Teade

Collapse
No announcement yet.

kassett vilistab

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: kassett vilistab

Kas Sony UX-S on vana? Liimitud kroomkassett. Ei ole veel ükski vilistama hakkanud, kuigi on käiatud ikka mõnuga ja mitte mingi Nakamichi ega Revoxiga.
    www.automobilia.ee

Comment

Ok, modedele kustutada kui liiga läbu tundub (mulle küll).
      Ma ei olnudki tõestamas, et iga liimiga kokku pandud kassett vilistab, vaid et kui nii on juhtunud, siis kuidas ka saab ... vene omad ikka ju vilistasid - kes siis kroomist und nägi.
      Head susserdamist !

Comment

Ise ostsin veneajal sümfooniat täislindistatud kassette-ja kroomipeale lindistatud!Kannatas ilusti veelkord peale võtta.Paljud ei teadnudki,et niisugust muusikat võeti kroomkassettidele.Kes teab,see kirjutab.

Comment

Minu mõte on see, et kuidas kassett on kokkupandud (kruvid/liim) pole oluline, oluline on lindi kvaliteet ja muud väikesed asjad, mis kasseti sees.
          viimati muutis kasutaja alfons; 11 m 2010, 15:26.
          www.automobilia.ee

Comment

Pole veel dragoniga lindistanud ega niipea vist ei proovi -poe lindistusega linte on piisavalt.Aga helilt on dragon parim mida ma kuulnud olen-revox jääb õige natuke alla.Kui ma õieti aru sain siis dragon pingutab lindi ise vastu helipead.st ta ei kasuta seda vilti ja sellest ka see vile puudumine.

Comment

Esmalt postitatud wigo poolt Vaata postitust
              Aga helilt on dragon parim mida ma kuulnud olen-revox jääb õige natuke alla.
              tundub et dragon on siis selline järjest paremaks muutuv aparaat. selle teema algul on ta revoxiga võrreldav, lõpus sama, ja siin teemas juba parem!
              otsusta ära, kuidas siis on

teemasse kah:
              kasseti vilistamise koha pealt pean oma selle teema esimese postituse sõnad tagasi võtma, ja ütlema, et vile ikka peamiselt helipea ja lindi vahelt valla pääseb, mitte kassetimehhanismi seest.

koukisin kapist ühe vana kuldnoka kooperatiivi eesti rock kasseti, mis alati vinge vilistamisega silma on paistnud ja katsetasin uuesti. kui kord varem olin lindi pistnud mingisse mõistlikumasse kassetikorpusse, siis seekord läks käiku originaalkestaga.
              nüüd hakkas kassett vilistama, kui salvestuspea kõntsaseks sai, ja vilin lakkas, kui pea jälle ära puhastasin.

see on natuke isegi uskumatu, kui palju üks vene lint suudab helipäid määrida...nagu katkine virtsapütt, millel pasarada kogu aeg taga.
              eks aegade jooksul on nähtud ka suvalisi lääne rämpslinte, millele signaal põhimõtteliselt üldse külge ei jäänud, justkui oleks pesunööri või pakkepaela peale lindistada püüdnud, aga pudisemises on vene lindid ikka ületamatud
              viimati muutis kasutaja TeeTL; 15 m 2010, 01:48.

Comment

Revoxil on siiski parem mehaanika-heli on neil peaaeugu võrdne väike eelis siiski dragonil.Aga mis makk sul omal on.

Comment

niii... vahepeal palju aega mööda läinud, tänan kõiki vastamast. survepadjas antud kasseti puhul probleem peitubki.
                  lood siis nii kaugel, et lähema nädala paari jooksul tekib võimalus see kraam arvutisse ümber võtta. mängijal millega seda teostama saab hakata pidavat aga väikene probleem küljes olema, nimelt pidavat vahepeal kassetti "venitama". mängijaks on nakamichi bx-300.
                  küsiks siis ennetavalt et mis osasid seal kerge hoolduse korras millega puhastada ja mida vajadusel õlitada?

Comment

Nonii, nüüd on siis testitud...

Leidub vilistavaid kassette, mille puhul ei paranda asja ka Nakamichi Pressure Pad Lifter. Tõstsin lindi prooviks ka teise kassetikorpusse ja ikka ei aidanud. Kassett on 20 aasta tagune Jää-äär (ilmselt kordustiraaž - must korpus, teleksinumbrit enam ümbrisel pole, "Õhtu Valgas" kah õigesti trükitud), makk CR-4E.

