Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Minu eelvõimul pole peale volume, rohkem mitte ühtegi nupu. Ja olen sellega ülimalt rahul, ere näide sellest, kui insenerid käed vabaks saavad, suudavad nemad väga minimalistlikult, usna lahedaid asju teha, (Hegel P10).
Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.
Bass/treble nivoo on igal nuppudega tootel erinev (+-3 kuni+-12dB), veel erinevam on bass/treble reguleerimise sagedus (bassil 20-100Hz, kõrgetel 10-20kHz) ja tõusunurk per oktaav. Kuidas saame sulle üheselt öelda, mis asendis on nupud.
Kui ma kirjutan, et mul 3 meetri kauguselt on:
80 dB C režiimis mõõdetuna bass @20Hz +21dB ja treble @20kHz +13dB
90 dB C puhul on bass@20Hz +8dB ja treble @20kHz +6dB
105 dB C puhul on bass@20Hz 0dB ja treble @20kHz +3dB
siis näitab see vaid seda, et mul on need nupud olemas, aga sa ei tea mu kuulamisharjumusi, ruumi ja helitekitajaid (eriti kõlareid).
Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.
Minu eelvõimul pole peale volume, rohkem mitte ühtegi nupu. Ja olen sellega ülimalt rahul, ere näide sellest, kui insenerid käed vabaks saavad, suudavad nemad väga minimalistlikult, usna lahedaid asju teha, (Hegel P10).
sama siin. ühelgi minu karpidest ei ole tämbrinuppe. ja mitte kunagi enam pole tekkind vajadust või tahtmist et keeraks mõnda.
siis kui ma veel creative helikaarte pruukisin, tekis küll tahtmist tämbrit mudida.
Nendes igasugu tämbriplokkides ja kompensaatorites häirib mind kõige rohkem, reeglina nende halb teostus. Pealekauba on isiklikult minule tähtis, et mingi asi on paigas ja ei muutu.
Hea heli, no kellele meeldib olukord ala: soo seda mida antakse ja ära mölise, siis pole kohustust siia kirjutada. Mina tahan kuulda kuidas ja mis vahenditega muusikud oma tööd teevad, ja ka seda kuidas vanasti seda tehti, ja mis vahest neil viltu on läinud.
DAC i poolt tekitatav "väsimus", mina pole eriti valmis seda arutama, vast nii palju, et DAC päris üksinda ka selles süüdi pole.
Ma mõtlesin ise, et vb õigem ongi neid nuppe üldse mitte näppida, vaid jätta nö nulli. Tegelikult kõrv harjub sellega väga kiiresti ära ja nii peaks heli kõige naturaalsemalt kõlama!?
Võiks, kui seda "tuba" ainult jalus ei oleks. Ehk teiste sõnadega pead sa teadma oma kuulamisruumi mõju kõlarist väljuvale helile ning siis ise otsustama, kas lepid sellega või mitte.
See, kas ja millist salvestist saab kuidagigi "naturaalseks" nimetada, on veel omaette teema.
Naaber muretses endale RME ADI-2, ja paistab väga rahul olevat. Olen ise ka sinna poole vaadanud. Mida arvavad sellest spetsialistid?
DAC: AKM AK4490EQ ADC: AKM AK5574
Asynchronous Sample Rate Converter with PLL: AKM AK4127VF
kõrvaklapi väljundiks kolm korda kaks OP1688
kõik muu on: TI 1602A
Mõõtmise numbrite järgi palju paremaks enam minna ei saa, kui just RME ADI-2 Pro peale ei lähe, see ei tähenda muidugi head heli variandis, et paremaks ei saa.
This is a review and detailed measurements of the updated version 2 of the RME ADI-2 FS DAC and headphone amplifier. It was kindly sent to me by the company. The cost us US $1,149.
The ADI-2 looks very nice in black with a bright, super responsive display (doesn't come out as well in the...
Tegelikult peaks vist küsima, millisest RME ADI-2-st käib jutt, neid peaks hulgem variante olemas olema või kohe tulema:
RME ADI-2 DAC FS
RME ADI-2 DAC FS v2
RME ADI-2 Pro
RME ADI-2 Pro FS
RME ADI-2 Pro FS R
RME ADI-2 Pro FS R BE
RME ADI-2
RME ADI-2 FS
Nende nimede lahti mõistatamiseks selline juhis:
DAC = DA conversion only
Pro = AD/DA conversion, 1 ADC and 2 DACs
FS = SteadyClock FS jitter reduction technology
R = Comes with a remote
BE = Black enclosure
Tegelikult peaks vist küsima, millisest RME ADI-2-st käib jutt, neid peaks hulgem variante olemas olema või kohe tulema:
RME ADI-2 DAC FS
RME ADI-2 DAC FS v2
RME ADI-2 Pro
RME ADI-2 Pro FS
RME ADI-2 Pro FS R
RME ADI-2 Pro FS R BE
RME ADI-2
RME ADI-2 FS
Nende nimede lahti mõistatamiseks selline juhis:
DAC = DA conversion only
Pro = AD/DA conversion, 1 ADC and 2 DACs
FS = SteadyClock FS jitter reduction technology