Teade

Collapse
No announcement yet.

Väike mõistatus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Väike mõistatus

Vahe on olemas, paarituid kuuleb inimene kui ebameeldivaid (klippimisega seotud), paaris aga on meeldivamad, pehme lambiheliga seostatavad.
    Mina otsin nende põhjuseid, et edaspidi targem olla, uute kõlarite puhul neid vältida, kui see on võimalik.

Comment

Erinevate võimsustega on proovitud? Väiksem võimsus peaks moonutusi vähendama, kui on näha et teine harmooniline kaob natuke väiksema võimsusega kohe ära siis on lihtsalt võimsus liiga piiri peal? Mis võimsuse juures see mõõtmine oli tehtud?

Kas võimendi väljundit on sama ajal mõõdetud, seal ei ole moonutust?
      viimati muutis kasutaja urmas78; 02 m 2020, 16:59.

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
        Mina otsin nende põhjuseid, ...
        Kui sa ei viitsi oma komplekssüsteemi (võimendi, valjhääldi, kõlarikontsruktsioon) mõõtmisel algosadeks lammutada, siis sa ju tegelikult ei otsi...

Comment

Esmalt postitatud madis64 poolt Vaata postitust
          Kui sa ei viitsi oma komplekssüsteemi (võimendi, valjhääldi, kõlarikontsruktsioon) mõõtmisel algosadeks lammutada, siis sa ju tegelikult ei otsi...
          a mida seal lammutada kui ta ju teab, ise tegi ju.

Comment

Esmalt postitatud MK poolt Vaata postitust
            ...kui ta ju teab, ...
            Ta ju ei tea, muidu oleks postituses vähemalt kolm graafikut - mikrist mõõdetud kõlar, mikrist mõõdetud valjukas väljaspool kõlarit ning kõlariterminalidelt mõõdetud signaal.

Comment

Vahe on olemas,
              paarituid kuuleb inimene kui ebameeldivaid (klippimisega seotud),
              paaris aga on meeldivamad, pehme lambiheliga seostatavad.
              Kas arvutist annab genereerida korraga mingi sageduse ja selle harmoonilised (2, 3, 4, 5)?
              Et kohe oleks selline programm, kuulamisega.
              Siis kuulaks, mis on meeldiv ja mis ebameeldiv.
              Ja kokku kaaluks ka vähem kui 30+ kg.

Või on see meeldivus isikust sõltuv?

Comment

Vahe on olemas, paarituid kuuleb inimene kui ebameeldivaid (klippimisega seotud), paaris aga on meeldivamad, pehme lambiheliga seostatavad.
                Mina otsin nende põhjuseid, et edaspidi targem olla, uute kõlarite puhul neid vältida, kui see on võimalik.
                A, lõpuks sain aru, minu jaoks on need teadmised täitsa tarbetud, mina näen siin et signaal on asümmeetriliselt ülekoormatud. Ja põhjuseks ilmselt ongi valjuka defekt. Järeldus on ka ilmne: selleks et midagi väärtuslikku teha, tuleks korralikud valjukad leida, aga neid eriti kuskilt võtta pole. Selleks et trikitada, peab omama suurt kogemust.
                Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

Comment

Esmalt postitatud urmas78 poolt Vaata postitust
                  Erinevate võimsustega on proovitud? Väiksem võimsus peaks moonutusi vähendama, kui on näha et teine harmooniline kaob natuke väiksema võimsusega kohe ära siis on lihtsalt võimsus liiga piiri peal? Mis võimsuse juures see mõõtmine oli tehtud?

Kas võimendi väljundit on sama ajal mõõdetud, seal ei ole moonutust?
                  Esmalt postitatud madis64 poolt Vaata postitust
                  Ta ju ei tea, muidu oleks postituses vähemalt kolm graafikut - mikrist mõõdetud kõlar, mikrist mõõdetud valjukas väljaspool kõlarit ning kõlariterminalidelt mõõdetud signaal.
                  Muidugi tean. Ma olen kõiki oma süsteemi komponente mõõtnud, nii koos kui eraldi, nii eest taha, kui tagant ette ja mitte üks kord.
                  Kui võimu, DAC-i ja DSP kõigi THD on seal 0,00x% piirkonnas siis 5% moonutus on kindlat kõlarist pärit. Ma ei tahtnud lihtsalt postitusi üle koormata piltidega.

Mõõtmine on tehtud kuskil 90dB/m juures, valjuka tundlikus on 99dB/m/W, Continous Music power 1200W, bass on korrigeeritud +6db/oktav tõusuga alla 100 Hz. Oleks võimsus/amplituud liiga suur, peaks moonutustes olema paaritud harmoonilised suuremad kui paaris, nagu alla 30 Hz on.

Comment

Esmalt postitatud home poolt Vaata postitust
                    Ja põhjuseks ilmselt ongi valjuka defekt. Järeldus on ka ilmne: selleks et midagi väärtuslikku teha, tuleks korralikud valjukad leida, aga neid eriti kuskilt võtta pole. Selleks et trikitada, peab omama suurt kogemust.
                    Aga kui ei ole valjuka defekt, vaid hoopis valjukas on kehvasti kõlaris töösse rakendatud?

Comment

Bassi valjuka puhul seda vaevalt

Comment

Defekt on ka väga ebatõenäoline, mul neid kaks ja mõlemad on üsna sama moodi moonutuse mustriga.

Comment

Minul on kogemust, et peenikesest alumiiniumist jupid, hakkavad gravitatsiooni mõju all "voolama". Kui mähis näiteks on tehtud peenikese alumiinium traadiga, sellest peaks piisama. Või mingi kinnitus näiteks annab järgi. Igal juhul peaks see ka kuuldav olema, eriti veel kui on inimesele ebameeldiva nähtusega.

Comment

Mähis on küll alumiiniumist aga Continous Music Power 1200W ei luba neid väga peenikesest traadist teha antud isenditele.

Comment

Alumiiniumi kasutatakse tihti, väikese massi pärast. Aga kas ta on ka lindiks kokkuliimitud? Võimalik et just selle pärast seda tehakse. Ma ei väida muidugi midagi, lihtsalt olettan.

Comment

Ma ei tahtnud lihtsalt postitusi üle koormata piltidega.
                                Ja-jah, juba Mart Laar muretses selle üle, et internetis ruum otsa saab

Aga ilma adekvaatse võrdlusteabeta (unustasin veel mainida variante "valjukas suure plaadi küljes õues" ja kõlar õues") passib teemapealkiri nagu rusikas silmaaauku - mõistatame koos...

Comment

Working...
                                X