Teade

Collapse
No announcement yet.

Makkide kasutamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by basic+Dec 17 2005, 23:58--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (basic &#064; Dec 17 2005, 23:58)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-humax@Dec 17 2005, 12:16
    AKAI 636 reverseeritav 6 pead klaasferiit.3 mootorit.
    Kuna sulle ps-i saatmine on keelatud, siis ega seda ära ei soovi müüa ja kui, siis mis hinnaga ning mis seisukorras ta on? Kas tegemist on sama makiga, mille kasutaja segusilm kellelegi remontijale oli 700.- töö tasuks siin ca kuu-paar tagasi jätnud? Kui sama, siis mis tal viga oli ja kas said asja korda? [/b][/quote]
    :angry: Ma pole siit foorumist ühtegi makki ostnud&#33;&#33;&#33; See AKAI 636, mida oman, on juba minu omanduses aastat 1995 ja toodud Saksast. Oli selline ajajärk, millal külastasin seda maad sagedasti. Müüa ma seda ei soovi&#33;&#33;&#33; Mis seisukorda puutub siis makk on ostetud kom. kauplusest, üks omanik ja vähe kasutatud, laitmatus korras.

Üldiselt huvitav postitus??? Millisel alusel ja sihitlusel Sa selliseid uuringuid teostad. milles on kasutaja segusilm seotus selle küsimuse taustal, iga mees võib ju teha mida iganes ega pea sellest kellegi aru andma ja pealegi pole viisakas nuhkida teiste tegevuse järgi. Huvitav huvitav ???Kui tunned sellise maki vastu huvi siis peaks seda olema võimalik osta ka EBAY -ist või sõida ise Saksamaale tehnika järele.Seal on seda kola väga palju ja väga odavate hindadega. Tundub et tegeled suuresti vahendamisega&#33;&#33;&#33; Mis PS-i kasutamisse puutub siis tõepoolest tuleb teha see sinusugusele ebameeldivale tegelasele võimatuks.Kui uks on suletud siis Sa ronid ju aknast sisse ja kipud teiste toas mööblit paigutama oma äranägemise järgi.Õpi käitumise eetikat psühholoogiat ja saa ükskord juba viisakaks ja soliidseks inimeseks. Selles valdkonnas edu Sulle&#33;
    Ära tulevikus enam rista oma ostunäljaga foorumi teemasid, sest siin on tegemist tehniliste probleemidega ja käsil, antud teemas on makkide kasutamine käesoleval ajal, mitte aga mingi SPEKULANDIST ÄRIMEHE ÄRIHUVIDE RAHULDAMISEGA&#33;&#33;&#33;

Comment

Lintmakk Olümp 003, linte ca 100 tk. (525m, kiirusega 19,05cm/s , mõni ka 1000m). Kassettmakk Orbita MP-121.
      Kõik see kraam asub pööningul juba umbes tosin aastat. Ei viitsi neid keegi kasutada

Mis teha - kõik on kolinud arvutisse

Comment

Lintmakk:
        Astra 110
        Kassettmakid:
        Pioneer ct-200
        Kenwood kx-50
        Technics rs-x933

EDIT:kirjavead

EDIT:--//--
        Transistor - Seadeldis, mis kaitseb sulavkaitset läbipõlemise eest.
        Ostan Goldstar MODEL 760 Ressiiveri. Ükskõik, mis seisus.

Comment

Ahjaa, makki (õigemini muusikakeskust) kasutan väga sageli ka taimerireziimis, et huvitavad raadiosaated linti võtta ja hommikul tööleminnes rahus kuulata.
          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Originally posted by martinj@Dec 18 2005, 12:09
            huvitavad raadiosaated linti võtta
            sellepärast ma mõtlesingi et ehk tasuks osta kasett deck, aga minuteada on nendel kasett deck&#39;idel veel see viga et need mängivad erineval kiirusel?

Comment

Originally posted by MK+Dec 18 2005, 21:34--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (MK &#064; Dec 18 2005, 21:34)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-martinj@Dec 18 2005, 12:09
              huvitavad raadiosaated linti võtta
              sellepärast ma mõtlesingi et ehk tasuks osta kasett deck, aga minuteada on nendel kasett deck&#39;idel veel see viga et need mängivad erineval kiirusel? [/b][/quote]
              Just nii see on.
              Aga üldiselt saab seda viga mehhaanika timmimisega minimeerida.
              Muide, ka kõik CD mängijad mängivad isekiirusel, sest pole lihtsalt olemas täpselt ühesuguseid ja sama stabiilseid kvartse (taktigeneraatoreid). See viga aga jääb heal juhul sekundi sajandikesse (kui sinnagi).
              Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Originally posted by MK@Dec 18 2005, 21:34
                sellepärast ma mõtlesingi et ehk tasuks osta kasett deck, aga minuteada on nendel kasett deck&#39;idel veel see viga et need mängivad erineval kiirusel?
                Siis on need makid lihtsalt häälestamata ja paigast ära.
                Korras pillid mängivad kõik kiirusega 4,76 cm/s IMHO. (Lubatud tolerantsi piirides muidugi).
                Ning enamusel käib kiiruse reguleerimine ikka elektrooniliselt. (v. a. martinj`i Majak muidugi )

Comment

Originally posted by @ndres@Dec 18 2005, 22:29
                  . (v. a. martinj`i Majak muidugi )
                  A miks ainult mu Majakil ei saa ? teistel asünkroonmotoriga makkidel kah ei saa ?
                  Saab selle kah elektrooniliselt juhtida kui makki läbi sagedusmuundi toita :P

Aga kiiruse muutumine (eelkõige vähenemine) viitab ikka et mehaanikas on midagi mäda.Rimad veninud, kulunud jms.
                  Elektrooniliselt saab jah juurde aidata aga enamusjuhtudel ikkagi mehaanika süüdi.

