Teade

Collapse
No announcement yet.

Vinüülplaadimängija nõel

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Vinüülplaadimängija nõel.

Kas see asi voolu üldse võtab sisse ja mis pidi tal plaaditaldrik ringi hakkab käima-nagu vene asjadel ikka tuleb ka ilmselt sellel lüüdid vahetada.See ei tasu seda vaeva ära.See helipea oli ka mingi imeliku kinnitusega-ei ole laääne analoogi ise näinud.

Comment

Esmalt postitatud wigo poolt
      Kas see asi voolu üldse võtab sisse ja mis pidi tal plaaditaldrik ringi hakkab käima-nagu vene asjadel ikka tuleb ka ilmselt sellel lüüdid vahetada.See ei tasu seda vaeva ära.See helipea oli ka mingi imeliku kinnitusega-ei ole laääne analoogi ise näinud.
      Voolu võtab sisse ja plaadi taldrik käib päripäeva.

Comment

Ma ei tea tegelt vinüülikatest suurt midagi, ei tea kui läänelik see saksa Dual on, sõbrale tegin sellele lihtsa eelvõimu Y-101 grammari eelvõimust. Nägin et sellel oli ka väga nadi nõel. Mul sahtlis on üks tutikas vene grammarihelipea koos nõelaga, kolmekohalises numbrikombinatsioonis oli esimene number 2, tähendab kui seda klassidesse panna siis pole see suurem asi, aga see selleks, minu jutu point on see, et sellele Dual vinüülikale hakkas see pea küll külge, kahtlane oli küll, aga kruviaugud klappisid, sest seal oli aukudel see tellimisvõimalus vms. Mängis normaalselt heli läbi ka, aga kuna tasakaalustamine on ka oluline asi ja see vene helipea oli palju rohmakam, siis jätsin ikka originaali alles. Kui tahad et vinüülikas hääl teeks siis võid enamvähem juppe kasutada, aga õige saundi ja kvaliteedi jaoks, kasuta pigem neid osasi mis on õiged, kui läbi Y-101 kuulama jääd siis ei pea ka tippklassi vinüülitehnika olema (minuarust)
        Kui Midagi Teha, Siis Tuleb Seda Ikka Korralikult Teha

Comment

Esmalt postitatud onx15 poolt
          Ma ei tea tegelt vinüülikatest suurt midagi, ei tea kui läänelik see saksa Dual on, sõbrale tegin sellele lihtsa eelvõimu Y-101 grammari eelvõimust. Nägin et sellel oli ka väga nadi nõel. Mul sahtlis on üks tutikas vene grammarihelipea koos nõelaga, kolmekohalises numbrikombinatsioonis oli esimene number 2, tähendab kui seda klassidesse panna siis pole see suurem asi, aga see selleks, minu jutu point on see, et sellele Dual vinüülikale hakkas see pea küll külge, kahtlane oli küll, aga kruviaugud klappisid, sest seal oli aukudel see tellimisvõimalus vms. Mängis normaalselt heli läbi ka, aga kuna tasakaalustamine on ka oluline asi ja see vene helipea oli palju rohmakam, siis jätsin ikka originaali alles. Kui tahad et vinüülikas hääl teeks siis võid enamvähem juppe kasutada, aga õige saundi ja kvaliteedi jaoks, kasuta pigem neid osasi mis on õiged, kui läbi Y-101 kuulama jääd siis ei pea ka tippklassi vinüülitehnika olema (minuarust)
          Minule ei ole tähtis kvaliteet. Ma tahaks lihtsalt vahel kuulata. Peaasi, et kõik töötaks. Välimus ja kvaliteet ei ole olnuline.

Comment

Esmalt postitatud onx15 poolt
            Oot kas sa andsid selle vene helipea sõbrale või on see alles?

