Teade

Collapse
No announcement yet.

Makkide kasutamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Re: Vs: Makkide kasutamine

Ausaltöeldes antud pilt ei äratanud ajus neid rakke, mis arvaksid et tegemist oligi sama makiga (kuid võin eksida). Pidevalt oli ka see kate ära kus see firmasilt oli (noh see mis helipead katab). Muidu oleks vist taolist lingil olevat makki näinud küll, aga see oli vist ühe sõbra juures. Ma lappasin kõik selle saidi pakutud makipildid ka läbi, aga ei leidnud seda õiget, vb üritan meenutada vale makki. Uurin ehk on vanadel piltidel kuhugile see makk ennast osanud sättida, äkki ema oli tähelepanelik ja oskab meenutada, tuleb uurida, sest uudishimu läheb suuremaks.

Edit: tegelikult uuesti vaadates äratas mingeid ajurakke makk "Ilet-101" http://www.rw6ase.narod.ru/i/i/ilet101s.html kindlasti klapib maki pealmine randiga osa ja klapivad ka kanalite nupud, üldiselt on võhikutele need makid väga ühesugused, ma ise seda kasutada ei saanud, tolmu pühkisin sellepealt küll, aga pildi järgi võin öelda, et see võiski olla antud makk, mida ma kunagi mälestuseks kelleltki osta kavatsen. Näitasin õele ka pilti, ta kohe ütles et see vist oligi just see sama makk. Näitasin talle suvalise teise maki pilti, siis arvas ta täpselt samamoodi, et oligi vist just see makk

Igaljuhul, kes oskab võib siis antud Ilet-101 makki kritiseerida, siis tean millega tegemist ja kui hästi ta kasutamiseks ka kõlbab.
    viimati muutis kasutaja onks; 25 m 2010, 19:56.
    Kui Midagi Teha, Siis Tuleb Seda Ikka Korralikult Teha

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
      Mis sealsiis nii keerulist. Varakult lindistad õiged lindid valmis. Ja aitab välja kaks makki. Kui üks häälitseb, teisega kerid õige koha välja. Aitas ka loominguline lähenemine.
      Pole ükski üritus vaikselt seepärast möödunud. Paralleelselt kasutanud nii jupiter 202te kui ka vesna 306te .
      Loomulikult on sul õigus, nii sai ka ise tehtud :-) Ka minul oli siis kasutusel Jupiter 202 ja Vesna 201 pluss veel mingid vähem ja rohkem populaarsed lindikeerajad.
      Nüüd harjumatu, aga siis enesestmõistetav. Umbes sama tunne, et ei jaluta kuhugi telefoniputkasse kahekopikane näpus vaid võtad taskust mobiili ja helistad.

Comment

Iljet 101ga oli kah "pult" kaasas. Sama, mis Rostov 101-102.
        Kunagi pärast Majak205 ja Jupiter 202 aega oli mingi poolteist aastat mu elust Rostov 102 aeg. Olin siis vist 16 aastat vana (muide makiped....ptüi makilemb sündimisest saati) . Igatahes seelle maki sain äratrööbatud kujul. Oli juba ühes stuudios vähemalt 10 aastat leiba teeninud .Pead läibi ja mu "polzunoovi hing" lootis sinna midagi aretada. Igatahes häälitsema ma sain
        Mis ma oskan öelda. Kui paremat pole, siis käis küll. Oma olemuselt sama mis teise klassi Jupiter ainult läbivkanaliga.
        Hädad on selles, et see on ühe mootoriga ja kangjuhtimisega. Heli oli iseenesest hea aga parasiitratas tegi koledat häält ja muidu kolises kah.
        Muide tänu läbivkanalile tegin ma igasuguseid kajadega trikksalvestisi kasside kräunumisest kuni ei tea milleni välja. Siis aga lõppes keskkool ja tuli ttü ja makid jäid idasse. Majaki suutsin päästa, Jupiterile lugesin sõnad peale aga Rostov läks...bomžidele. Sama teed läks ka minu kassetimänguasi Vesna 306.
        Lindid suutsin päästa.

