Teade

Collapse
No announcement yet.

Hea heli saladused

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Hea heli saladused

Esmalt postitatud ats poolt Vaata postitust
    Elu ei keerle ainult helikaardi ja arvuti ümber.
    Minul keerleb elu helikaardi ja arvuti ümber. Ükski minu mainitud asi polnud kodukasutaja consumer lahendus, pigem läheneb sinna DeeJottimise kanti. Jah mul oli küll kodukasutaja consumer asju kunagi, aga ei taha neid tagasi.

Comment

Esmalt postitatud olavsu1 poolt Vaata postitust
      Minul keerleb elu helikaardi ja arvuti ümber.
      See on küll su isiklik traagika, mis tegelikult selle teemaga ei haaku kuskilt otsast (või kui, siis alles peale kõlarite, lõppvõimu ja dsp lahendust). Mälu järgi on siin foorumis kuskil ka arvutist muusikakuulamise teema olemas...

Comment

miks see traagika on? ma leian, et see on hoopis vabadus teha mida iganes.

Comment

miks see traagika on?
          Kuna küsisid, siis vastan - see teeb sinust ühekülgse inimese.

Võta seda kui kõrvalseisja arvamust - tahad, arvestad, tahad, mitte, vaba maa ja vabad inimesed.

Edit:

Sinu abistamiseks sinu valdkonnale link on siin:

- ei ole mõtet risustada home teemat.

Comment

Ainus, mis on nõutud, kasutajal peab olema apple arvuti. Helikaartide draiverite õigesti töötamine on garanteeritud ainult siis, kui kasutatakse apple arvutit. Kõikide teiste puhul kehtib AS IS garantii.
            https://www.youtube.com/watch?v=tpVNkglXc84

Ei saa tänasel päeval ka enam näritud õunas nii kindel olla

Comment

Esmalt postitatud madis64 poolt Vaata postitust
              Tegelikult võiks teema alata seltskondade jaotamisest eri alamharudesse - kes kuulab "vaikselt", kes 75dB tasemel, kes "rinnakorvi võbistava mürtsuga". Need seltskonnad ei kattu oma kuulamislahendustelt kuskilt otsast.
              Selle jagunemise olen oma huvilistele/külalistele esmakohtumisel, et muusikat kuulata, sedamoodi lahendanud:
              Tulevad ruumi "suletud" silmadega st lennuki uneprillid panen neile ette.
              Klapid külalisele pähe ja tema enda referens st test muusika CD või vinüül mängima. Siis "keerame" nuppe, kuniks külaline ütleb et stopp, mulle sobib.
              Võtame klapid peast ja kuulame "pimesi" kõlarist ja vajadusel veel "keerame" nuppe (enamasti vajadust pole). Sestpeale mul selge, mis suunas/moodi külaline kuulama on harjunud. Kõlarid ja klapid on mul subjektiivselt ühtustatud, et helitugevus mõlemas ühtmoodi väljenduks.
              Teeme pisukese arutelu, et kus, kas ja mismoodi kostab ja siis alles lasen vaadata.
              Esmalt postitatud home poolt Vaata postitust
              Martk:
              See on kindlasti Technics?
              Kaheksast audiojullast vaid 3 on. Ma pole põhimõtteline firmafänn. Kui keegi teine, mõni teine jaapanlane või korealane või hiinlane on miski audiojulla mulle meelepärasema heliga/sisuga tootnud, siis valin tema.
              viimati muutis kasutaja martk; 03 m 2020, 10:32.
              Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Teile võib näida ühekülgsusena aga mulle on see parim võimalik ja mis peamine soodsa hinnaga. Ma näen, et kaaskannatajad kulutavad oma "hea heli" saavutamiseks kordades rohkem. Sõprade ees kõvatamine on vist helist olulisem.

Hetkel on mul uphoria umc1820, mida müüakse helikaardina, kuid ta pole helikaart vaid 802 configa mikser, millel on helikaardi võimekus. Täitsa iseseisev karp ja toimetab vajadusel ilma arvutita nagu eelvõimendi. EQ'd ei ole, aga seda pole vajagi. Kõlariteks on kaks aktiivset s-dj60x ja nauding sõltub ainult ühest mehest helistuudios. Enamasti on nad kuldkõrvad ja teevad oma töö väga hästi nii, et täiendav sekkumine pole vajalik. Ma olen laiatarbe tehnikaga võrrelnud ka. Minu sony muusikakeskusel tuleb efekte sättima hakata, et ligilähedanegi heli välja tuleks.