Comment

No see on tegelt alles, aga plaanis seda ise kasutama hakata, juhul kui mingi vana vinüülika saab, millel helipea liiga nutune ja millele samamoodi ainult tavakuulamiseks see külge panna, pole küll kõrge klass, aga vähemalt pole seda kasutatud, noh ema ütles, ja emale ütles isa...Täielikult korras see niikuinii pole, sestsee vedeles teise kola hulgas tolmuses sahtlis, aga vaevalt kellelgil pööningulvedeleval vanal grammaril parem olla saab. Kül ma kunagi ise ka mingi hifi kolaka hangin, praegu niikuinii plaate pole (va nõukaaegne popmuusika, mida ma nagu ei kuulaks eriti)
              Kui mul neid helikaid rohkem vedeleks siis poleks kahju neid pakkuma hakata, aga hetkel on see ainuke, kindlasti on neid vanu helikaid siinsel foorumirahval ka pakkuda.

Comment

Äkki on siis pakkuda kellelgi Radiotehnika Melodija 104-le helipead?

Comment

See pea, mis Dualile külge hakkas on kahe kruviga ja sobib ka lääne omadele. Meloodial käis 3'e klemmiga aretis, mis lükkati pessa, nõel oli nagu vintpüssi lukk. Sinna asemele ei ole midagi panna. Isegi kui oleks, siis kõlbaks see kõigeks muuks, kui plaatide kuulamiseks. Parimal juhul on sellega võimalik plaate hävitada.
                  Transistor - Seadeldis, mis kaitseb sulavkaitset läbipõlemise eest.
                  Ostan Goldstar MODEL 760 Ressiiveri. Ükskõik, mis seisus.

Comment

Esmalt postitatud Daddario poolt
                    See pea, mis Dualile külge hakkas on kahe kruviga ja sobib ka lääne omadele. Meloodial käis 3'e klemmiga aretis, mis lükkati pessa, nõel oli nagu vintpüssi lukk. Sinna asemele ei ole midagi panna. Isegi kui oleks, siis kõlbaks see kõigeks muuks, kui plaatide kuulamiseks. Parimal juhul on sellega võimalik plaate hävitada.
                    Oli jah kahe kruviga. Ja tähendab et ei tasu selle meloodia aretus vist ära ka, ise ma ei mäleta mis firma mängija pea see oli (kahtlane nimi oli ka komplektil), aga tol ajal tehti helipeasi vist universaalselt sobivaks ja hind määrati kvaliteedi järgi.

Comment

Tere. Kaevasin ühe vana teema välja kuna tekkis mure Radiotehnika plaadimängijaga Melodija 104 Stereo. Nimelt kõik nagu töötaks, kuid heli ei tule kõlaritest. Võimendiks Radiotehnika U-101. EC-M asendis teise plaadimängijaga töötab korralikult, kuid selle plaadimängijaga ei tule miskit, vaid kui volume põhja keerata, siis kostub õrna heli. Nõela juurest tuleb selget heli aga kõlaritesse see ei jõua. Võimendi grammoplokil on lüüdid vahetatud, juhe terve.
                      Kui nõel on plögane äkki siis vaja uut helipead nõelaga?
                      Äkki keegi aitaks.

Comment

Huvitav, peale helipea vahetust ikka läbi võimu heli ei tule. Plaadimängija enda sees poleks nagu ka näha miskit mida võiks vahetada või mis peaks läbi olema.

Ainult küsimused.

Comment

Pigem on sisend vale, või sisendisse minev kaabel vale või katkine.. Proovi kas sisendid üldse toimivad võimendil. Ehk sisendiklemme nõelaga torkides (soovitavalt madala helitugevusega) peaks kostuma madal urin kõlaritest. Kui see tuleb eraldi paremal ja vasakul kanalil, siis vaata kas audiokaabel on õige ja kui see on õige ja terve, siis kontrolli kas helipeast signaal üldse jõuab audiokaablisse.. See õrn heli maksimaalsel helitugevusel on väike müra mis kostub alati läbi, ükskõik milliseid sisendeid võimendil kasutada.. Vähemalt olen kuulnud sisend "1" heli niimoodi, kui valjuks heli keeratud, kui võimendi sisendiks valitud "2" ja sama efekt oli ka siis kui audiokaabli ühendused DIN pistikus ei klappinud pesa omadega ja ainult maandus oli õigel klemmil.

