Teade

Collapse
No announcement yet.

Mis asi on KONDENSAATOR??

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Mis asi on KONDENSAATOR??

Mis asi on KONDENSAATOR??milleks vaja??

http://et.wikipedia.org/wiki/Elektrikondensaator

9. klassi füüsika kui ma ei eksi...Kui oled sealt edasi jõudnud, siis on sust kahju, et tunnis kuulata ei viitsi, kui pole veel sinnani jõudnud, siis õpi kasutama internetti ja seal peituvad otsimootoreid.
    Kui töötab - ära näpi! (A.Ots)

Comment

Originally posted by madis@Jun 15 2004, 14:44
      http://et.wikipedia.org/wiki/Elektrikondensaator

9. klassi füüsika kui ma ei eksi...Kui oled sealt edasi jõudnud, siis on sust kahju, et tunnis kuulata ei viitsi, kui pole veel sinnani jõudnud, siis õpi kasutama internetti ja seal peituvad otsimootoreid.
      Kahju küll, aga mina 9ndas Kondensaatorit ei õppinud :blink: Võibolla on õppekava muutunud või õpetati seda 8ndas, aga siis meil füsaõps puudus :P
      TFK Audio
      #tfkaudio
      http://www.facebook.com/tfkaudio/
      http://tfkaudio.blogspot.com/
      - Audioblogi, projektid jms.

On kahte sorti inimesi - Ühed, kellele meeldib Loudness ja teised, kellele ei meeldi.

Comment

Teema paistab huvitav ma omalt poolt küsiks juurde misasi on takisti.
        Kui kuidagimoodi enam ei saa siis vaata manuali.

Comment

Põhikoolis selliseid asju praegu küll ei õpetata...

Comment

meil oli üheksandas astronoomia ja kaheksandas oli vist mehaanika/dünaamika vms. miskit kondensaatorit põhikoolis meile ei õpetatud. see oli siis aasta '99 '00 või midagi

Comment

Kusjuures õpetatakse küll põhikooli viimases klassis seda. Kuigi jah mitte süvendatult.

Kondensaator: keha mis on loodud mingi kindla mahtuvuse saamiseks.

seda ütleb üks tark õpik

Comment

Mingi vana õpik siis. Või mingi väga uus. :blink:

Comment

2001 aasta. 11 klassi õpik.

Comment

11. klass küll põhikool pole

Comment

Ma ütlesin, et põhikoolis mainitakse seda, tõin lihtsalt näite. Üldse arvan, et on mõtetu sellist teemat siia kirjutada. Kindlasti leidub palju tähtsamaid küsimusi, millele rahvas vastust otsib.

Comment

Tähendab...suht mõttetu on ju kirjutada siia mingi elektroonikadetaili definitsiooni, minuarust on definitsioonist võimalik ainult siis aru saada, kui sa tead täpselt, mida defineeritav asi tegelikult teeb. Foorumis on mitu teemat, kus on soovitatud skeeme ja raamatuid algajatele. Kui mõned jubinad valmis ehitatud, ja mõned ka maha põletatud, küllap siis aru saad, mida üks või teine detail teeb. Pealegi on see teema üldse vales foorumis.
                        Kui töötab - ära näpi! (A.Ots)

Comment

teema lukku,täielik jama,mees loe enne kui sodid...elektroonika alast kirjandust.

Comment

Kondensaator ei olnud kohe kindlasti põhikooli õppekavas.
                            Füüsika põhikooli kursusest mäletan ainult hõõglampe ning takistite jada- ja rööpühendust, pinge ja voolu mõistet.

Mina käies TPT-s õppisin neid 1. kursusel füüsikas, kuid enamvähem normaalne arusaamine tuli alles 2.-l kursusel elektrotehnika kursust läbides.

Comment

meie õbi peatus küll 9ndas pikalt kondensaatoril, seletades, et see on device mis kogub laengut. ega elektroonikas on põhiline et sa kondeka õigesti skeemi paned, sa ju ei mõtle jootes ntx, et mida see konkreetne konde siin tegema hkkab

Comment

Working...
                              X