Teade

Collapse
No announcement yet.

Foorumlaste toitelahendused kilbist seadmeni

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Foorumlaste toitelahendused kilbist seadmeni.

Esmalt postitatud Sonic poolt Vaata postitust
    3x2,5 ei ole piisav, endal on praegu 3x5, kuid kavatsen vahetada 3x10 vastu, ideaalne oleks muidugi 3x16. Peale selle peaks vedama kaks kaablit, üks lõppvõimendile, teine kõigele muule. Tavaline automaat ei sobi, ta toimib induktiivse filtrina. Peaks olema sulavkaitse.
    Tekib küsimus, et kui jäme kaabel sul sisse tuleb ja kui võimsad on võimendid? Mul tuleb peakilbist 5G6 seega kas ikka jämedamal on pointi? Mul on D klassi monoplokid ja väga ei usu, et nende tarbimine teisi seadmeid väga palju mõjutab. Pealegi max võimsusel kuulan väga harva kuna dB lähevad liiga kõrgeks.

Esmalt postitatud urmas78 poolt Vaata postitust
    Arvasin algul et selle toitekaabelduse teemaga tehakse nalja. Aga tundub et mõni võtab tõsiselt. Jään siinjuures teisele arvamusele, et kaabel peab seadet toitma ja rohkem pole vaja.
    Oleneb mida. Selga raadio toitel vist tõesti erilist vahet pole.
    ---

@home, juhuslikult eilses videos Paul natuke räägib sellel teemal:

Teemasse ka üks Pauli video:

viimati muutis kasutaja stosoorok; 16 m 2019, 12:14.

Comment

3x2,5 ei ole piisav, endal on praegu 3x5, kuid kavatsen vahetada 3x10 vastu, ideaalne oleks muidugi 3x16. Peale selle peaks vedama kaks kaablit, üks lõppvõimendile, teine kõigele muule. Tavaline automaat ei sobi, ta toimib induktiivse filtrina. Peaks olema sulavkaitse.
      Jäme kaabel toob häired seadmele lähemale, peenike töötab eeltakistina ja on osa silufiltrist. Soov on ju räpane elekter puhtaks saada mitte seadmesse sundida.

Igasugu jama filtriks peaks hästi sobima mehaaniline muundur, mootor-hooratas-generaator. Ükskõik mis sisse tuleb, väljub täiesti puhas siinus.
      Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Esmalt postitatud stosoorok poolt Vaata postitust
        @home, juhuslikult eilses videos Paul natuke räägib sellel teemal:
        Ma eelistan saada infot Fluke koduleheküljest

Two high-stability operating modes to suit your application

Most users prefer automatic adjustment (known as disciplining) of their frequency standard, to fully eliminate long-term frequency changes (aging). This disciplined mode is also the default mode in the 910 and 910R. As long as there is a valid satellite signal, the internal local oscillator is monitored and adjusted and the mean 24-hour frequency offset is always virtually zero. However, in this mode, the inherent short-to-medium term stability of all local oscillators, except rubidium, is compromised. This is true for all GPS frequency references. The received GPS signal has relatively large short-term frequency variations, due to variations in atmospheric conditions. This means that when using the received GPS signal for disciplining the 910 (OXCO), the stability is reduced a little for averaging times of 100 s to 1000 s.

In this mode, the frequency deviation between the internal timebase oscillator and the received GPS-signal is used to continuously adjust the oscillator (disciplining). The resulting frequency offset and adjustment data is stored in non-volatile memory every 24 hours, to enable printout of the traceability record. The actual frequency offset (24-hour mean value) is calculated and displayed on the front panel.

Some applications demand superior short-medium term stability, especially for jitter and wander measurements in digital telecommunication networks.

The unique Manual Hold-Over Mode makes it possible to switch over temporarily from Disciplined to Hold-Over Mode during the actual measurement, thereby achieving a superior frequency accuracy at the start of the measurement and a superior stability through the measurement. Here, the internal oscillator is not adjusted. This mode is normally automatically entered when there is no usable received GPS-signal. This mode can also be selected manually by activating the Manual Hold-Over Key. If Manual Hold-Over is set together with a valid received GPS signal, the actual frequency offset is calculated, displayed and stored in non-volatile memory every 24 hours.
        Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

Comment

Niisiis, millal on GPS kontrollitud rubiidiumkellaga võrgutoiteploki demo?

Selga raadio toitel vist tõesti erilist vahet pole.
          Lihtsalt infoks - ei ole jah vahet, sest Selgal polegi võrgutoidet ning seega on tema patareitoide märksa puhtam kui enamikul siin jutuks oleval .
          viimati muutis kasutaja OSX; 16 m 2019, 14:21.
          Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
          Konfutsius

Comment

Ma loodan, et sa tegelikult said aru, et ma pidasin silmas urmas78 võimendit/tehnikat mitte otseselt Selga raadio toidet. Jah jutumärgid unustasin panna, sorry. Ja urmas78, ära nüüd solvu ega võta isiklikult kuna low-fi hiinaktel vms odaval masstoodangul ei ole tõepoolest vahet mis sinna sisse tuleb, samuti ei mõjuta ükski kaabel eriti midagi jne. Ma eeldan, et Sonic pidas silmas algselt ikkagi "high end" tehnikat.

