Teade

Collapse
No announcement yet.

EQ võimendi ja kõlarite vahele?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: EQ võimu ja kõlarite vahele?

näiteks toodud ei ole pisikesed asjad.

Comment

Pidage hobuseid, las teemaalgataja kontrollib kõigepealt kõlarite faseerituse üle.

Comment

Esmalt postitatud olavsu1 poolt Vaata postitust
        näiteks toodud ei ole pisikesed asjad.
        16cm=6,2" läbimõõt ON pisike, et suurelt ruumi täita.

Tagasi teemasse> teemaalgataja võiks arvutipõhise ekvalaiseriga, neid mitmeid vabavaralisi, proovida leida just sellist heli/tämbrit, mis talle sobib. Kui sobib nt miinus 20dB @4,6kHz siis arutaks edasi.
        viimati muutis kasutaja martk; 27 m 2020, 23:55.
        Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Tegin ressiiverile firmware update ja factory reset. Nagu arvata oli, ei muutunud sellega helipildis midagi. Tänud kõigile kaasamõtlejatele erinevate soovituste eest, aga mulle tundub, et kõik vastajad pole probleemi sisust aru saanud. Mul ei ole probleemi heli tugevusega ega mingite moonutustega. Küsimus pole üldse selles, kas antud ressiiver suudab ära toita minu suuri kõlareid. Kinnitan, et suudab palju rohkem kui mul vaja on ja täiesti moonutustevabalt, heli on väga puhas vähemalt minu kõrva jaoks. Kõlarist tuleb piisavalt kõrgeid ja piisavalt basse. Probleem on selles, et sama tugevusega tulevad ka keskmised ehk kõik, mis kõrgete ja basside vahele jääb. Ja see teebki helipildi lamedaks.

Sellel ressiiveril on järgmised heli reguleerimisvõimalused - P.BASS off/on, BASS -5dB....+5dB, TREBLE -5dB...+5dB.
          Katseliselt tegin kindlaks, et funktsioon P.BASS on suht mõttetu ja kogu efekt seisneb selles, et lisab bassi +5 dB, juhul, kui see on võimalik. Ehk kui BASS on asendis -5, siis P.BASS sisse lülitatult annab sama efekti mis annaks BASS asendis 0. Kui BASS on asendis -1, siis P.BASS sisselülitus annab sama efekti mis BASS annaks asendis +4. Kui BASS on asendis +5, siis P.BASS ei lisa helipildile juurde mitte midagi. Need on muidugi ainult kõrva järgi tehtud järeldused, võib-olla on seal parameetrilisi erinevusi, kuid mina neid ei eristanud.

Aga nüüd puust ja punaselt probleemist.
          Näiteks panen helitugevuseks numbrilise väärtuse 18. BASS ja TREBLE mõlemad 0. Helipilt on lame (proovige suvalist heliallikat bassid-kõrged maha keeratult). Kui nüüd keeran helitugevust veidi maha (väärtuseks näiteks 14), suurendan BASS +5 ja TREBLE +5, siis üldine helitase ruumis jääb peaaegu samaks, kuid keskmiste osakaal helipildis on väiksem. Väiksem seepärast, et maha keerasin kõik sagedused ja seejärel suurendasin ainult kõrgeid ja madalaid. Heli on mahedam ja kõrvale natuke meeldivam, kuid sellest ei piisa.
          Kui oleks võimalus suurendada BASS +10 ja TREBLE +10 peale, siis saaks helitugevust koos keskmistega veelgi maha keerata sama helitaseme säilitamiseks ruumis ja äkki juba rahuldakski kõrva. Aga kahjuks on nii BASS kui TREBLE maksimumväärtustega +5. Seepärast ütlesingi, et basside-kõrgete reguleerimisvõimalus on liiga väike.

Miks teeb supaka lisamine asja paremaks? Aga sellepärast, et siis saangi helitugevuseks keerata väiksema numbri. Supaka bassiga kompenseerin kõikide teiste sageduste väiksemad väärtused. Keskmisi on sel juhul vähem aga kahjuks pean ohverdama sel moel ka natuke kõrgeid.
          Kahju, et ressiiveril pole TREBLE ja BASS vahel veel ühte nuppu nimega MID, millega suurendada sagedusrühmade väärtuste vahesid.

Ehk siis küsimus - kuidas oleks võimalik enne kõlarit maha keerata keskmisi sagedusi? Kas on olemas mingit ekvalaiseri taolist vidinat, mida saab ühendada lõppvõimu väljundi ja kõlari sisendi vahele, millest reguleerida (vähendamise suunas) eraldi kasvõi ainult 3 sagedusrühma (bassid, keskmised, kõrged)?

Comment

Kas seda pilti panid tähele: https://www.hi-fi.ru/upload/medialib...a2140b62af.jpg
            See peaks näitama tämbrite reguleerimise ulatust, seal on see üle 12 dB, ei peaks nagu vähe olema ka palju kehvemate kõlarite jaoks kui S90.
            Kas kõlarid on ikka kindlasti pärifaasis?

