Teade

Collapse
No announcement yet.

Mikrofonid MD salvestuseks ja kõlariinfo.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Mikrofonid MD salvestuseks ja kõlariinfo.

    Kas oskab keegi äkki anda nõu, millist mikrofoni hankida Sony MD salvestiga lindistamiseks.

    Kas Sony enda omad (ECMMS907 / ECM-DS70P) kannatavad kriitikat ja on oma hinda väärt? Asi oleks mõeldud siis põhiliselt proovide/demode salvestamiseks.

    Samuti oleks huvitav lugeda soovitusi kõlaritele mis läheks Priboi lampvõimu taha (midagi mis samas mahuks ka laua peale ära ). Hinnaklass võiks soovitavalt jääda maksimaalselt kuhugi 3000.- kanti.

    Tänan.

    #2
    Jutust ei selgunud, mida täpselt salvestada tahetakse. Kui tahad näiteks laulda, on hea ja lollikindel valik Shure SM58. Kui mängid kitarri, võta näiteks Shure SM81. Ehk siis igale asjale on oma mikker. Samas pole ma kindel, kas MD salvestil ka mikrofoni eelvõimuga sisend on, seega peaks asi ka mixipuldist läbi käima.
    Kui töötab - ära näpi! (A.Ots)

    Comment


      #3
      Originally posted by madis@Jul 15 2004, 16:50
      Jutust ei selgunud, mida täpselt salvestada tahetakse.
      Plaanis on lihtsalt kogu bänd ühe mikriga üles võtta, ilma puldita ja instrumente eraldi mitte salvestades. Pleieril on stereo mikrofonisisend täiesti olemas, mingisuguse MD mikrofoni standardiga, mis annab vajadusel mikrile ka plug-in powerit.

      Comment


        #4
        Suht mõttetu on terve bänd ühe mikriga üles võtta. Nagunii hakkavad trummid üle peksma ning basskitarr ja vokaal ei pruugi üldse kuuldavaks jääda.
        Stereo mikrisisend tundub ka kahtlane. Kui ka selline asi peakski olema, siis sinna tavalist mikrit ühendada ei tohi, sest mono pulkpistik lühistaks stereopesas ühe kanali ära ja MD lindistaks ainult ühe rea.
        Soovitav oleks ikkagi rohkem mikreid ja läbi helipuldi MD line-in'i .

        Comment


          #5
          Kõlarite seisukohast näeks mina 2ribalisi riiulikaste. Millist muusikat kuulad ja mida ootad kõlaritest - oleks päris abiks.
          Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
          indrek@sac.ee, +3725174765

          Comment


            #6
            See ei ole jah üldse hea mõte, midagi mõistlikku sealt välja ei tule. Mikri "kuulmine" pole päris sama, mis inimkõrval, et mõtled, et ise ju kuulen kõike, järelikult toimib.

            Kuna mikrid ja muu stuff maksavad palju raha, võid ju kaaluda vajaliku kola rentimist. Kui aga plaan tõsisemalt bändiga tegelda, tuleks ikkagi vajalikud investeeringud teha. Veel üks aga on MD olemus, mis soundi üsna ära tapab, seega veel üks mõtekas investeering oleks mitmerealine helikaart.
            Kui töötab - ära näpi! (A.Ots)

            Comment


              #7
              No MD soundi just ära ei tapa...põhimõtteliselt võrreldav 256kb/s mp3-ga, mis on iseenesest suht hea kvaliteet...aga MD-sisest mikrivõimendit küll eriti ei soovita.

              Comment


                #8
                Pean ilmselt veelgi täpsustama, et plaanis ei ole mitte lõpp-produkte sellega salvestama hakata - lihtsalt proove, mõtete kogumiseks/jäädvustamiseks.

                Seega MD, kuna on väike ja hõlbus lisaks muule kolale kaasas kanda. Samuti ei kompresseeri see sisendit ja helitugevust saab salvestamisel ise reguleerida.

                Arvutit ei kipu nagu igasse proovi kaasa tassima.

                ---

                Kõlarite ja muusika kuulamise kohapealt niipalju, et kuulan kõike jazzist indie-rockini, lisaks valitud elektroonilised asjad. Mingeid erilisi soove/ootusi pole. Huvitaks aga rohkem konkreetsed mudelid.

                Omal ajal sai S90tega kuulatud, aga sellised enam tuppa ära ei mahu ja ammu ära antud ka. Samuti kõmisesid nad natuke liiga palju.

                Comment


                  #9
                  Kõlaritest oleks pakkuda TECHNICS SB-CS95:

                  3-riba (30mm tweeter+4"/100mm keskriba+8"/200mm bassielement)
                  TAKISTUS: 8 oomi
                  BASS-REFLEX süsteemiga ehk taga inverter
                  Tundlikkus: (1m) 88 dB / W
                  SAGEDUSRIBA: 37 Hz - 25 kHz
                  MÕÕDUD: 285 x 531 x 251 mm
                  KAAL: 8,9kg/tk
                  19mm-sest saepuruplaadist kastid
                  mustad
                  ette käivad äravõetavad ilusad mustad riidest dekoratiivkatted kuldses kirjas "TECHNICS CS SPEAKER SYSTEM" siltidega

                  Muidu väga hea heliga, kuid paar pisikest iluviga, nimelt 1-l kõlaril keskmise ja bassielemendi keskmised tolmukuplid veidi mõlkis, helile see aga ei mõju, kuna tolmukuplite ülesanne ongi tolmu eemale hoidmine ja seda nad ka teevad, kuna pole katki. Samuti peaks neid saama tolmuimejaga välja aga pole veel jõudnud proovida. Ning katetega ei näe neid üldse.

                  PILT:

                  http://images.ciao.com/ide/images/products...duct-953338.jpg

                  Hind: 2000.-
                  52 27 316 Risto
                  teknootik@gmail.com
                  Tallinna südalinn Foorumi keskus Narva mnt 5 / Tallinna Viru Keskuse OMNIVA

                  Comment


                    #10
                    Ongi nüüd aasta jooksul nii mõnigi salvestus tehtud, mõtlesin et paneks ka ühe näite üles. Kel huvi, siis salvestatud von Krahli baaris Minidisci ja Audio-Technica stereomikrofoniga. Kahjuks sai tol korral küll natuke liiga valjusti lindistatud, aga see selleks. Mingisugust järeltöötlust asjale tehtud pole.

                    - Koer von Krahlis, aprill 2005 (~11Mb)

                    Comment

                    Working...
                    X