Tere, Ma olen mõnda aega otsinud mingit lahendust kodukinao jaoks. Tahaksin 5.1 süsteemi, aga tagumiste kõlaritega oleks natuke keerukusi. Mul on diivan vastu seina, seega selle taha ei saaks pikki põranda kõlareid panna. Lisaks on mul ka diivani taga seina peal pildid ja ma ei taha, et kõlarid neile ette jääks. Ma ei saaks ka kõlareid panna kõrva tasemele, kuna see ei näeks piltidega hea välja ja üks kõlar oleks märgatavalt lähemal paremale kõrvale, kui vasak, kuna mul on L kujuline diivan. Seega tundub, et ainus variant oleks tagumised kõlarid kõrgele seina peale, lae kohale kinnitada ja suunata need mingi nurgaga alla poole. Milline 5.1 komplekt sellist võimalust pakuks? Ma olen leidnud ka eraldi müüdavaid reguleeritavaid kõlarite hoidjaid, aga paljud kõlarid ei sobitu nende ühendustega. Suurim keerukus ongi kindlaks teha, et kas kõlareid ikka saab kinnitada nendele eraldi müüdavatele kinnitustele. Lisaks mul teleka kõrval pole ka ruumi. Seega center ja left/right kõlarid peaksid olema kas soundbar või mitte rohkem kui 10 cm kõrgust. Need saaks siis ainult teleka alla telekalaua peale panna. Ma ei tea jah, mul ikka päris spetsiifilised nõuded. Loodan, et mingi lahendus ikka asjale on. Loodan ka, et üle 500 EUR ei läheks, aga võib kui muud valikut pole. Ehk on kellelgi kogemusi sarnase probleemiga. Oleks väga tänulik abi eest. |
Teade
Collapse
No announcement yet.
5.1 kodukino reguleeritavate seinakõlaritega ja soundbariga
Collapse
X
-
5.1 kodukino reguleeritavate seinakõlaritega ja soundbariga
Sildid: Puudub
-
Vs: 5.1 kodukino reguleeritavate seina kõlaritega ja soundbariga
Surround kõlarid peaksid olema tegelikult külgmistel seintel või külgedel, kõrvadest umbes 60-100cm kõrgemal, võivad olla ka pisut tagapool. Kaugused otseselt ei mängi rolli (võiksid olla pisut eemal kuulamiskohast) sest need saab enamasti paika seadistada.
-
Tegin väikse joonise ruumist, et paremat pilti asjast saada.
Nagu näha on ühel pool on aken ja teisel pool pole seina. Kui panna külgedele nurka ja kui ma laman diivani L nurgas, siis oleks parem külg/tagumine kõlar kohe kõrva ääres ja vasak poolne mingi 190 cm kaugusel. Ei tundu olevat õige lahendus nii.
Subwoofri jaoks oleks ruumi teleka kõrval nurgas laiust max 28 cm.
Comment
-
Võimalusel liigutaksin diivanit niipalju kui võimalik aknast eemale, ka 25cm kui võimalik, aken on laeni? Kui pole siis tulebki ta sinna üles, nii madalale kui võimalik paigaldada. Kaugus nagu juba kirjutasin ei ole väga kriitiline, kui üks on 1m kõrvast ja teine on 3m siis seda kompenseeritakse ressiivrist valjuduse ja aegviitega. Ideaalseid kuulamisruume on väga vähestel ja pea enamusel tuleb teha kompromisse.
Comment
-
Ma arvan, et kardinad ja kardinapuud oleksid probleemid.
Ma leidsin ühe altnernattivi. Ma ei teadnudki, et selline asi on olemas, aga mida arvate virtuaal sourround soundist?
Näiteks see toode:
https://www.hansapost.ee/et/elektroonika/televiisorid-ja-kodukinod/kodukinoseadmed/soundbar/21-soundbar-yamaha-yas-209_c52eecca
Comment
-
Ise ei arva viruaalsest helist suurt midagi, ühte odavat 200.- olen kuulnud (oli vast parem kui lihtsalt TV). Üldiselt nagu ikka, kallimad on paremad. Niipalju kui tean siis tahavad saada väga head ruumi/paigutust et head tulemust saada, töötab ta ju peegelduste peal. Kui pole head ruumi siis võib lõpptulemus olla pigem kesine ja pettumus. Kaaluda tasuks kindlasti ka korralikumat 2.1 süsteemi mida paljud ka kasutavad kui tagakõlarite paigutus tundub ulmeline.
Comment
-
https://www.sonos.com/en/products/wireless-home-theater
Comment
-
Osta soundbar, mõni selline nagu HV-s sulle soovitati, laetavate tagakõlaritega kõige mugavam. Paned tagakõlarid diivani seljatoe peale kuni filmi vaatad ja korras. Muul ajal on soundbari küljes.
Mingid muud "päris" kõlaritega 2.0 või 5.1 süsteemid ei mahu sulle mitte kuhugi. Kõlarite kõrgus algab enamasti kuskil 25-30cm alles.Kui sa ei tea millist telerit või kodukino osta ja kust otsast alustada, siis loe "Teleri ja kodukino ostja ABC-d"
Videoid kodukino teemadel ja asjade ülevaateid näeb minu Youtube kanalil
Comment
Comment