Comment

Võimendil sisend töötab, juhe terve. Imelik ainult et kui proovisin helipea juurest väljundini siis kõigis kolmest otsast väljundis ( 2; 5; 3) oleks nagu lühises kolme otsaga helipeas. Testri ots 3-s ja helipea pistiku ühes, teises ja kolmandas augus kostus piiks, sama 5-nda ja 2-e din-i juures?

Täitsa lõpp no minu mõistus ei võta enam. Kõik nagu kontrollitud ja korras. Kahe erineva plaadimängijaga töötab aga sellega (Radiotehnika Melodija 104 Stereo) ei tule heli. Shot in the head

Help needed.
                            viimati muutis kasutaja Scott; 18 m 2014, 23:56. Põhjus: kokku

Comment

Vs: Vinüülplaadimängija nõel

Ma ei tea kas sain õigesti aru lühisejutust, aga piiks käib tavaliselt testrites siis kui on 50 oomi või alla, seega iga piiks ei tähenda veel halba lühist, kuid ma ei välista lühise olemasolu.
                              Ma peast neid numbreid ei tea öelda mis kus käib. Aga kui helipea on testitud ja audiokaabel ja võimendi on korras, siis ainus viga saabki olla ju juhtmetes, mis helipeast grammari väljundini liiguvad. Kui kuuled nõela pealt heli, siis nõel on piisavalt korras et muusikat mängitada ja mustusega ei saa viga seostada. Kui helipead oled vahetanud ja mujal need on töötanud, siis helipea viga ka ei kahtlustaks.. Helipeast kolm (või neli) kaablit on kas vigased või väga vales järjekorras ühendatud et kuidagi maandusesse jookseb vms.. Kui käpa sees on vigane juhe, siis ka käpaväliselt peaks uute ajutiste kaablite vedamisega mingi tulemuse saama. Kui sa juba ei testinud, siis mõõda päris takistused ilma piiksuta, et kas ikka "maandus", "parem" ja "vasak" jõuavad helipeast grammari väljundisse 0 oomiga, või siis kehva kaabelduse ja klemmide korral ~1-3 oomi. Tegelikult suht oletan, sest ma ei tea kui palju on helipeal endal takistused. Mõõda ilma helipeata ja vajadusel mõõda helipea eraldi.

Tegelikult mul sedatüüpi grammarite kogemus puudub ja minu juttu mitte kullana võtta.
                              Mäletan lapsepõlvest kui sõbra juures analoogset grammarit käima tahtsime saada, siis pusisime kaua ja ei saanud.. Heliepast heli mängis, sisendid olid õiged, kõlarid olid järgi aga muusika ei mänginud.. Kui aga nõela (rumalusest) sai radadele risti kraapida, siis kõlarid mängisid võimendatult seda sama "vale-skrätsi" nagu võimendatud muusikat.. Aga kui nõel jooksis mööda plaati naturaalset radapidi ja helipeast oli kõrvaga tajutav muusika, siis ei võimendanud midagi ja kuulda oli vaid helipea heli. Ma ei tea miks või mis seal oli. Olen kindel et midagi oli valesti paigaldatud, sest kõrvalised rääkisid et "varem see töötas".. Tol ajal oli see müstiline probleem, sest siis juba me poisikestena oskasime võimendeid ja helitehnikat ühendada ja ka nii mõnegi plaadimängijaga sai natukene edukalt tegeleda.

Comment

Vs: Vinüülplaadimängija nõel

Tänud vastamast.
                                Eks see muidugi varem töötas minul ka täitsa normaalselt. Miski aeg ühtäkki enam mitte. Peaks proovima jah otse ajutiste juhtmetega helipeast kaablisse vedama ja siis katsetama, siis selgub kas on see vahepealne osa katki või mitte.
                                See piiks siis on multimeetri üks valikuvariantidest, kui tahta juhtmete voolu läbilaskmist kontrollida. Teine asi siis et lühises pevad nad olema kui grammar on välja lülitatud( loe: plaadi alus pole käivas asendis) (seal all miskid 2klemmlülitit).
                                Eks uurin üksõhtu ja annan tulemustest teada.

Comment

Working...
                                X