Teade

Collapse
No announcement yet.

Eelmagneetimine 2-pealistel makkidel

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Eelmagneetimine 2-pealistel makkidel

Gümnasisti kohta huvitav sõnaseade - vene makk
    Aga kui ei ole, siis see pigem erand kui reegel. Enamus paikseid vene makke venitasid ajapikku 90 minutilised lääne kassetid välja - kuna venelased ise 90 minutilisi peaaegu üldse ei tootnud (olid 60 minutit) ja nt isegi passis 90min kasseti kerimiskiirust ei maininud.
    Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

venitab lindi välja? huvitav. seal kerimismehhanismis on ju sidur vahel mis aina rohkem ja rohkem libisema hakkab

Comment

Lugesin, et mõned aastad tagasi oled juba teema avanud. https://www.elfafoorum.eu/threads/78...3-vs-Vilma-212
        Minu poolt side lõpp.
        Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Esmalt postitatud screamedit poolt Vaata postitust
          mul pole ükski minu kätte sattunud vene makk kassette tuksi keeranud. Ennem on seda teinud tänapäevased sangad
          Ma ei teagi, kuidas te "vene makki" defineerite, aga üks makk Vilniusest - Vilma M-212S - oli just selline, mis kassette tuksi keeras. Maki elektroonika sattus arvatavasti staatilise elektri tõttu alatasa segadusse ja hakkas mahamängimise ajal iseeneslikult salvestama. Pärast oli kassett selline ... ootamatute pikkade pausidega. Kassettide kirjutuskaitse ka ei aidanud.

Comment

Esmalt postitatud jyrr poolt Vaata postitust
            Ma ei teagi, kuidas te "vene makki" defineerite
            Omal ajal oli see täiesti kindel mõiste, nagu ka vene auto jms. Kõik, mis made in USSR.

Comment

Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust
              Kehva kvaliteediga olid vaid K157 seeria kivid, sest seda kasutati vaid laiatarbeks. Ja nagu ikka - arendamiseks raha ei jätkunud - kõik läks militaarsetele.
              Aga eks müüda ka tänapäeval "häid" asju nagu foorumis jutuks olnud madala nivooga Pioneeri plaadimängija. Täitsa pioneeride tasemega rihmaga imekerge plaadifrees, lihtsam ei saa enam ollagi Kiirust reguleeriti mootoriga järjestikuse potekaga jne.
              Vbolla oli viga juhtmetega montaazis aga Lm358 tekitas helisse mingeid x moonutusi. Asemele läks, kuna midagi muud polnud, K157. Sellega töötas vähemalt normaalselt. Tegu oli siis ühe tämbri/eelvõimuga.
              Maailm oleks puhas ja süüta
              kui poleks õllejogurtit
              - Õ.Õ.

Comment

K157 oli algselt mõeldud 2. klassi makkidele. Hiljem hakati kasutama ka 1. klassi makkides. Samuti võib neid kohata eel- ja lõppvõimendites kuni kõrgema klassini välja. Neid tootsid erinevad tehased ja on ka kvaliteedierinevusi. Nende hulgas on valides ka üksikuid väga heade parameetritega mikroskeeme – näiteks mürade suhtes.

Kui ma vaatan remondistatistikat, siis K157UD2 on vahetatud aegade jooksul kõige rohkem. Ka mõnda laiatarbe hübriidseeriat on tulnud aegade jooksul palju vahetada.
                Ma olen rohkem kasutanud militaarseid või siis aparaadiehituses kasutatavaid detaile ja nende kvaliteediga olen küll väga rahul.
                Just lammutasin ühte generaatorit – 30 aastat vanad lüüdid K50-6 olid kõik elus. Need polnud muidugi armeenlaste toodang, vaid rombiga sõjaväe omad, mida kasutati aparaadiehituses.

Eespool küll väideti, et muud jupid, eriti mikroskeemid olid muu maailma hale imitatsioon, mille koostekvaliteet logises juba kasutatud kristallide tasemel.

Paljud olid tõesti lääne omade koopiad, mille sokkel oli muudetud võrreldes originaaliga.
                Jah, eks siin foorumis ainult vene tehnikat remonditagi, mis on 20-30 aastat pööningul või märjal keldripõrandal vedelenud. Lääne tehnika on nii hea, et seda ei pea üldse remontima

Võtan või oma eelmised TV-d. Rublaaja lõpus ostsin 2 telekat 51cm Toshiba kineskoopidega. Ostes võtsin kohe esimesel päeval mõlemad lahti, vahetasin kriitilised jupid ära, paigutasin jupid trükkplaatidel ilusasti ritta ja häälestasin kogu TV ära. Lisaks panin mõlemale sisse 55 kanaliga distantsjuhtimise, teleteksti, videosisendi. Soome värv ja heli olid juba tehases paigaldatud, kuna olid 4. põlvkonna kahesüsteemsed vene telekad.

Elektronil läks 10. aastal Toshiba kineskoop tuksi – 4. põlvkonna teleka protsessor ei suutnud enam värvitasakaalu hoida ja pilt läks sinakaks. 25. aastal vahetasin lisaks ühe lüüdi kaadrilaotuses.

Horisondil läks äikese ajal, kui äike liini lõi, kõrgepingekordisti läbi. Muid vigu 25 aasta jooksul ei olnud.

Rohekem kui 25 aastat neid ei kasutanud, kuna digi TV tuli peale. Algul kasutasin küll koos digiboxiga, kuid tahtsin suuremat ekraani.