Comment

... ja mis peamine soodsa hinnaga.
                  Mida siin enam arutada...

Comment

Esmalt postitatud madis64 poolt Vaata postitust
                    Mida siin enam arutada...
                    pead põlastusväärseks?

Comment

pead põlastusväärseks?
                      Antud teema kontekstis mõttetuks (jutt käis arvutite ja helikaartide kohta).

Edit:
                      Ma osundasin sulle teema, kus sa oma teadmusega saad õilmitseda täies mahus - ma kinnitan sulle, et mul puudub igasugune huvi seal toimuvat jälgida, saati veel kommenteerida või sekkuda.
                      Siin teemas püstitas home küsimuse heast helist - hea heli hakkab tekkima väljundist sisendi poole, sinu arvutid ja helikaardid tulevad (kui üldse tulevad) jutuks alles väga pika arutelu järel - alles siis, kui kogu järgnev trakt on parimal võimalikul tasemel rakendatud.
                      Nii et mine puhka jalga seal teemas, kus sinu maailm praegu paikneb...
                      viimati muutis kasutaja madis64; 03 m 2020, 00:03.

Comment

Teema on heast helist. Minu pakutu on üks, paraku lihtsaim, võimalus seda saavutada.

näib et oponent on sama kitsarinnaline, nagu ta peab mind olevat.

pealegi teema päises peetakse helikaarte väga oluliseks komponendiks.
                        viimati muutis kasutaja olavsu1; 03 m 2020, 00:08.

Comment

näib et oponent on sama kitsarinnaline, nagu ta peab mind olevat.
                          Mida iganes, vaba maa, vabad inimesed.

Comment

Oma kogemuste piires olen home jutuga lineaarsuse ja ruumi osas üldiselt nõus, või noh, mis väärtus sel nõusolemisel on, nagunii subjektiivne eelistus kõik. Ütlen siis, et minu jaoks tundub hetkel samuti oluline rahuldavalt ühtlane riba, kuid ma ei ole nõus praegu ruumi panustama. Bassi puhul tundub veel, et muhud on häirivamad kui lohud. Viimased ebameeldivad muhu mälestused jäävad küll inverterkõlari aegadesse ja kuigi ma ei ole seda mõõtnud, tundub, et inverterkõlari puhul kipub room modede puhul vaibumine eriti aeglane olema. Hetkel mängib bassi 20liitrise suletud kambriga 8" per kanal, vastu betoonpõrandat suunatud. Ning on ka muusikastiile, kus bassi puudumine tegelikult mõju ei oma.
                            Kuna mu muusika kuulamise perioodid vahelduvad pikkade pausidega, kus ma ei taha midagi kuulata, siis olen valinud uurida, kui hea helini on võimalik jõuda vähe raha panustades. Ja minu jaoks on helis oluline ka detailsus. Seetõttu on mu lähenemine viimastel aastatel "less is more" ja parim võimendi on selle puudumine. Ehk siis mu valik on direct digital, põhimõtteliselt dac mis mängib otse kõlarisse. Mulle on digivõimendite heli meeldinud Tripathi aegadest peale, kuigi Tripathi kivid olid veel analoogsisendiga. Hetke setupis on STA kiviga võim, sama seeria millega moi aktiivkõlareid ehitas. Üsna kõrge moonutusega kivid küll, aga ilmselt maskib seda pisut tõsiasi, et mu kõlarites keskriba mängib 12" dipool.
                            Üsna ebakonvektsionaalne setup, aga olen sellega mingil, mind põhimõtteliselt rahuldaval kvaliteedi platool üsna tugevalt kinni. Et edasi kõrgemale minna, peaks vähemalt suurusjärgu võrra rohkem raha panustama või kõlarid ise ehitama ja DSP käiku võtma. Sai nüüd üsna enese kogemuse keskne jutt, aga teiste arvamusi saate nagunii netist ise lugeda
                            Toidan trolle!

Comment

Kõigile sobivat head heli ei ole võimalik saavutada. Täpselt sama moodi ei ole olemas kõigile maitsevat veini või sööki.

Siin foorumis käputäis inimesi, kes sõna võtavad ja juba siin pole vist isegi kahte - kolme, kellele meeldiks sama "hea" heli.

Comment

ega vist.

samas see läheb küll kõigile, ma arvan.

Comment

Working...
                                X