Teade

Collapse
No announcement yet.

Audiosüsteemi kuulamine ja mõõtmine elutoas

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Audiosüsteemi kuulamine ja mõõtmine elutoas

Esmalt postitatud olavsu1 poolt Vaata postitust
    oleks neil woofer kuulajale näkku suunatud, ei kiidaks neid bluusi audeseid.
    Rääkisin kogemusest, mitte kiitmiseks ja pole bassivaljuka paigutusel midagi viga.

Comment

kogemused näitavd et vahe tuleb sisse.

mul oli enda estoniategi selline uitmõte.. paneks kärgwoofri küljepeale ja ette 130 mm koonuse, keskmise kupli alumist otsa toetama.

Comment

Esmalt postitatud Rom poolt Vaata postitust
        Räägin omast kogemusest, kui avastasin enda jaoks Audes Blues-id ja need koju tõin, siis sellest saati peale kuulan ainult directis - midagi puudu ei jää ja lisada pole vaja. Tõsi ka minul pole kaugeltki ideaalne ruum ja kõlarid pole kõige paremini paigutatud.
        Sellest ajast saati olen arvamusel, et komponentidest kõige suuremat mõju avaldavad kõlarid (ja kuidas nad ruumiga läbi saavad).
        Ma ei tea mis anomaalne ruum sul on, aga mõte proovida teisi kõlareid pole üldse halb, kasvõi mõningase selguse saamiseks.
        Eks ta tõsi on, et kõlarid on tähtsaim komponent. Samas oma kogemusele toetudes võin öelda, et näiteks kui kasutada Marantzi kodukinoressiiverit 6010 eelvõimendina ja Lyngdorf TDAI-2170 lõppvõmendina hi-end kõlarite SA pandion 30 kuulamiseks, siis see on puhas raiskamine. Siis võib ka kümme korda odavamaid kõlareid kasutada. Lühidalt kõlarid ja võimendi peavad sobima.
        Mis võimendit kasutad, kui saladus pole Audeste mängitamiseks?

Comment

Räägin omast kogemusest, kui avastasin enda jaoks Audes Blues-id ja need koju tõin, siis sellest saati peale kuulan ainult directis - midagi puudu ei jää ja lisada pole vaja.
          Olen neid sõbra juures kuulnud, sellist muljet nad mulle ei jätnud, et jookseks enda omi välja vahetama.

Ma ei tea mis anomaalne ruum sul on, aga mõte proovida teisi kõlareid pole üldse halb, kasvõi mõningase selguse saamiseks.
          Selguse toob mõõtetulemus ka ilma teisi kõlareid proovimata (seda pilti olen juba postitanud, eks siis postitan veel korra, roheline joon on heli kuulamiskohal, punane joon on heli kõlarist meetri kaugusel keset tuba. Bassiotsa palun punasel graafikul mitte arvestada - madalate valjukas on kõlari küljel.):

Click image for larger version

Name:	Kõlar vs tuba.jpg
Views:	4
Size:	46,4 KB
ID:	872074

Kui kõlari kõrgsagedusvaljukas (tavalisel lamedal esipaneelil) saadab oma heli ruumi ning keset tuba 1 meetri kauguselt mõõtes on tulemus "minu jaoks normaalselt sirge" (arvestades kõlari hinnaklassi) ning kuulamiskohal (kõlar on suunatud otse kuulaja pea suunas) mõõdetuna sama kõlari kõrgem ots kukub oluliselt, siis minu jaoks on tegemist toa mõjuga kohalejõudvale helile. Kui oleks muid kõlareid katsetamiseks kuhjaga võtta, siis võiks ju neid katsetada, kuid mingit ostan-kuulan-korra-müün-edasi kaerajaani ma selleks küll korraldada ei viitsi.
          viimati muutis kasutaja madis64; 30 m 2019, 14:03.

Comment

Esmalt postitatud Veix7 poolt Vaata postitust
            Mis võimendit kasutad, kui saladus pole Audeste mängitamiseks?
            Mul on võimenditega analoogselt nagu naisterahvastel, et kapis peab palju kleite olema
            Midagi eksklusiivset ja kallist mul pole. Meeldib vanakooli võimenditega tegeleda (mul neid mitmeid) toon mõned välja, mis kohe meelde tulevad ja mille heliga olen mina rahule jäänud: Luxman L-510, Yamaha A-1000, Yamaha C80/M-80, Denon PMA-790.

Comment

Kõik korraliku võimsusega võimendid!

Comment

üks pildike erinevustega

ühel juhul oli mikker kõlari ees.

teisel juhul suunatud lae pihta ja statiiv oli kõlari suhtes ca 75 kraadi küljepeal ja meetri kaugusel

Comment

Kõik korraliku võimsusega võimendid!
                  Ma harva kuulan üle 2w, mulle olulisem, et kuulamine nauditav oleks, osadel nendest on A-klass.

