Teade

Collapse
No announcement yet.

Kõlarid + ressiiver -> heli paremaks?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kõlarid + ressiiver -> heli paremaks?

Tere

Hetkel mul põrandakõlarid Jamo S418 https://www.jamo.com/products/s418
    Ja ressiiveriks Sony STR-DE515 https://www.osta.ee/sony-str-de515-stereo-receiver-118318856.html
    Heli on ühendatud rca juhtmetega tv-st ressiiverisse.

Kuid heli ei ole päris see, mis võiks ( filmide vaatamisel ja ka muusika kuulamisel ).
    Bassi tundub, nagu jääks väheks ja bassi peale keerates hakkas liialt juba kumisema.
    Toa suurus ca 4 x 5m, enam vähem seinast seinani ka vaipkate.

Kas on soovitusi, mida teha- kas resiiver ehk kehva?
    Või oleks kasu, kui juurde lisada eraldi subwoofer- a´la see https://www.noortehnik.ee/jamo-sub-210-bassikolar-en/
    Ja kas selle saan ühendada otse siis olemasoleva resiiveri ( woofer audio out ) väljundisse?

Olen ise natuke võhik seega head soovitused teretulnud.

tänud ette.
    T.
    viimati muutis kasutaja trivor; 01 m 2020, 01:07.

Vs: Kõlarid + ressiiver -> heli paremaks?

Mina isiklikult pole ühtki ala 5.1 ressiiverit kuulnud mis mängiks stereos hästi. Ma heidaks pilgu mõne stereovõimendile alustuseks.

Comment

Ma küll olen ressi kuulnud, mis stereos on päris korralik. Onkyo DS575 näiteks. TX1007 oli ka päris kompetentse heliga, vastupidiselt minu ootustele. DS600 mis siit foorumist saabus, oli ka täitsa ok. Need on kõik WRAT tehnikas võimenditega.
      Probleem saab olla ka signaalitee - telerist analoogis ressi viimine on täna päris küsitava kvaliteediga tegevus. Digidomeenis toimetamine on kohasem.
      viimati muutis kasutaja OSX; 01 m 2020, 15:21.
      Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
      Konfutsius

Comment

Esimene kvaliteedi kadu on rca-d. Kas sel ressiveril digitaalseid sisendeid pole üldse?
        Olen paari Sony tuttavatele seadistanud ja ilma supakata nad stereos olid suhteliselt lahjad. Kas see Jamo või mõni muu aktiivne supakas ressiiveri sub outi vaja panna, parandab kindlasti seda heli.
        Samas kui signaal digitaalselt ressiiverisse saada, teeks see heli palju puhtamaks ja kvaliteetsemaks juba eelnevalt. Subwoofer parandab madalaid helisid, aga kui need on halva kvaliteediga, siis see on ka rohkem kuulda.
        Kui sa ei tea millist telerit või kodukino osta ja kust otsast alustada, siis loe "Teleri ja kodukino ostja ABC-d"
        Videoid kodukino teemadel ja asjade ülevaateid näeb minu Youtube kanalil

Comment

Esmalt postitatud Cartman poolt Vaata postitust
          Kas sel ressiveril digitaalseid sisendeid pole üldse?
          VT skeemi lk 5 - digisisendid puuduvad:
          Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Ehk et esimesena ma peaks leidma uue ressiiveri digi sisendiga ( hdmi ), või millise ?
            Kasvõi kuskilt katsetuseks laenama, veendumaks kas läheb paremaks.

Comment

Milline su parendusprojekti eelarve on? Soovitused võivad sellest tugevalt sõltuda...

Comment

Eelarvet suuureks ei sooviks ajada, ja nö katseeksitus meetodil vast ei ole ka mõtet uut ressiiverit osta?
                Kui kellelgil on pakkuda sobivat digisisendiga kasutatud resiiverit, võiks pakkuda

Comment

Kõige odavama dac-i saad sellisena:

Kui sellega ka kumiseb, on probleem ressiiveris endas või kõlarites.

Comment

Esmalt postitatud Cartman poolt Vaata postitust
                    Samas kui signaal digitaalselt ressiiverisse saada, teeks see heli palju puhtamaks ja kvaliteetsemaks juba eelnevalt. Subwoofer parandab madalaid helisid, aga kui need on halva kvaliteediga, siis see on ka rohkem kuulda.
                    Helikvaliteedis moodustab bass ainult ühe osa tervikust. Kuna see heli mis tuleb telekast, on reeglina ikka täielikuks kräpiks pakitud (ja vahet pole kas digis või analoogis), siis on lahtisi otsi peale bassi ikka veel. Nii hea võib Sony küll olla et need pakkimise vead selgeks hääldab .
                    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                    Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
                      Kuna see heli mis tuleb telekast, on reeglina ikka täielikuks kräpiks pakitud...
                      Vabadus on tunnetatud paratamatus - kui paremat võtta ei ole, tuleb aeg ajalt essust sepikut ka teha.

Comment

RCA juhtum : juhusliku otsingu tulemus http://www.rockmancentral.com/Docs/EQ.html : näiteks ... kui (vähemalt) kaks sellist järjestikku ühendada peaks igast sisendist suutma kuulatava heli välja manada -- kuigi kasulikum oleks -- digitaalne mixer mille seaded saab salvestada (ma ei viitsi eriti võimelda selle teema kallal)

. . . tähendab , miks ma tean rääkida , on see , et ma olen ka ise Eesti Raadio salvestusstuudio mikseripuldi õhku lasknud . . . 5..7 aastaselt (? 1979..1981) -- isa mängis orkestris , mind võeti heli seadistama . . . kus suitsu seal tuld ?
                        viimati muutis kasutaja ci139; 02 m 2020, 14:14.

Comment

Working...
                        X