuldav on iseasi.
                  Click image for larger version

Name:	Power_amp_supply_simple_vs_complex.jpg
Views:	1
Size:	487,7 KB
ID:	871770

Mul endal HiFi süsteemides ühtegi esoteerilist kaablit ei ole. Pigem ehitan või ostan HiFi komponente kus nende sisse ehitatud toide on hea ja lihtsalt ei lase samal saasta hulgal heli ära rikkuda.

Odavaim mõõdetava vahega upgrade on näiteks
                  häirefilter, 5mm, kaablile, 60r, flf-502, induktorid, ferriidid, filtrid, flf502, ferriit, ferrit, feriit, inductors, ferrites, filters, induktoryi, ferrityi, filtryi

Piste neid oma toitekaalile näiteks 5tk külge ja küllap on see ka kuuldav ja enamasti hea tehnikaga ka täiesti mõõdetav effekt mis järgneb.

Kui tahta kogu elekter "audiofiilseks" teha, siis ma alustaks sellest, et KÕIK impulss toiteplokkidega seadmed visata välja või lülitada välja.... Kui aga hakkate kokku lugema kõiki seadmeid mille sees need tänasel päeval elutsevad siis jääb see mõte ruttu katki ma kardan. Oma mugavuse huvides ostame me lademes kokku tehtikat mis kokkuvõttes seisab selle taga, et toite spekter selline välja näeb nagu ülal näha.

Comment

Uskumatu, millist käbi ikka siin foorumis aetakse.

Siinkohal on paslik postitada üks mu enda vana postitus: https://www.elfafoorum.eu/threads/76...803#post540803

Comment

Esmalt postitatud ergo poolt Vaata postitust
                      ...
                      Kui tahta kogu elekter "audiofiilseks" teha, siis ma alustaks sellest, et KÕIK impulss toiteplokkidega seadmed visata välja või lülitada välja.... Kui aga hakkate kokku lugema kõiki seadmeid mille sees need tänasel päeval elutsevad siis jääb see mõte ruttu katki ma kardan. Oma mugavuse huvides ostame me lademes kokku tehtikat mis kokkuvõttes seisab selle taga, et toite spekter selline välja näeb nagu ülal näha.
                      Vaadates kastist väljapoole siis elektriku vaatevinklist, üritades audiofiilile abi pakkuda siis eraldi toide audiole pole üldse paha mõte. Ehk siis hoone elektrikilbis on 2 lülitit. 1. on maja kaitselahutusluliti, 2. on lüliti, mis lülitab kõik peale audio välja. Audiofiilset kuulamis on ju tund-kaks. Selle ajaga moosid ei sula üles ning hüdrofoor hoiab rõhku. Korterelamus see võib muidugi probleemseks osutuda.
                      -

Comment

Esmalt postitatud ergo poolt Vaata postitust
                        Teine näide on 'tavalisest lõppvõimendi toitest' versus CLCLC filtist. Üsna silmi avav on palju esimesest 'saasta' läbi pääseb juba üksi kuuldavas audio alas. Seda, et mingi toitekaabel lähedast tulemust saavutada suudaks ma ei usu aga mingi väike erinevus võib mõõdetav olla. Kas päriselt korratavalt kuuldav on iseasi.
                        Mis seal toitel koormuseks oli, kas ainult see 20 oomi? Kui oleks võimendi, mis siis oleks? Ja mis oleks võimendi väljundis näha?
                        viimati muutis kasutaja moi; 25 m 2019, 15:44.

Comment

Suur tänu ergo'le, oled teinud mõõtmisi just nii nagu ma omas mõttes oleks teinud.
                          Ja siit tulenevalt, soovitan tungivalt neil kes põevad induktiivsusvaba kaitsme sündroomi, tutvuda ergo teise pildireaga soovitavalt spetsialisti juuresolekul, eesmärgiga näha mida teeb induktiivsus põhimõtteliselt häiretele. Üks pilt või rääkida rohkem kui tuhat sõna.
                          Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                          Konfutsius

Comment

Aga kas mitte parem/efektiivsem poleks vastav filter võrgu poolel enne trafot?

Ma olen mõelnud panna pikendusjuhtmele kus impulsstoited sees sellise filtri vahele:

Comment

Ära ei maksa unustada ka alaldusdioodide kiirust ja kilekondekaid - aeglaste puhul šunditakse need kilekondekatega. Kasutatakse ka erineva mahtuvusega paralleelseid lüüte + kilekondekad.

Comment

Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust
                                Любого нормального инженера учат двум вещам:
                                1 — что нельзя измерить — то нельзя услышать (увидеть)
                                2 — если о чем-то рассуждаешь без чисел — то ты несешь «пургу»
                                Just! Lühidalt ja löövalt!
                                Aga sellest ei saa mitteinsenerid reeglina aru.
                                "Dreams are nothing more than wishes
                                and a wish is just a dream you wish to come true."

Comment

Working...
                                X