Teade

Collapse
No announcement yet.

makilint

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: makilint

to:Rom ja Arol.
    Vabandused .
    Panin mööda.
    Aga samas - mida teeb hästireguleeritud makk lindile - suurt ju midagi.
    Keera oma olimpil pinguseregulaator paigast ära ja sikutab linti nagu Astra 2.
    Ja veel - neil , kel on kvaliteetseid linte ja plaate, teavad üldjuhul ka mida nendega peale hakata.
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Ka see teenuse hind paneb mind imestama. Ise olen salvestuse digitaliseerimise eest küsinud 60 krooni tunni eest.
      "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Esmalt postitatud Sonic poolt
        Ka see teenuse hind paneb mind imestama. Ise olen salvestuse digitaliseerimise eest küsinud 60 krooni tunni eest.
        60 krooni tund ? 480 krooni päev ja 9600 krooni kuu ? Ma ei nimetaks seda tegevust jätkusuutlikuks. Ja kas digitaliseerimine on otsekopi arvutisse ? Või oskad sa hoo pealt, kasutades tulevikunägemist, korrigeerida, kompenseerida jms, et saad 1 tunniga digitaliseerida 1 tunni materjali ???

Comment

Esmalt postitatud KaruTEC poolt
          60 krooni tund ? 480 krooni päev ja 9600 krooni kuu ? Ma ei nimetaks seda tegevust jätkusuutlikuks. Ja kas digitaliseerimine on otsekopi arvutisse ? Või oskad sa hoo pealt, kasutades tulevikunägemist, korrigeerida, kompenseerida jms, et saad 1 tunniga digitaliseerida 1 tunni materjali ???
          Ma olen digitaliseerinud koduvideosid ja see pole sugugi mu peamine sissetulekuallikas. Muusika salvestamist või taasesitamist läbi arvuti ei pea ma põhimõtteliselt õigeks, see on muusika surm. Kui siiski tekib vajadus salvestada muusikat CD-le, siis selleks on ju vastav tehnika olemas (üks paremaid on Marantz DR-17). Ka toorikuid tuleks hoolega valida.
          "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Esmalt postitatud Sonic poolt
            Muusika salvestamist või taasesitamist läbi arvuti ei pea ma põhimõtteliselt õigeks, see on muusika surm.
            Aga mida sa välja pakuksid, kui tarvis oma vanal kassetil või lindil olev kuidagi säilitada?

Eelpool öeldi õigesti, et ega oma hüper-super analoogi korralik melomaan mingisse x klassi Astra-sse niisama ei topi, see oleks vägistamine sõna otseses mõttes. Rääkimata digitaliseerimisest. Aga enamustel on siiski salvestised mida võib ka lihtsamate vahenditega digitaalseks muuta.
            Kui korralik 1 klassi lintmakk selleks ei kõlba, mis siis veel?
            Kas mul oleks kahju 40 aasta tagust lapse lalinat TИП-2 lindilt korraliku kvalteediga MP3-ks teha? Arvatavasti mitte. Hoopis vastupidi, oleksin õnnega koos, kui seal üldse mingi tuttav heli sahinate keskelt kuuldav oleks. Täna ja ilmselt ka kümne aasta pärast. Aga linti ma minema ei viskaks. Kui kunagi tuleb mingi "soovin analoogi" -nimeline härdusmoment, pistan selle liivapaberi makile keerlema. Las kulutab helipead, mõni mõis. Nii kreisiks nüüd ka kätte ei lähe, et hakkaks mõnele paremale lindile ümber salvestama.

Mis puutub siinsesse teenuseosutajasse, siis pole viisakas öelda, et tema tehnika on s..t. See on lihtsalt tagasihoidlik ja teenuse pakkumine ilmselgelt arvestab "keskmise" kliendiga. Kui keegi arvab, et ta on helisalvestuse suhtes üle keskmise nõudlik, siis läheb kuhugi mujale, või laenab sõbralt Akai-d ja Lynx-i helikaarti, kui antakse. Nii lihtne see ongi.
            viimati muutis kasutaja sebastian; 23 m 2009, 02:26.

