Teade

Collapse
No announcement yet.

Audiosüsteemi kuulamine ja mõõtmine elutoas

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Audiosüsteemi kuulamine ja mõõtmine elutoas

Kui, siis juba midagi paremat https://www.stereophile.com/content/...r-measurements
    Neil jookseb ka ülemine ots pisut üles, võiksid sinu ruumiga rohkem sobida.

Comment

Neil paistab 1kHz kandis mingi muhk olema, mida tuleb potentsiaalselt alla suruma hakata.
      Kusjuures see on sama liigutus mida ma oma RRR-idega ekvalaiseris viimasena tegin - 1kHz regulaator sai 0-st -3 peale keeratud.

Comment

Esmalt postitatud MK poolt Vaata postitust
        Ma ka ootan pingsalt kasutaja Home ja mati1 panust siis lõplikult, sest ausalt seda tühja kaagutamist et "mina tean kuidas peab aga teile ei ütle" on päris piisavalt juba kannatatud, hetkel on need mehed lihtsalt kaks klouni.
        Need härrad, või härra, pole kindel kas on ikka erinevate inimestega tegu, võib olla räägib ise endaga, võiksid eraldi teema teha oma tegutsemisest. Pole kindel, kas saab mingit kasulikku infot, või naerda, vähemalt huvitav tuleb igal juhul. Saab ehk vastuse 4000 kontserti kohta, või kuidas valmis fonogrammi kodus peab keerama, et peale ei jookseks.

Comment

Täiesti nõus. Meil siin hakkajad moded, äkki tõstavad ümber.
          viimati muutis kasutaja Scott; 05 m 2019, 07:05. Põhjus: eelnevat postitust ei pea täielikult tsiteerima

Comment

Esmalt postitatud Novembre poolt Vaata postitust
            Need härrad, või härra, pole kindel kas on ikka erinevate inimestega tegu, võib olla räägib ise endaga, võiksid eraldi teema teha oma tegutsemisest. Pole kindel, kas saab mingit kasulikku infot, või naerda, vähemalt huvitav tuleb igal juhul. Saab ehk vastuse 4000 kontserti kohta, või kuidas valmis fonogrammi kodus peab keerama, et peale ei jookseks.
            Uhh, vahepeal ikka "teemat toodetud". Mul on tõsiselt suva mitmeks isikuks ja kui lolliks te mind peate.
            Pole ka nagu eriti siin teemas kaagutanud. Minult siis kolmas postitus. Esimese mainisin , et tegu viletsate kõlaritega, mida mõõtsite( kui peaksin ise sellel tasemel kõlareid helinduses kasutama, oleks päris õudne), teises natuke valgest kahinast( millest te ka vist suurt aru ei saanud). Alahindasin ka kunagi "valget kahinat", kuid , kui õppisin helitehnoloogiat koolis, hakkasin seda oskust väga hindama.
            Kokkuvõtteks minu poolt. Õppige ka kõrvaga kuulama, mitte ainult mikrofoniga.

Comment

noh viita siis aparaadile mille esitatud valget müra võiks võtta etaloniks?

Comment

teises natuke valgest kahinast( millest te ka vist suurt aru ei saanud). Alahindasin ka kunagi "valget kahinat", kuid , kui õppisin helitehnoloogiat koolis, hakkasin seda oskust väga hindama.
                Kokkuvõtteks minu poolt. Õppige ka kõrvaga kuulama, mitte ainult mikrofoniga
                Väga valesti siiski ei saanud sest sellepärast on ka seletust palutud, sina aga lihtsalt kordad ennast.

Ja see õppige kõrvaga kuulama mitte mikrofoniga on ilmselge liialdus järhekordselt seda on siis korduvalt räägitud.

Comment

ei ole liialdus vähemalt nende arvates, kellele on looja andnud absoluutse kuulmise. . need ei vaja muud testheli kui valget müra.

5 sek ja ütleb kas kõlar on kõlar või ei ole.

Comment

Valge müraga kõrva järgi spektri hindamine on ja jääb siiski ainult hinnanguliseks, see on mugav juhtumitel kus tegevus on ühekordne ja tulemus ei ole kriitilise tähtsusega - nagu live helindamine kui selle käigus ei toimu kontendi produktsiooni.

Me võime ka õppida käega grammides kaalu mõõtma, aga meil jääb igal juhul mingi soovimatu ulatusega tolerants mängu. Kõrvaga on sama lugu. FFT pilti vaadates saame n.ö. need grammid ka loetud - sestap ma seda tegevusviisi ka postituses #80 kirjeldasin:
                    Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
                    Abiks on ka valge müra signaali kasutamine, kui on reaalajas FFT jälgimise võimalus, siis saab nii mikriga liikudes või kõlarit liigutades kiirelt leida eri asukohtade mõju ASK sirgusele. Helivaljus sel ajal ei pea sugugi vali olema, panete faili mängima, FFT akna kuhugi nähtavale ja liigute (või liigutate) ruumis.
                    Mul on selleks genereeritud 10minuti pikkune fail 24/176 -3dB tasemel, võiks olla nagu piisav referentsiks. Kui see panna mälukaardile või teha mis iganes plaat, saab nii igasugust süsteemi hinnata (ja muuta kui vaja ja võimalik), kas kõrvaga või/ja mikriga - pole vahet.

Esmalt postitatud olavsu1 poolt Vaata postitust
                    5 sek ja ütleb kas kõlar on kõlar või ei ole.
                    Umbes nii on. Mina hindan vahel nii ka valjuhääldit mida mingis projektis kasutada plaanin, avaldub üsna kohe ja selgelt millised puudused olla võivad.
                    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                    Konfutsius

Comment

ma salvestasin seda mida tegi nõidus

{code]play -n synth whitenoise[/code]

ja sain erineva tulemuse :P

viimati muutis kasutaja olavsu1; 01 m 2019, 13:23.

Comment

Millest erineva tulemuse...?
                        Konfutsius

Comment

selest lärmist mida tegi viidatud nõidus: play -n synth whitenoise //muidugi linux ja sox

Comment

See jälg on igatahes praak, mis etapis see praagiks on läinud, ei tea. Seepärast päeval küsisingi et "millest erinev"?
                            Kui spektrit vaadata siis on aimata need sinu kõlarid sealt, kui aga mikker on üles võtnud signaali nii nagu sa seal kuuled... on midagi põhjalikult pees.
                            Konfutsius

Comment

valge müra spekter kuulamiskohas

Comment

Sa kuulanud oled oma resulteerivat salvestust? See on leebelt öeldes "triibuline". Nii kuulates kui vaadates, kuid seda ei näe sa lihtsalt FFT aknast. Millest need triibud tulevad, ma ei tea kuna pole aimugi sinu raua olemusest, kuid miski monitorkanal nagu oleks lisaks sisse jooksnud vms.
                                Click image for larger version

Name:	Screen Shot 2019-07-02 at 11.09.34.jpg
Views:	1
Size:	140,8 KB
ID:	872076
                                Probleem on näha ka tavalises FFT aknas kõrgema otsa "säbrus" mis jääb 3kHz kandist allapoole keskmistatud kasulikku signaali.
                                Click image for larger version

Name:	Screen Shot 2019-07-01 at 20.27.31.png
Views:	1
Size:	103,6 KB
ID:	872077
                                Konfutsius

Comment

Working...
                                X