Teade

Collapse
No announcement yet.

Eelmagneetimine 2-pealistel makkidel

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Eelmagneetimine 2-pealistel makkidel

Nostalgiameenutus - Akai GX-7 oli esimene kassetikas, mis mulle pärast häälestamist hea mulje jättis. Sinnamaani pidasin lugu vaid lintmakkidest. Tehases oli jäetud reguleerimata taasesituse nivoo, mis erines ca 2X kanalite vahel. Muud näitajad vastasid kasutusjuhendis olnutele. 3 eri linditüübiga sai pärast täielikku ülehäälestust iga lindi puhul 2kHz juurde. Skeemi tollal polnud, kuid õnneks olid plaadil kõik vajalikud kirjad.
    Antud maki remondijuhendis on juttu ka häälestamisest – see on küll läbivkanaliga, mitte universaalvõimendiga.

Vaatasin skeemi ja taasesituse esimene transistor on väljaks. Mul on olemas ja mõõdetud ka sama tüüpi väljakaid, kuid vene 2P302A ja ühes korpuses väljakapaar 2PS104A on isegi paremad mürade suhtes.

Pärast Akai häälestust ostsin endale jaapani mehhaanikaga Jauza -220. Selle elektroonikaosa lammutasin täiesti laiali (jootsin põhiplaadi 99% juppidest puhtaks, osa plokke viskasin välja, mõõtsin 100% uued jupid ja osa skeemist tegin täiesti uue), jändasin tööl terve nädala ja sain rahuldava tulemuse.
    Üks töökaaslane küsis, et kas ma tema makiga ei sooviks sama teha. Tööde maht oli 5X8 tundi + jupid. Arvas, et saab poole liitri eest, kui töö juures teen

Comment

Üritasin siis oma vilma 212 kassetikal eelmagneetimist paika ajada. valisin 400 ja 8000hz signaalid. salvestasin nivool -20db. Sain mõlemad võrdseks maki esipaneelil oleva vasaku indikaatori järgi. Proovisin muusikat salvestada ja siis kuulata. kohutav moonutus oli sees. paremat kanalit ma paika ei saanudki Ühel hetkel oli eelmagneetimist justkui vähe. 8000z nivoo oli tunduvalt kõrgem. Keerasin hästi õrnalt veel ja siis kukkus heli täitsa ära. kahtlustan, et poted võivad olla vigased. Selle maki skeemis on ka kolmas pote Fe2o3. Kui ma ei eksi siis peaks see pote reguleerima kustutuspeasse minevat pinget. Ka see on paigast ära aetud. Kunagi keerasin maki sees kõiki potesid, mis olid taasesitus/salvestusvõimendi plaadil. Ma ei tea kas vilma 212 skeemis seda häälestamist mainitud oli. Mina sealt midagi ei leidnud. Võib-olla ma eksin, sest vene keelt ma ei valda. Ma ei tea mis pinge peaks seal kustutuspeas olema.

Comment

Nivooindikaatorit ära eriti usalda - see võib jama näidata, eriti kõrgematel sagedustel. Nagu nimigi ütleb - indikaator - mitte mõõteriist.
        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

üritan siis otsilloskoobi järgi reguleerida.

Comment

Esmalt postitatud screamedit poolt Vaata postitust
            üritan siis otsilloskoobi järgi reguleerida.

see käis helipea jadas oleva takistiga ja elektronvoltmeetri (HP3400B või selle RET'i koopia) abil. vaja olla teada ampreid.

Comment

kas umbes 50v oleks kustutuspea jaoks sobiv vool?

Comment

kust otsast on see vool? see on pinge. normaalne kustutusvool on vahemikus 65 mA kuni 100 mA

Comment

ehk siis see fe2o3 pote muudab hoopiski voolu mitte pinget?

Comment

nii martinj kunagi käratas.

kirjutis mida lugeda: https://www.skeemipesa.ee/tandbergi-...-elektroonika/

Comment

mulle tundub, et sain eelmagneetimise paika. Selle Fe2o3 pote keerasin põhja. See kord mõõtsin nivoosid otsilloskoobiga ja kasutasin signaale 1khz-10khz. Ka teistes makkides ja pleierites kõlas vilma 212 salvestus üsna normaalselt.

Comment

Tekkis ka selline küsimus, et mis moodi on remondi juhenditesse saavutatud need sagedused mille nivoosid võrrelda eelmagneetimise häälestamisel?

Comment

screamedit> paugutad mitmes teemas täiesti triviaalsete küsimustega.
                          Kas seda raamatut oled lugenud?
                          https://www.osta.ee/k-varandi-magnetofonid-86366656.html

Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

ei ole lugenud

Comment

Seda raamatut soovitaks lugeda väikese "talupojatarkusega". Mõned asjad on naaatuke muutunud/teisiti.
                              Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

hankisin raamatu. Paha ta ju ei tee. Lembit abo raadio lülitused on mul juba olemas.

Comment

Working...
                                X