Sellel aparaadil ei ole mingit võimalust EQ lisamiseks või muutmiseks.
            Mõõda üle (vaja on enamvähem helikaarti, arvutit ja vaba REW tarkvara) millised need tämbrite reguleerimise ulatused on ja kui ei rahulda, võta ühendust aparaadi müüjaga ja küsi üle, kas nii peabki olema.
            Kui ei pea, siis paku aparaati tagasi.

Comment

Võta kõlarid lahti ja ühenda keskmiste valjukale takisti lisaks (kui see on juba kõlari filtris, siis suurenda väärtust).
              Head susserdamist !

Comment

Tundub et otsid LOUDNESS funktsiooni?

Et vältida vastandfaasi, proovi ainult ühe kõlariga ja hinda olukorda EQ-t keerates.

Comment

Esmalt postitatud globe poolt Vaata postitust
                  Sellel ressiiveril on järgmised heli reguleerimisvõimalused - P.BASS off/on, BASS -5dB....+5dB, TREBLE -5dB...+5dB.
                  Netis leiduvad manuaalid pajatavad +/-10dB ulatusest - mida sinu konkreetse seadme kasutusjuhend väidab?

Comment

Ei ole ise selliseid manuaale leidnud, mis lubavad +/-10. Minu manuaalis on +/- 5 ehk kokku 10 dB ulatuses. Ka siin https://www.manualslib.com/manual/12...page=29#manual ja tootja lehel https://intl.pioneer-audiovisual.com...171211_web.pdf on jutt siiski +/- 5 dB-st.

Faasid kontrollisin üle, kõik on ühendatud õigesti. Katsetasin ka Tannoy Mercury 3 põrandakõlaritega. Pilt on mõnevõrra erinev, kuid mitte parem. Keskmisi on vähem kuid üldine helipilt jätab AC-35 kõrval soovida. Bass on tuhmim ja kõrgete päris ülemine ots peaaegu puudu. Ju siis olen lihtsalt audiopede ja äkki polegi mõne teise kõrvade jaoks soundil mitte midagi viga

moi - pilti küll nägin aga eriti sealt välja lugeda midagi ei oska muud, kui et ca 100 Hz ja 10kHz peaks saama +/- 10 dB reguleerida ja põhjas BASS ja TREBLE annab kollase graafiku? Aga reguleerimisulatuse mõõtmine minu jaoks liiga keeruline ettevõtmine, kuna vastavad teadmised puuduvad. Aparaadi ostsin Poolast 2018 ja nüüd müüjat leida, kes selle tagasi võtaks, on mission impossible.

urmo poolt tuli huvitav ettepanek - keskmiste valjukale takisti vahele. Sorry, nüüd äärmiselt loll küsimus - tinutada oskan, aga kuhu täpsemalt ja millise takisti peaks lisama? Kasti plokk on selline:
                    Click image for larger version

Name:	DSC08111.jpg
Views:	1
Size:	530,1 KB
ID:	873077

Comment

Siis läheb huvitavaks.
                      Manuaalis nuppude seletuse juures muide pole kirjas et see + või -5 on dB-des, lõpu poole tehnilistes andmetes aga on kirjas:
                      Tone Control Characteristics
                      +-10 dB (100 Hz (BASS))
                      +-10 dB (10 kHz (TREBLE))
                      Võimalik, et kas manuaali kirjutaja või aparaadi programmeerija on teinud näpuka.

Comment

Jah, vabandust, lk 29 on +/-5 ja lk 40 tõesti +/-10 dB. Tõenäoliselt siis lihtsalt muudab iga asend 2 dB.

Comment

...Miskipärast on mul tunne et siin on probleem mitte tehniline, vaid psühholoogiline - ollakse harjunud nn "vene" soundiga mida esindab Amfiton ja esindas kunagine RRR võimendi. Sellest on raske välja tulla.
                          Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                          Konfutsius

Comment

Natuke raske on uskuda, et psühholoogia käib +-12 dB-st tämbritest üle.
                            Võibolla ei pea venelaste mõõtmiste pilt paika ja tegelikult ongi ainult +-5 dB, siis võiks juba psühholoogiat uskuda.

Comment

Upitan martk soovitust - mängi arvutist muusikat tarkvaralise ekvalaiseriga ja ürita heli endale meeldivaks seada. siis näed arvutist, millised muudatused võiksid olla vajalikud. Läheb kiiremini kui huupi takistite jootmine.

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
                                ...Miskipärast on mul tunne et siin on probleem mitte tehniline, vaid psühholoogiline - ollakse harjunud nn "vene" soundiga mida esindab Amfiton ja esindas kunagine RRR võimendi. Sellest on raske välja tulla.
                                proovib ilmselt kehva miksiga. sellest ei pruugigi normaalset tulemust saada. las võtab Cardinalsi kogumiku (kood 4742252002055) esimeselt plaadilt teise loo. kuidas sellega on?

või saadab oma test loo mulle, ma ütle mis ma sest arvan.

Comment

Working...
                                X