Edit: Vaja ka õlitada.

Comment

Originally posted by martinj@Dec 18 2005, 22:34
                    A miks ainult mu Majakil ei saa ? teistel asünkroonmotoriga makkidel kah ei saa ?
                    Saab selle kah elektrooniliselt juhtida kui makki läbi sagedusmuundi toita :P
                    Lihtsalt minu kätte pole peale Majaki perekonnast pärit kassetikate rohkem asünkroonmootoriga pille juhtunud Vahest on tõesti veel selliseid h34r:
                    Aga kiiruse muutumine (eelkõige vähenemine) viitab ikka et mehaanikas on midagi mäda.Rimad veninud, kulunud jms.
                    Elektrooniliselt saab jah juurde aidata aga enamusjuhtudel ikkagi mehaanika süüdi.
                    Puksid-võllid puhastatakse ja õlitatakse, kulunud rihmad-rullid asendatakse. Kui mehhaanika korras, alles siis keeratakse kiirus testlindi järgi paika.

Comment

ilmselt kuulun ka makipedede hulka. Lintmakk Kometa 212, mis tegi ringi ja jõudis lõpuks minu juurde tagasi, Majak 233, ja Akai GX-75. Majaki ja Akai võiks isegi ära müüa. Kometal on liiga suur nostalgiline väärtus.

Comment

Lintmakk-Olimp 004, ostetud uuena vene ajal, olemas isegi tagavarapead ja surverull. Linte on ca 100 järgi nii 525 kui 375.
                        Kassetdekkidest AIWA 910 puldiga, 3pead, (mina vist teine omanik) , hea kuulata ja puldiga kerida, kui ei viitsi ligi minna. Sõber lindistas Aiwa 450 ja need kassetid mängivad hästi. Teine AIWA 909, duubel, üks pool reverss teine 3 peaga. Kodanik kelle käest ostsin, kiitis, kuulates tundub, et parema heliga kui 910.
                        Kassette on mingi 550 tk, enamus norm, mõni kroom ka.
                        Mina lindistan vahel raadiost, et kuulata kui sobib.
                        www.automobilia.ee

Comment

Olemas on Jauza 220 ja Akai HX-M11.Jauzat kasutan kuulamisel ja Akai mudelit kasutan salvestamisel.Autos on ka kassetikas ja selle jaoks saab vahel kassette lindistatud.Kunagi oli ka Kometa 212 aga sellel olid rihmad väsinud ja sellel põhjusel ma ei kasutanud seda.Kui ma kunagi Jauza omanikuks sain,siis oli see meeldiv üllatus,et kassettikas võib nii normaalse heliga olla.

Comment

Momendil veel enam-vähem elus Vilma-104 ja ürgvana JVC KD-A3E. Tuleb küll tunnistada, et viimased 1,5 aastat pole neil saba seinas käinud, sest digitaalne maailm pressib peale ja poes midagi huvitavat kassetil näeb järjest harvem. Ise kah ei viitsi enam lindistada. Kassette umbes 100 ühikut. Tuleb varsti harvendama hakata, sest vanad vene kassetid ja osa "poolakaid" ajavad koledasti kõntsa välja, nii et vahel tuleb rohkem kui kord ühe külje kuulamise jooksul piiritus lahti korkida.
                            Sajandivahetuse paiku läks ühe kollektsinääri valdusesse Olimp-004, sest isegi klaasferriitpeadele kulus intensiivse kasutamise tõttu vagu sisse ja uusi enam ei leidnud. Kuna lintidest paistis kohati valgus läbi, saatsin need (ca 70 525m ketast) korstna kaudu eetrisse.
                            Harjutamine teeb harjutajaks.

Comment

Sai soetatud siis Sony TC K361.
                              Teeb väga head häält, isegi paremat kui Orbita 121, mille viisin nüüdseks keldrisse.
                              Headest omadustest selle riista puhul võib mainida veel konkreetse lindi järgi salvestuskanali automaatkalibreerimise võimalust.

Huvitav, kas see on Eesti riigist tingitud või lihtsalt juhus. Enamus siin foorumis ja üldse Eestis liikuvate mittevene makkide kohta leiab netist äärmiselt vähe infot.

Comment

Originally posted by martinj@Dec 21 2005, 21:42
                                Huvitav, kas see on Eesti riigist tingitud või lihtsalt juhus. Enamus siin foorumis ja üldse Eestis liikuvate mittevene makkide kohta leiab netist äärmiselt vähe infot.
                                Vene riistadel oli koos passiga ka skeem enamasti kaasas. Järelikult neid on paljudel ja midagi tekib ka internetti

Lääne asjadel tuli (tuleb) skeem soetada eraldi service manuali näol ja seda reeglina küllalt kopsaka lisatasu eest Tänapäeval ei aita mõnikord isegi raha - lihtsalt tootja keeldub skeeme väljastamast. Seda nimetatakse äriks

Comment

Working...
                                X