PS OT. Kui kellelgi vedeleb ebavajalik vesna 306, andku teada.
        Moraal. Ärge jätke endast väärtuslikku kola maha (eriti vanade naiste valdusesse).
        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Kas keegi viitsiks teha mulle väikese proovikuulamise / oma süsteemi tutvustamise Tallinnas? Tuleks kuulaks heameelega, et mis siis lintides nii head on. hea oleks võrdlus ka tänapäevase tehnikaga (versus sama lindilt tulev lugu näiteks). Kui on olemas inimene, kes viitsiks jamada minuga, siis palun PS.

Comment

Re: Makkide kasutamine

Tervitus magnetofoni austajatele !

Ma üritaks kah oma tehnikat tutvustada,midagi "superägedat" küll ei ole,kuid minu vajadusi rahuldab
            edukalt.

Algan siis vanimast.See on 1959 Spalis,tip 2 ja 6 makilintide mängitamiseks.

Siis tuli minu ellu peaaegu eakaaslane,1969 Daina E-29.Kiirused 2 ja 9,väljundvõimsus 1,5 W.Suurim
            ketas ei mahtunud muidu ära,kui pidid plastist pealmise kaane ära kruvima.
            Järgmine aparaat oli minu esimeseks Stereo lintmagnetofoniks.See oli 1985 Jauza-209.
            Saturn 202-3,1988 aasta aparaat oli mul lühikest aega.Peale lindi lõppemist jäi ise seisma ja nõks aega hiljem lülitas ka ennast välja.
            Nüüd esimene klass,maksis üle 600 rubla,Jupiter MK-106 S.Selle magnetofoniga sai kasvatatud oma
            lindikogu jõudsasti.Orwo`d sai ka Jupiteriga tuttavaks.

Nüüd tuleb Olimp 003 Stereo,selle eest andsin ära videomaki Elektronika VM-12.Kindlaid plaane sellega
            veel ei ole.

Kassettmagnetofonid kuuluvad ka asja juurde.Parimaid/suuremaid näitan teilegi.
            Kolmanda klassi aparaadid on mul Romantik 306 ja Vesna 310 S.
            Teist klassi alustab magnetoola Vef-Sigma 206.Talle järgneb Vesna 212 S 4.
            Põhirelv toas oli Majak-233(praegu puhkab kapis).
            Kõige suurem neist on magnitoradioola Radiotehnika MR-5201 Stereo.Leiab kasutust kui grammofon.

Kõige uuem kassettmagnetofon on tehtud aastal 2000 ja margiks Yamaha KX-393.

Makilinte on kokku umbes 120(525 m),kassette midagi nii 50`ne ringis.

Comment

Vs: Re: Makkide kasutamine

Peale välimuse, mille poolest veel erineb Olimp 004 oma eelkäijast, 003st?
              www.automobilia.ee

Comment

Vs: Re: Makkide kasutamine

Üpriski palju. 003 on reverseeritav etc., elektroonika on teistsugune. Räägitakse ka erinevustest mehaanikas. Endal pole olnud aega järgi vaadata.
                Transistor - Seadeldis, mis kaitseb sulavkaitset läbipõlemise eest.
                Ostan Goldstar MODEL 760 Ressiiveri. Ükskõik, mis seisus.

Comment

Liintide kleepimisest

Aastatetagustest postitustest leidsin pisut kleepimisest, aga ikkagi on ridamisi küsimusi:

Mis seis võiks hetkel olla kleeplindi kohapeal soetamise teemal?

Kas on kellelgi kogemust viimase aja EMTEC toodanguga?

Mis oluline vahe võiks olla PE 36 "blue" ja "white" vahel?

Mis võiks olla sellise rulli mõistlik hind, mida heameelega maksaks, kui mul peaks üle jääma?
                  "Dreams are nothing more than wishes
                  and a wish is just a dream you wish to come true."

