Teade

Collapse
No announcement yet.

Kitarri müra vähendamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kitarri müra vähendamine

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
    ..... aga esimene elektroonika on alles võimendis pika kaabli taga ja kuna kogu kaabeldus ei ole diferentsiaalne (ma eeldan, et sellisel puhul oleks diferentsiaalne ühendus nagu ainus võimalik) vaid signaal ja maa (samal ajal ka varje), ning ongi kõik. ......
    Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
    Ei ole kitarridel XLR pistikuid, tavaline ühe pinniga TRS on nii pilli kui võimu poolel.
    No siis polegi TRS, on lihtsam (ilma rõngaskontaktita) TS.
    Ma ei tea, mitu meetrit on eelpool mainitud "pikk kaabel",
    aga sel juhul võib see vaid lühike olla. Miks pakutakse et
    "lühike" peaks just alla 6m olema, ka ei tea.
    Ehk on kitarril siiski TRS pesa? Siis soovitaks ka TRS pistikut
    ja kahesoonelist varjestatud kaablit selle külge.
    Homme ehk õnnestub helitehnika (kaablite) spetsialistiga
    konsulteerida / üle küsida ja täpsustada. Täna ei saanud.
    Elektroonika töötab suitsu baasil.
    Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
    Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Esmalt postitatud olavsu1 poolt Vaata postitust

enda stratocaster ei mürise, kui on helikaardi instrumendi augus.
      Kas stratil on sisemine varjestus mingi fooliumiga või spetsiaalse elektrit juhtiva värviga?

Pesa on jah siiski TS, ilma rõngata 6,3 pulgale, null ja signaal, eksisin nimetusega eespool.
      Keeled on maandatud.
      Ei ole nagu mingit suure puisteväljaga trafot ligidal.
      Helipead ei mürise, kui potedega need nulli keerata müra ei kao, poted on nii ühendatud, et peast tuleb signaal keskmisele kontaktile, nulli keerates ei lühistata väljundit vaid helipea pool.

... või võta liigi see komplekt ja tutvuda asja hingeeluga: https://www.thomann.de/intl/ee/harle...it_lpstyle.htm
      See peaks ju eriti tugevalt mürisema, lüliti poolsed juhtmed on seal ilma varjestuseta.
      viimati muutis kasutaja moi; 25 m 2019, 22:21.

Comment

Mitte, et ma asjast midagi teaksin aga siin on miskised joonised-skeemid.

Comment

Electric Guitar Kit ST-Style Complete DIY (do it yourself) kit, Bolt-on neck attachment, Rengas body (wood colour may vary), Maple neck, "Double action" truss rod, Amaranth fretboard, Dot fretboard inlays, Fretboard radius: 305 mm (12"), 22 Frets,...

mul on see. nagu pildid näitavad ei ole mingit varjestust.

Comment

Seal kõik juhtmed ilma varjestuseta, ainult väike metallteip potekate all, pead ka singel coil ja ilma varjestuseta, imelik kui üldse ei mürise.
            Või on selle plastikpaneelil kiht metalli sees?
            viimati muutis kasutaja moi; 26 m 2019, 08:59.

Comment

ega ma mingi kidramees ei ole niiet miskit erilist oodata ei tasu.

kas esimese 15 sekundi sees on miski müra? peale vaikust peks miski heli kostma. kidra oli otse u-phoria umc-1820 helikaardis.

müriseb kui signaali kaablil on kehv ühendus.

Comment

Minu kogemus ühe odavama otsa Ibanezu bassi varjestamisel näitas, et see elektrit juhtiv värv võib olla suht kehv. Tegin alumiiniumteibiga kambri üle, ühendus kruvi alla ja tulemus oli oluliselt parem. Konkreetne pill oli muide kaabeldatud kaks soont pluss varje ehk balanseeritud, mis oli mullegi üllatuseks. Tavaliselt pillijuhtmed ikka n.ö. monopulgaga.
                Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.

Comment

kas esimese 15 sekundi sees on miski müra? peale vaikust peks miski heli kostma. kidra oli otse u-phoria umc-1820 helikaardis.
                  Kuulates tundub piisavalt müravaba. Mis signaali maksimaalse nivoo ja müra vahe on dB-des kui RTA-ga mõõta?
                  viimati muutis kasutaja Scott; 28 m 2019, 06:24.

Comment

Kitarri varjestusel ilma pistikupesade maandamiseta pole absoluutselt mingit mõju.
                    Kui võtta maandus lahti, ja käsi keelte peale panna, kas jääb vait.
                    Võib seda proovida, aga mina ei usu eriti.
                    Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

Comment

Milliste pistikupesade maandamisest sa räägid, 230 V vist?
                      Need on mul kõik maandusega.
                      Millise maanduse lahti võtmisest jutt käib? Müra väheneb umbes 25 dB, kui käsi keeltele panna ilma mandusi lahti võtmata. Väheneb ka siis kui ennast 230 pesa maanduse kaudu maandan ja keeli ei puutu aga umbes 20 dB.

Comment

Sinu elektrivõrgus puudub maandus, ilma selleta ei saa kunagi kitarri korrektselt tööle.

Comment

Mille põhjal sa seda arvad?
                          Paberit järgi peaks maandus olemas olema, pole varem ühegi aparaadiga maanduse puudumisega kaasnevaid probleeme nagu olnud.

Comment

Kui on kõik õieti ühendatud, ja läbi sinu keha maandus toimib, siis on ju loogiline, et õiget maandust ei ole. Millal viimati maandus mõõdeti, ja palju näitas. Isegi 20 Ω võib elektrikitarri puhul vähe olla. Ma alustaksin sellest.

Comment

On see ikka maandus, mis läbi minu keha toimib, äkki hakkab keha hoopis varjestuseks kui kidra nulli puutun? Müra väheneb ju ka siis kui kitarri nulli asemel puutun 230 pistikus olevat maandust, mingi maandamine nagu toimuks aga minu keha pole ainus antenn ruumis.
                              Samas ega ma ei tea millal maandustakistust mõõdeti ja kui viimati mõõdeti, mis number saadi.
                              Tegelikult oleks päris huvitav katse kidra ja kõik seal taga olev galvaaniliselt elektrivõrgust päris lahti siduda ja vaadata mis saab, seda võimaldav siinus UPS on mul olemas.

Comment

Midagi ei juhtu, on olemas diboxid, nendest abi eriti ei ole. Maandus peab olema.

Comment

Working...
                                X