Samas vajas Samsung remonti 3. ja LG 4. aastal. Digi omadel pole ju ka kõrgepingeplokki, mis oli suurim vanade telekate rikete allikas. Majapidamistes oli tollal palju tolmu ja tihti ka gaasipliit. Keegi ei viitsinud telekaid puhastada. Oma telekaid puhastasin korra aastas. Paljudel oli tollal TV peal kohustuslik linik, millel lillevaas, mis läks alati ümber

Olen kirjutanud ka süütekommutaatorite detailidest (transid, mikroskeem,) – militaarsetega polnud mitte mingeid probleeme võrreldes lääne omadega. Ei näinud tollal ka ühtegi rikkis halli andurit vastupidiselt praegustele lääne omadele.

Comment

Video, kus Goga vahetab helipea ja häälestab makki. Venekeelne.

Comment

see tüüp seal videos tunneb oma asja

Comment

Teemasse (OT).
                      Minust kõvasti (pea 2x) vanem tuttav, kes omal ajal ka tehastes käis , teadis rääkida järgmist.
                      Kunagi tulid müüki kassetmakid Elektroonika 302.
                      Kuigi tollal oli kassettmakindus meie suures liidus veel lapsekingades, teadis ta et pärast ostmist oli midagi valesti. Heli nagu tõrrepõhjast - makk totaalselt häälestamata. Häälestaks ise, aga plomm peal ja plommiga asjadel oli tollal väärtus omaette. Läks siis kohalikku garantiiremonti.
                      Seletab - et "hujovo igrajet i vobse hujovo pišet" jne. Vastuvõtus oli üls tädi olnud. Mikrofon külge, makk tööle - "raz, ras,ras" - töötab ju. Tuttav ka kuulab - ja üleb, et, et välja tuleb "rash,ras ras hhh..." - "A eto normalno". Igatahes suutis ta veenda, et asi ei toimi . Kuu aja pärast järgi - tõesti "oli paremaks" läinud. Tädi veel demonstreeris - mikrofon kätte ja razz(mähki znak tuleb panna), raszz, razz.
                      Tuttav siis nagu rahul. Üritab plaadi pealt salvestada ja läbi võimendi ja normaalse akustika - täielik "muhk" kuskil 5-6 kHz juures.
                      Onul sai hing täis, võttis mõõteriistad kätte, häälestas maki ise ära. Reealsus - kõik oli nii mööda olnud kui vähegi sai.
                      Hiljem, mõne aasta pärast olla ta kuskile makitehasesse sattunud - ja ennäe imet . Kontrollosakonnas , mis neid "peata venelasi" peale lööb, istusid ka tädid, mikrofonid käes ja karjusid sellesse "raz, dva, tri.." :P. Võibolla kõrgemate klasside makke testiti teisiti, ei tea.
                      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

OT. Päris hea anekdoot – ja peamine, et isetehtud

Mulle meenus jälle tööl söögilauas räägitu. Juttu oli automootoritest. Ma rääkisin et kasutan 1,6 ja 2,0 Fiat-Lancia DOHC mootoreid, milliste tuunimise kohta on paks ingliskeelne Guy Crofti raamat. Üks kolleeg ütles seepeale, et kogu see Fiati kontsern on üks pask. Isegi nende grupi Ferrarid on nii sitad, et teine peab olema veel varuosadeks.
                        Ma ei tea, kas ta Ferrarit tollal elusalt oli üldse näinud, vaevalt.
                        Ja üldse teavad mõne automargi kohta kõike halba just need, kes pole antud marki omanudki. Kui küsid täpsemalt, siis naabrimehe naabri vanaisa kunagi rääkis.

Comment

Elektronika 302 on suht kasin pill. Kerimise nuppe peab pidevalt peal hoidma ja toiteplokk käib patarei pessa. Mul vedeleb kapis elektronika m327. Sellel on sees majaki helipea. Mono pea muidugi.

Comment

Elektronika 302 oli kõige pikemalt ja kõige suurema tiraaźiga tehtud makk Nõukogude liidus. 1974-1994. Lausa 3 tehast olla vorpinud. Odav, töökindel, lollikindel.
                            Kerimised ei fikseeru seetõttu, et ei osatud korralikku hõõrdsidurit teha ja lõppu jõudes teeks lindi katki.
                            Koostekvaliteedist. Mul on ka üks 302, Nagu poest, vähe kasutatud, 1987 vist. Mängis kah nagu tõrrepõhjast. Vist isegi postitasin siia pildi selle praakhelipeast. Läks BRG pea asemele, veidi häälestust ja hakkas üsna hästi karjuma.
                            Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Tütrele kingiti 16. sünnipäevaks Elektronika M-402C. Ma kinkisin talle samaks sünnipäevaks lääne sanga. Korra vist proovis seda Elektronikat ja seisab komplektselt pakendis tänaseni. Sellel saaks kontrollida, kui heas tehasehäälestuses see 4. klassi pill on.
                              Aga ei viitsi lüüte vahetada Sobib rohkem ehk mõnele kogujale.

viimati muutis kasutaja Svago; 12 June 2019, 09:02. Põhjus: kirjeldus

Comment

mul on ka vesna 207. täitsa hea pill. ühtki halba sõna ei saa ütelda. salvestab paremini kui mõni muusikakeskus. Tarnair m308-1 kah vedeleb. Toiteplokis millegi pärast pinge kõigub ja stabiliseerub siis kui need transistorid on piisavalt soojad ja siis on ka mängimise kiirus ühtlane.

Comment

Working...
                                X