Teade

Collapse
No announcement yet.

Hea heli saladused

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Hea heli saladused

Kuidas võimendil treble/bass nivood kasutate? Kas flat, ehk 0 mõlemad või kuskilepoole kaldu?
    Parem varblane katusel kui nuga neerus

Comment

Pole üldse sellist asja võimendil.

Comment

Minu eelvõimul pole peale volume, rohkem mitte ühtegi nupu. Ja olen sellega ülimalt rahul, ere näide sellest, kui insenerid käed vabaks saavad, suudavad nemad väga minimalistlikult, usna lahedaid asju teha, (Hegel P10).
        Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

Comment

Bass/treble nivoo on igal nuppudega tootel erinev (+-3 kuni+-12dB), veel erinevam on bass/treble reguleerimise sagedus (bassil 20-100Hz, kõrgetel 10-20kHz) ja tõusunurk per oktaav. Kuidas saame sulle üheselt öelda, mis asendis on nupud.
          Kui ma kirjutan, et mul 3 meetri kauguselt on:
          80 dB C režiimis mõõdetuna bass @20Hz +21dB ja treble @20kHz +13dB
          90 dB C puhul on bass@20Hz +8dB ja treble @20kHz +6dB
          105 dB C puhul on bass@20Hz 0dB ja treble @20kHz +3dB
          siis näitab see vaid seda, et mul on need nupud olemas, aga sa ei tea mu kuulamisharjumusi, ruumi ja helitekitajaid (eriti kõlareid).
          Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Esmalt postitatud home poolt Vaata postitust
            Minu eelvõimul pole peale volume, rohkem mitte ühtegi nupu. Ja olen sellega ülimalt rahul, ere näide sellest, kui insenerid käed vabaks saavad, suudavad nemad väga minimalistlikult, usna lahedaid asju teha, (Hegel P10).
            sama siin. ühelgi minu karpidest ei ole tämbrinuppe. ja mitte kunagi enam pole tekkind vajadust või tahtmist et keeraks mõnda.

siis kui ma veel creative helikaarte pruukisin, tekis küll tahtmist tämbrit mudida.

Comment

Need kes peale jutustamise, ostavad ka midagi head vahetevahest, teavad väga hästi, et õnne on ka selleks vaja.
              Aga KES seda defineerib - mis on see hea ja nimelt - KUIDAS ta seda defineerib...?

Teine asi on DAC, mida millegipärast keegi ülestunnistada et taha, pikkapeale tekitab väsimust.
              Siis ei ole teil õnne olnud osta sellist DAC'i, mis ei tekitaks väsimust.
              Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
              Konfutsius

Comment

Nendes igasugu tämbriplokkides ja kompensaatorites häirib mind kõige rohkem, reeglina nende halb teostus. Pealekauba on isiklikult minule tähtis, et mingi asi on paigas ja ei muutu.
                Hea heli, no kellele meeldib olukord ala: soo seda mida antakse ja ära mölise, siis pole kohustust siia kirjutada. Mina tahan kuulda kuidas ja mis vahenditega muusikud oma tööd teevad, ja ka seda kuidas vanasti seda tehti, ja mis vahest neil viltu on läinud.
                DAC i poolt tekitatav "väsimus", mina pole eriti valmis seda arutama, vast nii palju, et DAC päris üksinda ka selles süüdi pole.

Comment

Ma mõtlesin ise, et vb õigem ongi neid nuppe üldse mitte näppida, vaid jätta nö nulli. Tegelikult kõrv harjub sellega väga kiiresti ära ja nii peaks heli kõige naturaalsemalt kõlama!?
                  Parem varblane katusel kui nuga neerus

Comment

Esmalt postitatud pistyk poolt Vaata postitust
                    ... nii peaks heli kõige naturaalsemalt kõlama!?
                    Võiks, kui seda "tuba" ainult jalus ei oleks. Ehk teiste sõnadega pead sa teadma oma kuulamisruumi mõju kõlarist väljuvale helile ning siis ise otsustama, kas lepid sellega või mitte.
                    See, kas ja millist salvestist saab kuidagigi "naturaalseks" nimetada, on veel omaette teema.

Comment

Hea heli, no kellele meeldib olukord ala: soo seda mida antakse ja ära mölise, siis pole kohustust siia kirjutada.
                      On siin keegi siis kes seda joont ajab?
                      Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                      Konfutsius

Comment

Naaber muretses endale RME ADI-2, ja paistab väga rahul olevat. Olen ise ka sinna poole vaadanud. Mida arvavad sellest spetsialistid?

DAC: AKM AK4490EQ ADC: AKM AK5574
                        Asynchronous Sample Rate Converter with PLL: AKM AK4127VF
                        kõrvaklapi väljundiks kolm korda kaks OP1688
                        kõik muu on: TI 1602A

Comment

Mõõtmise numbrite järgi palju paremaks enam minna ei saa, kui just RME ADI-2 Pro peale ei lähe, see ei tähenda muidugi head heli variandis, et paremaks ei saa.
                          This is a review and detailed measurements of the updated version 2 of the RME ADI-2 FS DAC and headphone amplifier. It was kindly sent to me by the company. The cost us US $1,149. The ADI-2 looks very nice in black with a bright, super responsive display (doesn't come out as well in the...

Comment

Kas annab Tallinnas kuulata RME ADI-2 kuskil? Plaanis oli ATDAC-10 tellimine, mis pidi ka väga korralik toode olema.

Comment

Tegelikult peaks vist küsima, millisest RME ADI-2-st käib jutt, neid peaks hulgem variante olemas olema või kohe tulema:
                              RME ADI-2 DAC FS
                              RME ADI-2 DAC FS v2
                              RME ADI-2 Pro
                              RME ADI-2 Pro FS
                              RME ADI-2 Pro FS R
                              RME ADI-2 Pro FS R BE
                              RME ADI-2
                              RME ADI-2 FS

Nende nimede lahti mõistatamiseks selline juhis:
                              DAC = DA conversion only
                              Pro = AD/DA conversion, 1 ADC and 2 DACs
                              FS = SteadyClock FS jitter reduction technology
                              R = Comes with a remote
                              BE = Black enclosure

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
                                Tegelikult peaks vist küsima, millisest RME ADI-2-st käib jutt, neid peaks hulgem variante olemas olema või kohe tulema:
                                RME ADI-2 DAC FS
                                RME ADI-2 DAC FS v2
                                RME ADI-2 Pro
                                RME ADI-2 Pro FS
                                RME ADI-2 Pro FS R
                                RME ADI-2 Pro FS R BE
                                RME ADI-2
                                RME ADI-2 FS

Nende nimede lahti mõistatamiseks selline juhis:
                                DAC = DA conversion only
                                Pro = AD/DA conversion, 1 ADC and 2 DACs
                                FS = SteadyClock FS jitter reduction technology
                                R = Comes with a remote
                                BE = Black enclosure
                                Jutt käib sellestClick image for larger version

Name:	20200805_125636.jpg
Views:	1
Size:	485,1 KB
ID:	872862

Comment

Working...