Comment

Ei solvu. Litsalt arvasin et see kuldkaabli teema on naftasheikide teema, kellel raha pole kuhugi panna aga helisüsteem vajab tuunimist. Kuna olen rohkem iseehitaja siis ma ei mõista mida krt see kuldkaabel seal kilbis teeb ja kuidas võimust parem heli välja tuleb. Kui tal 50hz asemel tuleb toite kaudu sisse ka harmoonilisi ja muud jura, mis see mõjutab. Eks see kompott segab ikka, seda ei vaidle, aga lihtsam oleks tegeleda probleemiga ja vältida segamisi. Isegi lõppvõimule suuremad konded pannes saab midagi tuunida. Kõlari kaabel mõjutab kõla, see on arusaadav, liinitakistuste teema. Aga toite kaabel? 4 ruudune peaks olema siis 30kW võimu jaoks? Mis on need imevõimud kodus? üle 1kW on vist tuppa raske panna, nati saab ikka rohkem. Aga 4 ruutu mõjutab mida? heli? annab kõrgetele sära? Toob ruumile parema kõla? Oskab keegi seletada mis muutub? Kui impulsstoitele tuleb sisse ilusam siinus mis muutub? 300v kont laetakse ilusamalt. Ja siis?

Comment

Ma olen asjast nii aru saanud, et kui sul on võimsad A klassi või AB lõppvõimendid siis need võivad tekitada korraliku pingelangu ja mängijale/DAC-ile/eelvõimule võib mingil hetkel jääda natuke puudu, mis ei mõju DACi kellale hästi. Selleks siis eraldi liinid kuskilt jämedamast kaablist. Täpselt nagu veevärgi torudel. Aga milleks on vaja 10 või 16 ruudust kaablit jääb natuke arusaamatuks, kas liinid on väga pikad või on võimendid väga võimsad? Kui jäme kaabel siis peakilbist/posti otsast tuleb? Mul on hetkel 2x700W @4 Ohm esikõlaritel ja 400W subwoofril, kõik võimud on klass D. Peaks huvipärast tarbimised ära mõõtma ja ka samal ajal siinust vaatama ja seda siis 2,5 ruuduse kaabli otsas kuna suht kindlasti ma ei hakka kilbist uusi kaableid vedama.

Aga äkki Sonic valgustab meid natuke mis plaanid tal on ja mida täpsemalt need üüber jämedad kaablid teevad? Ilma igasuguse irooniata. Äkki netist lugedes ajad meie süsteemi USAga/Jaapaniga sassi kus pinge poole madalam?

Comment

50 meetrit 2,5mm2 kaablit (vask) omab takistust 0,7 oomi. 1kw koormust tekitab 4,4A voolu. Seega 1kw tekitab pingelangu 3 volti, seega 230v asemel 227 volti. See ei tohiks normaalsele seadmele mõjuda.

Tahaks teemast aru saada.

Comment

Mitme amprine on siis peakaitse ja millise ristlõikega on kilpi tulev kaabel?

Kas palud võrgufirmal ka alajaamas ja enne arvestit automaadid asendada sulavkaitsmetega?

Induktiivne filter summutab ju hästi kõrgsageduslikud häired - näiteks kaugloetava arvesti tunniimpulsid.

Comment

Kui keegi tahab minu süsteemiga lähemalt tutvust teha, siis palun, andke teada.
                      "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Sul kisub see vägisi enda kui edasimüüja reklaamiks. Räägi nüüd välja oma saladused kui juba oled teema algatanud.

Comment

Esmalt postitatud jannozz50 poolt Vaata postitust
                          Sul kisub see vägisi enda kui edasimüüja reklaamiks. Räägi nüüd välja oma saladused kui juba oled teema algatanud.
                          Vaata minu postitust nr.27.
                          "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Jah, need on kaheldava väärtusega väljaütlemised. Palun selgita oma valikuid, nagu ka siin mõni kaasfoorumlane soovis.

Comment

Kui keegi tahab minu süsteemiga lähemalt tutvust teha, siis palun, andke teada.
                              Mina tahan, aga hetkel Valgasse sõita ei viitsi. Meibi suvel. Aga räägi/kirjuta natuke, kasvõi privasse.

Comment

Ma olen asjast nii aru saanud, et kui sul on võimsad A klassi või AB lõppvõimendid siis need võivad tekitada korraliku pingelangu ja mängijale/DAC-ile/eelvõimule võib mingil hetkel jääda natuke puudu, mis ei mõju DACi kellale hästi.
                                Khm...

A-klassi võimendi tarbib sama voolu kogu aeg, nii et mingit ajutist võrgupingelangu nagu tekkida ei saa?
                                DAC-i ja eelvõimu toitepinge stabiilsuse eest peaksid nagu nende toiteahelad head seisma?

Oma kõlarite terminalidelt olen vahepeal mõõtmisi teinud ning 2V RMS nendel teeb juba suhteliselt korralikku lärmi toas - see teeb tarbimiseks vaevalise 1 W. Millisest tarbitavast (keskmisest, tippe nagunii läbi trafo võrgust ei kompenseerita) võimsusest me siin tegelikult räägime?

Comment

Working...
                                X