Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Ma teadsin siiani, et asi on puhtalt transistorite peal ehitatud (keegi kunagi mainis, et GX-65 ja 75 nimelt on), aga trükkplaadil vaatasid vastu mitmed "kivid" :-(
otsi netist, mida need kivid teevad. Väike võimalus ikka on, et puhas helikanal on transsidega ja ainult kommutatsioon ning (de)kompresseerimine jm. abimajandus käib kividega (vähemalt 4 kivi on seal sellised). Muidugi, kunagi tehti ka puhtalt transsidega Dolbysid, aga sedagi vist ainult kuni Dolby B-ni, sealt edasi oleks juba suht lootusetu ainult transistoridega läbi ajada.
Mida need erinevad kivid teevad, seda ma enam-vähem tean. Suured on Dolby enkooder ja dekooder, mootori stabilisaator, kommuteerimine jne. Aga natuke ärritab see helipea sisendiks olev Mitsubishi 5220. Net oskas öelda, et on mingi phono amp ja 'laialt kasutusel' ning kogu lugu.
Samahästi võib see sisaldada ainult transistorite paare. Datasheet-i igatahes ei jagata.
Vanasõna küll ütleb, et ära paranda, kui asi korras on , aga...helipea sisendit võiks siiski veidi moderniseerida. Salvestuse võimendi on küll suht keeruline koos oma HXPro-ga, aga playback- osa kuidagi labaselt lihtne.
Hea taasesitus ongi just see, mida tahaks.
Endal nüüdseks Olimp-004 ja Olimp-005 See viimane vajab palju tööd enne, kui temast makk saab aga kevadel võtan ta ette. Olimp-004 on küll väga tõsine pill, olen igati rahul. Linte vähe aga üsna hea kvaliteediga.
Kunagise vene aja lõpus olid komisjonkad - seal oli igasugu träni mida ka läänest toodud oli.Sealt leidsin esimese lääne tehnikajupina lintmaki AKAI CS4000 , 6 head 3motor sendust head , omas kiirust 38...nüüdseks ammugi kuskil kaugel ja pole isegi vist linte järel.Kõrvale sai ostetud enamvähem samal ajal kasetikas Technics RS-B11 , sendust peaga,ühe mootoriga...sinna ehitasin teise mootori juurde sest miski autostop mehanism tekitas natuke ülemäärast detonatsiooni.See pill on tänaseni rivis , kuigi kahel korral on helipead asendatud Majak 010 peadega.Enne oli ka venelaste Orel-306 (karmid suured kellad olid peal) ja oli kah nagu.Hilisemal ajal käisid läbi veel Nakamichi Dragon ja veel hiljem Aiwa AD-S950 aga need on taas teistele edasi kolinud.Kassetiaega vast 100-200 tundi võib järel olla, tublid pooled kassetid ilmselt kroomid.Vahel kuulates lasen samal ajal arvutisse , pärast lasen Auditionist läbi ja muutuvad mingiks digiformaadiks (kassetid pole ju lõpmatu eaga).ESI Juli@ pro kaart hoolitseb selle eest et midagi kaduma ei läheks...
Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
Konfutsius
Velcome to club (mul sama pill) Ainult et ma olin nüüd ruumipuudusel sunnitud pea kõik lindid ära andma. Paar ketast jätsin siiski omale, et kui kunagi oma Uher 400 Report-L´i tööle saan, ehk vahel tekib vajadus tolle ketastele uut linti kerida...
Sain enda käsutusse Alpage AL-110 kassetika. Juhuslikult, nigu ikke - sõbrataril vedeles too kodus, küsisin endale . Töötab küll, pea peaks siiski vast ära puhatama. Kui kellelgi kommentaare säärse apaaratuse kohta, siis laske tulla Muidu klassikaliset ilus vanakoolipill. Kassette 15, suurem osa selline nostalgiline 90-ndate diskokraam
PS. Kuskil internetioksjonil müüakse seda elukat 200 taala eest
Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...
Nüüdseks Olimp 004 ära müüdud ja peaaegu IDEAALSES korras Olimp 005 asemele ostetud Et siis kokkuvõttes mul nüüd kaks 005-te ja üks Sojuz 110 ka. Linte on endiselt vähe võitu aga, kui tuju tuleb siis kuulan ja feeling on ütlemata suur! Eks ta rohkem nostalgiaga seonduv asi ole kuigi pean märkima, et heli kvaliteet, mis nendest pillidest tuleb on ikka üsna hea ja meeldiv minu kõrvadele. Kui nüüd leiaks suuri kettaid adapteriga ja suurtel ketastel linte kah siis oleksin mega häppy!
Pole küll täpselt teemas, aga samas on ka:
tahaks ehitada Olimp 004-le Suhovi taasesitusvõimendi (radio 6-7/87).
kunagi üks sõber tegi ja sellest paremat makki pole mina kuulnud.
originaaliga võrreldes tuli sellest ikka muusikat lausa (-;
mõtlesin, et ehk keegi tahab veel, koopereerudes oleks lihtsam ja
kindlasti kahuvitavam. ja jupid on osad praeguseks eksootilised ka,
ehk hulgaga oleks parem arutada, mida millega asendada, kui vaja,
ning kust-mida saada.
see suhovi eelvõim on minulgi kripeldanud hinge peal. lihtsalt aukartus oma elektroonika oo4 lindika vastu ei lasknud omal ajal seda ära teha, aga nüüdseks on see üle läinud. makk seisnud pea 15 aastat, paras hinge puhuda. nii, et oleks huvi asjas kaasa lüüa küll. parimat
tahaks ehitada Olimp 004-le Suhovi taasesitusvõimendi (radio 6-7/87).
Väga tuttav tuleb ette, aga mitte ei mäleta enam, kas olen teinud Suhovi selle või mõne teise taasesitusvõimendi. Kui praegu teeks, siis arvatavasti ainult osaliselt, ilma müratasandita, ja ilma vene opakateta Või siis vastupidi, just nostalgia pärast nimelt nende juppidega, mida tol ajal kusagilt saada ei olnud
Need parameetrid, mida ajakirja kirja pandi ja mis väga head tundusid, põhinesid ilmselt sõjatööstuse jaoks ettenähtud kvaliteeditasemega jubinatel. Üks tuttav ütles vahest naljaga pooleks, et mikroskeemide A-tähega modifikatsiooni seast parimad tükid lähevad sõjarditele, natuke kehvemad A-d tööstusesse, Б parimad lähevad elektroonikapoodi, ja need Б-d mis kuhugi ei kõlba, lähevad laste konstruktoritesse
Comment