Teade

Collapse
No announcement yet.

Online ostukohad

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Online ostukohad

Soovitage online ostukohti, kust tellitud kaup tuleks kokkuvõttes (saatekulud jne) odavam kui Eestist ostes. Mõnest ostukohast ei saadetagi Eestisse näiteks üldse. Tahaks tellida MP3-CD playerit.
    "Ma ei tea, milliste relvadega võideldakse III maailmasõjas, aga IV maailmasõjas võideldakse kivide ja kaigastega." -Albert Einstein

....Või kas see üldse äratasub? :huh:
    "Ma ei tea, milliste relvadega võideldakse III maailmasõjas, aga IV maailmasõjas võideldakse kivide ja kaigastega." -Albert Einstein

Comment

kunagi sai uuritud isegi ja tasub ära kyll,kui lejad mõne koha kus tehaks hea sootustus ja kust saab eestise tellida.Mõni asi ikke tuli kõvasti odavam kui eestis.
      Aga firmad ei taha anda garantiid kui pakk poole tee peal kaduma läheb,sis jääd rahast kui ka makkist ilma.
      Tasub just tellida kergeid asju,seda otavam tuleb saade kulud.
      Kõigeparem viis on kui sul keegi elab kuskil välismaal see ostab sinu kauba ära,ja saadab selle sulle ära..
      või mõni rekkajuht kes viitsib rabeleda,hoida veel rohkem kokku.

Comment

...ja kui keegi tuttav saadab, siis kirjutagu peale, et "kingitus" ja hinnaks minimaalne summa...mulle saadeti kunagi USA'st videokaart ja saatedokumentidele hinnaks 320$...maksin paki kättesaamisel niiet tolmas

Comment

Kui tuttavaid kaugel pole, siis äkki abiks Chek Out, kuigi kõige soodsam just ei tule.

Comment

Mis maksud Eesti sellele kaubale juurde lisab? On mingit tollimaks ka lisaks?

Comment

minuteada tolli siis maksma ei pea kui asi omatarbeks läheb. mürki ma ei võtaks aga alati saab kontrollida.

Comment

Kui tellida EU siseselt, siis käibemaksu siit poolt ei lisandu, kui aga väljast (USA'st vm.) siis 18% kohe juurde. Tollimaksuga üsna segane...näiteks mõnel videotootel see üsna suur...(tollis on selleks koodide nimekirjad)...vahest aga pole üldse.
                Netikuller on mugav, aga minumeelest liiga kallis.

Comment

USA'st saatmisel, kui maksumus jääb alla 1000 eegi, siis käivet juurde ei pea maksma. Selles suhtes oleks jah kõige parem, kui mingi tuttav paneks posti, kirjutaks peale sümboolse summa ja "as gift".

Comment

osad asjad on vahest ebays häbiväärselt odavad, soovitan vaadata!

Comment

Nii on lood ,et EL pole mingeid tolle kauba ostmine sama nagu ostaksid eestist teisest linnast.
                      Aga kui nüüd tellida kaupa kolmantatest riikidest(USA,Norra,Venemaa,Hiina jne).
                      On asi keerulisem see jaguneb ka nüüd kaheks:
                      1.kui pakk tuleb otse lennujaama.
                      2.pakk postkontorisse.

Nii kui nüüd pakk tuleb lennujaama siis sealt saadetakse sulle sedel koju.Lähed sinna saad paberid millega minna tolli maakler firmasse kes vormistab sulle tolli deklaratsiooni (makasb).siis lähed lennujaama tolli nende paberitega ja riigilemakstud raha tõebdava dokumendiga siis toll kinnitab paberid saad kauba kätte.Näiteks DHL on kombeks saata vahete vahel lennujaama.

Nii nüüd kui pakk tuli hoopis post kontorisse tuleb jälle teade koju.teatel on suurelt kirjas KAUP TOLLI JÄRELVAATAMISE ALL.lähed võttad paberid ja sama jutt mis eelmise asja kohtagi.

Nüüd natuke maksustamisest. Esiteks tuleb uurida ega tellitav kaup lisentsi ei vaja.Näit riideid ja tosse tellida ei saagi üldse,kui sa muidugi lisentsi ei osta.

Nii tolli maksu arvutatakse nii: kaup jaguneb gruppidesse igal gruppil oma %.
                      Kõlaritel näiteks 6,5%
                      Oletame et kõlarid maksavad 5000.Siis sina riigile pead maksma
                      5000+6,5%=5325 ja nüüd sellest summast käibemaks 5325 18% 958,5
                      ja riigile makasd tolli+käibe 325+958,5=1283,5eeku makasd sa siis riigile.
                      neid kauba grupe on palju.Kõige suurem % oli vist 16 kui ma ei eksi.
                      Nii kui tutav saadab sulle pakki ja kirjutab sinna väikse hinna peale siis kui tollile on kahtlane et see pakk ei saa nii vähe maksta tehakse koos sinuga see pakk lahti ja siis toll hindab selle kauba väärtuse ja selle järgi siis maksad tolli.
                      Aga võib ka lihtsalt läbi minna.
                      Ja tolli deklar firmades on tartus nii et esimene leht 80eeku sinna mahub üks artikkel iga järgnev leht 60 ja sinna mahub kolm artiklit.Tln hindadega pole kursis.

Nii kui kellelgi midagi segaseks jäi või kui ma ise kuskil midagi imelikult kirjutasin siis andke teada läbi ei viitsi lugeda ise uuesti.

Comment

Aga kas keegi mingit konkreetset kohta ka soovitada oskab, kust osta?

Comment

Oled sa kindel, bisti, et EU-st tellides mingit tollimaksu ei tule? Muidugi tellides EU-st tuleb jälgida kas kohaliku riigi käibemaks on juba hinnas ja see on teatavasti erinev igal riigil. Näiteks Soomes 22% jne...sinna enam eraldi Eesti käibekat ei lisandu. Aga tihti on isegi Soomest tellides odavam kui Eestist ostes...
                          Käibemaks on "sales duty"...aga veel on mingi "EU import duty", mis tolli nimekirjades "TARIC Code" järgi...näiteks videokaameratel on see 4,9%, dataprojektoritel 0%. Kuidas sellest aru saada?
                          Konkreetseks kohaks (minu jaoks) on http://www.globalmediapro.com aga see pakub ainult videotehnikat.

Comment

jah nüüd kus me oleme EL liige ei ole mingeid tolle sama moodi nagu tellid anttilast käib asi ka näiteks saksamaalt tellides.Ja see on iga riigi käibemaks on jah juba hinna sees.
                            ja nii palju veel et kolmantatest riikidest et tolli peab hakkama maksma alates sellest kui pakki väärtus on rohkem kui 350eeku.

Comment

Working...
                            X