Comment

Re: Liintide kleepimisest

Esmalt postitatud Yxz poolt Vaata postitust
                    Aastatetagustest postitustest leidsin pisut kleepimisest, aga ikkagi on ridamisi küsimusi:
                    Mis seis võiks hetkel olla kleeplindi kohapeal soetamise teemal?
                    Ebatsensuurne. Veerandtollist kleeplinti ei paista keegi tundvat. Olen ebay-st ostnud ühe lindimontaažikomplekti ja selle koosseisus olev teip (kõva 40 aastat vana) kärab küll, aga kauaks teda ei jätku.
                    Kas on kellelgi kogemust viimase aja EMTEC toodanguga?
                    Minul mitte.
                    Mis oluline vahe võiks olla PE 36 "blue" ja "white" vahel?
                    Ma arvan, et eri värvi teibid olid kasutusel lindimontaaži visuaalseks tähistamiseks.
                    Mis võiks olla sellise rulli mõistlik hind, mida heameelega maksaks, kui mul peaks üle jääma?
                    Heameelega? 5 kr/m; ehk rohkemgi, ega teda palju vaja ju lähe, kui päris lindimontaažiga ei tegele. Mul oleks vaja ka metalliseeritud rakordlinti, pean oma lindikogu tegema kahele Akaile söödavaks (s.t. reverseeruvaks), ja need sunnikud tahavad, et lindi lõpus oleks elektrit juhtiv kiht eri külgedel.

Comment

Vs: Re: Liintide kleepimisest

Poes maksab 150.-.

Comment

Re: Vs: Re: Liintide kleepimisest

Esmalt postitatud Daddario poolt Vaata postitust
                        Poes maksab 150.-.
                        Vabandust, mis asi ja kus poes?

Comment

Re: 5 kr/m; ehk rohkemgi, ega teda palju vaja ju lähe

Jah, ma ise leidsin ka, et mõistliku ülempiiriks võiks olla 100 + KM. Rullist võiks saada 500 ... 1000 kleepimist, mis asjaarmastaja jaoks on selle raha eest piisavalt küll.
                          Selle sinise olluse suutlikkus ongi veel ainult lahtine.
                          Heameelega ostaks hea hinnaga häid asju. Soovitaks sama ka teistele.

Esmalt postitatud Daddario poolt
                          Poes maksab 150.-.
                          "Dreams are nothing more than wishes
                          and a wish is just a dream you wish to come true."

Comment

Vs: Re: 5 kr/m; ehk rohkemgi, ega teda palju vaja ju lähe

Ikka kleeplint. 9.90 euri, kui täpne olla. Thomann.de

Comment

Esmalt postitatud Daddario poolt Vaata postitust
                              Ikka kleeplint. 9.90 euri, kui täpne olla. Thomann.de
                              Pluss Thomanni postikulu Eestisse 25 EUR.

Eestist on ka sellist teipi võimalik saada, aga hind on olnud isegi kuni 500 krooni rull. eBay'st olen ostnud BASF 1/4" Audio Splicing Tape, koos postikuluga Kanadast kokku 230 krooni ja tuli nädalaga kohale.

Tegelikult on mul üks rull üle. Makilindi lappimise teenusega leiba teenida pole plaanis, aga saan aidata, kui kellelgi kiire käes või peenike pihus.

J.

- - -
                              Kontaktid

Comment

Esmalt postitatud jyrr poolt Vaata postitust
                                Pluss Thomanni postikulu Eestisse 25 EUR.

Eestist on ka sellist teipi võimalik saada, aga hind on olnud isegi kuni 500 krooni rull.
                                Või kui regulaarselt grupiviisiliselt tellida, siis koos muu kolaga taandub postikulu tühiseks.
                                500.- on absurd. 150.- tundub igati mõistlik - jätkub teda ikka pikaks ajaks(kiire arvutus näitab ca 1000 kohta).

Comment

Working...
                                X