Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Sinu asju on väga raske hinnata, kuna ei pööra üldse mingit tähelepanu, sellisele asjale nägu DAC. Veix7, mingit spetsiaalsed haridust omamata, selles vallas, aga saab väga hästi aru, mis ja kuidas kõlab. Mis minule peaks korda minema slow soft või low latency, kui DAC kõlab valesti. ADI-2 on samuti selle puudusega, mida nimetatakse: aliasing, a kust midagi paremat ikka võtta on, kallimat muidugi leiab küll.
Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.
Ega erinevaid komponente eraldi polegi mõtet väga üritada hinnata.
Tervik ehk see, mis kõrva jõuab, on oluline.
Miks ma ei pööra DAC-ile tähelepanu?
Muidugi pööran. Mul on põhimõtteliselt 3 stereo DAC-i, SPDIF kaudu süngitud omavahe.
DAC-id on ilma oversämplimiseta (NOS) kahel AD1865 kivil, kaks väljundit paralleelis kanali kohta, väjundis on IV-muundus tehtud puhtalt takistil, sealt edasi 6 kanaliga 5kohm mootoriga volumi potekas ja otse lõppvõimu. Ühtegi võimendusastet DACi ja lõppvõimude vahel ei ole, välja arvatud bassika +6dB/oktav kompensatsioon ühel opakal.
NOS DAC-ide paratamatu ASK kukkumine kõrgemas otsas on DSP-ga kompenseeritud.
Ma muidugi ei saa aru, kuidas see kõik helikvaliteedi tagab. Kui see RME võtta, kõik mõõtmised on väga head, mis tal siis puudu on, sellest et tõeline tipp olla. Äkki saab midagi ümberehitada?
Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.
Seda pilti mul pole. Valjukas on nii põhjalikult korpuses, et lahti võtta ja uuesti kinni panna on liiga suur töö ja mind pole kunagi huvitanud valjuka ASK ilma igasuguse korpuseta kuna see ei anna midagi asjalikku.
Antud juhul on kõlariks OB U-frame sisemiste mõõtudega 470x570x300 mm.
... mind pole kunagi huvitanud valjuka ASK ilma igasuguse korpuseta kuna see ei anna midagi asjalikku.
Kui sarnane anomaalia oleks juba korpuseta valjukal tuvastatav, siis oleks üheselt selge, et probleem on valjukas ja korpus ei puutu asjasse.
Aga kui sellist mõõtetulemust ei ole, siis seda ei ole.
Sarnase valjuka omi ei ole kohanud aga nii vähe kui tavaliste kõlarite mõõtmisi olen leidnud, on seis üsna 50/50, kumb harmooniline suurem on suure amplituudiga piirkonnas.
Siit tuleb reas üsna põhjalikke mõõtmisi aga ainult riiuli kõlaritele: https://www.audiosciencereview.com/f...x.php?reviews/
Tegin veel ühe praktilise katse.
Panin sümeetriliselt ühisele paljale paneelile 200x600 mm kaks ühesugust valjukat ja mõõtsin neid 1m kauguselt, täpselt kahe vahe kohast.
Mõõtsin kahes variandis, kui valjukad on sama pidi ja kui üks on ümber pööratud, magnet väljas pool ja elektriliselt vastandfaasis (kokku nagu push-pull ühendus). Idee oli selles et ellimineerida U-frame kasti esi ja taga külje erinevustest tekkida võivad ebasümeetrilisused membraani ette ja taha liikumisel.
Nagu näha on paarisharmoonilised kogu ribas Hz push-pull variandis natukene, teatud sagedustel aga kuni 10 korda väiksemad. Samas ei ole selline valjukate pööramine päris võluvits ja kõigil sagedustel paarisharmoonilisi ei vähenda.
Lisaks võib järeldada, et valjukate moonutused on üsna keerulised ja neid vähendada või neist isegi aru saada on üsna keeruline.
Valjukad sama pidi paneelil:
Üks valjukatest ümber pööratud ja vastandfaasis elektriliselt.
Comment