Comment

võimsus ei puhul pilli. mõjub sageduskara ja see kui soojaks nad lastakse minna.

Comment

Esmalt postitatud madis64 poolt Vaata postitust
                      Olen neid sõbra juures kuulnud, sellist muljet nad mulle ei jätnud, et jookseks enda omi välja vahetama.

Selguse toob mõõtetulemus ka ilma teisi kõlareid proovimata (seda pilti olen juba postitanud, eks siis postitan veel korra, roheline joon on heli kuulamiskohal, punane joon on heli kõlarist meetri kaugusel keset tuba. Bassiotsa palun punasel graafikul mitte arvestada - madalate valjukas on kõlari küljel.):

[ATTACH=CONFIG]18126[/ATTACH]

Kui kõlari kõrgsagedusvaljukas (tavalisel lamedal esipaneelil) saadab oma heli ruumi ning keset tuba 1 meetri kauguselt mõõtes on tulemus "minu jaoks normaalselt sirge" (arvestades kõlari hinnaklassi) ning kuulamiskohal (kõlar on suunatud otse kuulaja pea suunas) mõõdetuna sama kõlari kõrgem ots kukub oluliselt, siis minu jaoks on tegemist toa mõjuga kohalejõudvale helile. Kui oleks muid kõlareid katsetamiseks kuhjaga võtta, siis võiks ju neid katsetada, kuid mingit ostan-kuulan-korra-müün-edasi kaerajaani ma selleks küll korraldada ei viitsi.
                      Minu arust kukub ka ühe meetri kauguselt kõrgsagedus drastiliselt, 10 dB, mu enda kõlaritel ainult 2 dB, seda siis vahemikus 15-20 kHz.

Comment

Jah, kukub küll 15kHz-st ülespoole - kõrgsagedusvaljuka "omapära" (ei ole teab mis hi-end).
                        Kuid praktika on näidanud, et see on minu jaoks järgu võrra ebaolulisem kui see, mis toimub vahemikus 1...10kHz.
                        viimati muutis kasutaja madis64; 30 m 2019, 19:06. Põhjus: kirjavead

Comment

Сборка плохого качества. Фильтры собраны и спаяны очень плохо. В фильтрах используються разные детали как папало. ВЧ и СЧ динамики были перепутаны! ВЧ динамики к СЧ фильтру и СЧ динамики следовательно ВЧ фильтру! УЖАС! в корпусе нехватает поглатителя в отсеке для басовика! дребежит что есть сил! ВЧ динамик от VIFA за 26 долларов на их сайте производителя. выдаёт очень сухой звук! как на колонки за 500 долларов пара можно ставить такие динамики? radiotehnika s-90 в 80е ок!но новое их ничем не отличаеться! извергает звук но не музыку! режит уши на большой громкости этот твитер! 3 полосы ничего не дают! ааа ещё! если довить на заднюю стенку из нутри то она шатаеться! ну это вобще! две полочные колонки FOCAL-JMLABS, audio pro(есть недорогие модели с NAD усилителями звучат вобще!мммм... мягко и детально!) и даже JBL играют лудше! слушаешь музыку и неустаёшь от прослушивания. с x-line такого нет!они только для кинотеатра и не за такую цену! все отзывы что сдесь написали это реклама самих производителей! конечно есть вариант что мне попался такой брак... но не хилый брак получаеться!!!!

Оценка: **

Selline jutt siis vene Stereo & Video foorumis. Nüüd ma saan aru jah, miks sa kolvi haarasid. Ma ise enne ostmist loen alati foorumeid ja peale sellise arvamuse lugemist oleks ostumõttel kriips peal.

Comment

Ma ise enne ostmist loen alati foorumeid ja peale sellise arvamuse lugemist oleks ostumõttel kriips peal.
                            Tagantjärgi tarkus on see kõige suurem tarkus. Millise kõlaripaari sa ca 400 euroga ostaksid eeldusel, et ühe kõlari mass on suurem kui 25 kg?

Comment

Yamaha NS-777. Samuti loodud kodukinokõlariteks aga kannatab ka muusikat kuulata. Või Dali Concept 8. Esimene küll 24,4 kilo ja teine 25 aga see pole väga oluline.
                              viimati muutis kasutaja Scott; 03 m 2019, 07:59. Põhjus: eelnevat postitust ei pea täielikult tsiteerima

Comment

NS-777 inverteri port avaneb taha - ei sobi.

Dalil on 2 bassikat ja üks kesksagedusvaljuhääldi, mu RRR-idel vastupidi ning ma kipun arvama, et siin võib subjektiivse meeldimise vahe sisse tulla. Lambist vahetama ei hüppaks.

Edit:

Aga see arutelu väljub selle teema raamidest.
                                viimati muutis kasutaja madis64; 30 m 2019, 21:59.

Comment

Working...
                                X