Teade

Collapse
No announcement yet.

Väike mõistatus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Väike mõistatus

Sa käisid minu linte kuulams, mille alla need liigituvad?

Comment

Sinu asju on väga raske hinnata, kuna ei pööra üldse mingit tähelepanu, sellisele asjale nägu DAC. Veix7, mingit spetsiaalsed haridust omamata, selles vallas, aga saab väga hästi aru, mis ja kuidas kõlab. Mis minule peaks korda minema slow soft või low latency, kui DAC kõlab valesti. ADI-2 on samuti selle puudusega, mida nimetatakse: aliasing, a kust midagi paremat ikka võtta on, kallimat muidugi leiab küll.
      Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

Comment

Ega erinevaid komponente eraldi polegi mõtet väga üritada hinnata.
        Tervik ehk see, mis kõrva jõuab, on oluline.
        Miks ma ei pööra DAC-ile tähelepanu?
        Muidugi pööran. Mul on põhimõtteliselt 3 stereo DAC-i, SPDIF kaudu süngitud omavahe.
        DAC-id on ilma oversämplimiseta (NOS) kahel AD1865 kivil, kaks väljundit paralleelis kanali kohta, väjundis on IV-muundus tehtud puhtalt takistil, sealt edasi 6 kanaliga 5kohm mootoriga volumi potekas ja otse lõppvõimu. Ühtegi võimendusastet DACi ja lõppvõimude vahel ei ole, välja arvatud bassika +6dB/oktav kompensatsioon ühel opakal.
        NOS DAC-ide paratamatu ASK kukkumine kõrgemas otsas on DSP-ga kompenseeritud.

Comment

Ma muidugi ei saa aru, kuidas see kõik helikvaliteedi tagab. Kui see RME võtta, kõik mõõtmised on väga head, mis tal siis puudu on, sellest et tõeline tipp olla. Äkki saab midagi ümberehitada?
          Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

Comment

See ei taga aga mõjutab ja ei ole ka DAC jäänud tähelepanuta.

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
              Ma olen kõiki oma süsteemi komponente mõõtnud, nii koos kui eraldi, nii eest taha, kui tagant ette ja mitte üks kord.
              Ehk oleks teema "kojutoomise" huvides mõttekas sul postitada valjuka mõõtmistulemused ilma kõlarikonstruktsioonita?

Comment

Seda pilti mul pole. Valjukas on nii põhjalikult korpuses, et lahti võtta ja uuesti kinni panna on liiga suur töö ja mind pole kunagi huvitanud valjuka ASK ilma igasuguse korpuseta kuna see ei anna midagi asjalikku.
                Antud juhul on kõlariks OB U-frame sisemiste mõõtudega 470x570x300 mm.

Comment

... mind pole kunagi huvitanud valjuka ASK ilma igasuguse korpuseta kuna see ei anna midagi asjalikku.
                  Kui sarnane anomaalia oleks juba korpuseta valjukal tuvastatav, siis oleks üheselt selge, et probleem on valjukas ja korpus ei puutu asjasse.
                  Aga kui sellist mõõtetulemust ei ole, siis seda ei ole.

Comment

Ma mõõtsin ühte teist valjukat ilma korpuseta, seal on seis sisuliselt sama ehk suure amplituudi piirkonnas on 2. harmooniline suurem kui 3.

Comment

Aga oled sa kuskil kohanud sarnaste gabariitide ja muude parameetritega valjukate mõõtetulemusi, mis sellisel viisil ei käituks?

Comment

Sarnase valjuka omi ei ole kohanud aga nii vähe kui tavaliste kõlarite mõõtmisi olen leidnud, on seis üsna 50/50, kumb harmooniline suurem on suure amplituudiga piirkonnas.
                        Siit tuleb reas üsna põhjalikke mõõtmisi aga ainult riiuli kõlaritele: https://www.audiosciencereview.com/f...x.php?reviews/

Comment

... nii vähe kui tavaliste kõlarite mõõtmisi olen leidnud, on seis üsna 50/50, kumb harmooniline suurem on suure amplituudiga piirkonnas.
                          Järelikult mõistatad sa siin teemas, kas järgmisena kukub kull või kiri

Comment

Võib ka nii asjale vaadata.
                            Mind huvitab kõigepealt põhjus ja see kas seda on kuidagi võimalik kõrvaldada.

Comment

Mind huvitab kõigepealt põhjus ...
                              Kas sul on praegu olemas väiksemat sarnaste omadustega valjuhääldipaari, mis ei kaalu 30 kg ning millest üks on ühes ja teine teises "laagris"?

Kui selline paar leiduks, siis oleks ju võimalik mingi testmõõtmiste seeria teha ja andmeid, ehitust ja konstruktsiooni võrrelda.

Comment

Tegin veel ühe praktilise katse.
                                Panin sümeetriliselt ühisele paljale paneelile 200x600 mm kaks ühesugust valjukat ja mõõtsin neid 1m kauguselt, täpselt kahe vahe kohast.
                                Mõõtsin kahes variandis, kui valjukad on sama pidi ja kui üks on ümber pööratud, magnet väljas pool ja elektriliselt vastandfaasis (kokku nagu push-pull ühendus). Idee oli selles et ellimineerida U-frame kasti esi ja taga külje erinevustest tekkida võivad ebasümeetrilisused membraani ette ja taha liikumisel.

Nagu näha on paarisharmoonilised kogu ribas Hz push-pull variandis natukene, teatud sagedustel aga kuni 10 korda väiksemad. Samas ei ole selline valjukate pööramine päris võluvits ja kõigil sagedustel paarisharmoonilisi ei vähenda.
                                Lisaks võib järeldada, et valjukate moonutused on üsna keerulised ja neid vähendada või neist isegi aru saada on üsna keeruline.

Valjukad sama pidi paneelil:

Üks valjukatest ümber pööratud ja vastandfaasis elektriliselt.

Comment

Working...
                                X