Comment

ühinen Karu ja Sebastianiga, hind on igati normaalne ja tehnika pakutavaks
              teenuseks adekvaatne. siililegi on selge, et melomaan oma makilintide kogu
              mp3-ks ei konverdi, vaid kuulab makiga edasi.

pealegi oleneb sellise teenuse puhul kvaliteet samavõrra tegija ajudest
              kui teostamiseks kasutavast tehnikast.

Comment

Eks Sonic peab õigemaks digitaliseerida standalone seadmetega, miks mitte. Kuid reaalajas ei saa eriti salvestisi korrigeerida nii et tulemus oleks korrektne. Ka on standalone seadmed liialt piiratud tehniliste võimalustega, vähemalt "Consumer" klassi omad. Kuid kes ostab koju Tascami või Studeri tehnika et näiteks oma lapse lalinat digitaliseerida?
                Arvuti ei ole muusikale surm, täna on nagunii kogu toodetav muusika käinud läbi arvuti, kuid näiteks Telarci või ECM heliplaadid kõlavad ikka meeldivalt. Kui rauda ja softi osatakse koos kasutada siis võib tulemus olla pärast analoogheli restaureerimist parem kui originaalis. Järeltöötluses saab praktiliselt eemaldada ka need mürad mis kaasnevad paratamatult igasuguse analoogesitusega, olgu see lindikahin, linti esitava seadme võimendite kahin, vinüülide ülimadalad mürad, krabinad jms.
                Muusika surm on täna hoopis helirezisööride/tehnikute hingel. Nivood lastakse Overisse, tekib suht räige klippimine(ERR R2), kui tehakse live salvestust või ülekannet siis ei osata helipilti koostada (viimase aja ehe näide on Peeter Määritsa helitöö ERR "Laululahingu" saates, kus koorid on enamasti halvasti panoraamis liigendatud, mis eriti kontrastne tundub - publiku osalus helis on täiesti ignoreeritud, see liidetakse monoks, sooloesinejate mikrofonide heli avatakse siis kui lauljal on silp või sõna juba lauldud (viimase saate Riisalu soolo) jne.
                Tulles tagasi arvuti ja muusika kokkusobivuse juurde siis reeglina default arvuti ei sobigi, natuke tuleb siis helikaardi peale mõelda ja kulutada - nagu mängurid kes sama teevad videokaartide vallas. Tundub ju iseenesest mõistetav kui tahetakse et mäng korralikult mängiks on vaja head videokaarti, et ka heli jaoks on korralikku kaart vaja - häh, lugu tuleb ju, mida veel et helikaardi, kõlarite eest peab ka veel rohkem kui 300.- välja käima? Never!
                Sellise suhtumise juures polegi imestada et enamik muusikahuvilisi (aga mitte helikaarti panustanuid) ei saa arvutit Source`ks kasutada, mina ka ei saaks kui peaksin kasutama onboard heli. DigiOut ei saa ka paremaks midagi teha kui kehvapoolne LineIn on helile oma jälje jätnud.
                Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                Konfutsius

Comment

T!

Ajaloolise tõe huvides peaks siin nüüd täpsustama, et nendest seadmetest, millega Audioabi digiteerimise teenuse käivitas, pole praeguseks enam ühtegi kasutusel. Küllap investeerin ka tulevikus, kui võimalust on, aga hetkeseisuga on kasutatava tehnika põhikoosseis järgmine:
                  • lintmagnetofon Olimp-004,
                  • kassettmagnetofon Nakamichi CR-4E,
                  • radioola Kantata-203,
                  • grammofon Audio-Technica AT-PL120,
                  • helikaart E-MU 0404 USB.
                  J.

---
                  Kontaktid

Comment

Vinüülide mängimiseks kaks vahetatavat helipead, käpa vahetus mõned liigutused.
                    Vana melodia või balkatoni jaoks ka vastav helipea ( AT95 )

Comment

Tõsi ka või?
                      Kuidas selline info teema algatajale abiks tuleb? Meenutan, et teema algatati 10 aastat tagasi ja mure on praeguseks juba kindlasti murtud. Aga kui pakutakse teenust, siis ärifoorum on natuke mujal.
                      Aga nii või teisiti, huvitav oleks näha neid "mõnda" liigutust, mis on vajalikud "käpa" vahetuseks. Ega terminites eksitust pole?

Comment

Vabandust, et teemat risustasin
                        Moded kustutavad , tänan

Comment

Working...
                        X