Comment

Esmalt postitatud mtts poolt Vaata postitust
                      niii... vahepeal palju aega mööda läinud, tänan kõiki vastamast. survepadjas antud kasseti puhul probleem peitubki.
                      lood siis nii kaugel, et lähema nädala paari jooksul tekib võimalus see kraam arvutisse ümber võtta. mängijal millega seda teostama saab hakata pidavat aga väikene probleem küljes olema, nimelt pidavat vahepeal kassetti "venitama". mängijaks on nakamichi bx-300.
                      küsiks siis ennetavalt et mis osasid seal kerge hoolduse korras millega puhastada ja mida vajadusel õlitada?
                      Mina soovitaks üle vaadata surverulli olukord,kas vabajooks on hea,kas survevedru surub piisava tugevusega ja ka toonvõlli laagrile võib veidi õli panna.Ka vedav ja kaasajooksev pool võiksid vabalt joosta.Surverulli võiks ka ära puhastada(soovitvalt piiritusega)

Comment

No ei ole dragoniga veel ükski kassett vilistama hakanud.

Comment

Tuli niisugune mõte,et mis on olnud kõige kallim kassett,mida olete ostnud või mis on müügil olnud?

Comment

Vene ajal maksid MK60 kassetid 4 rubla. "Jaapani" omad 9 rubla. Ja ükskord müüdi mingeid "imelikke" kassette 13 rubla. Piidid "väga head olema". Hiljem selgus, et kroomkassetid . Kusjuures huvitav on seegi, et täislindistatud kassetid maksid 3-7 rubla.
                            Vene aja lõous läksid kassettide hinnad ka 100 rubla kanti (siis kui rubla polnud raha).
                            Aga nüüd "eesti aega" . 90nendate alguses maksid "täislindistatud" kassetid miski 20-30 EEKi , Jõhvi turult sai ajastu hitte täis 90 minutilise "piraadi" 15-20ga. Ja aasta oli vist 1994 kui 2 Quick Start ilmutas kasseti, mis maksis 60 eeki. Ja hakkasid ka CD-d ilmuma, hind 250-300 eeki Ajakirjanus vist oli tagajalgadel jne. Ja ka klassikaaslased rääkisid, et lollid, kes ostavad. Kui selgus, et mina olin üks lollidest, tahtsid kõik lindistada.
                            Aga kõige kallim tühi kasset on mul maksnud ka miski 60 krooni kanti - Kunagi oli selline pood nagu "big elektroonika". Sealt ostsin prooviks metalkasseti. Suur pettumus oli, kui ma ei saanud hiljem sealolevat salvestist maha kustutatud. Isegi demagneetimispool ei võtnud.
                            Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Kuna tegelen viimasel ajal palju kassettidega ja kergelt nagu kollektsionäär juba, siis on siginenud palju erinevaid kassette. Ka vene omasid. Ei tea rääkida, et välismaised kassetid kuidagi vilistaksid (va kerimisel) või muud lärmi teeksid. Vene omad aga seevastu on sellel alal usinad. Kunagi paar aastat tagasi püüdsin J.M.K.E. kassetti "Külmale Maale" arvutisse lasta. Vilises jubedasti ja lõpuks leidsin lahenduse. Surusin kasseti ühte auku suure hunniku vatti ja niisutasin seda pipetiga pidevalt, et lint oleks märg mängides. Niiviisi ei vilistanud ja sain ilusti andmed edastatud.

Paar päeva tagasi sai ketratud Sellist kassetti

Algul paistis kõik korras olevat, ainult määris usinasti helipead. Kui olin ühe poole ära kuulanud, nägid pead sellised välja

Ning peale suurt piirituse-vatitikkudega mängimist hakkas kassett ka vilistama. Alguses natuke, lõpuks juba üsna usinalt. Võrdlesin linte antud kassetil ja vähemänginud teisel sama aja vene kassetil, oli antud kassetil lint läikiv, teisel aga kergelt matjas. Ja helipea saastamine ei lõppenud.

Seega, ma arvan et lint viliseb tänu sellele, et ta pind on peegelsiledaks kulunud. Ja seal ei aita vist enam ükski asi, ei mingi vana sang ega ka proffi pillid. Vene lint olla üldse praagiks kuulutatud, kui see saadeti omal ajal jaapanisse/hiinasse uuringutele. Lisaks sööb see ülikiirelt maki helipead ära.

Ise talitan vene lintidega nii: Saan kasseti, tuvastan lood, mis kassetil, kas siis liondistan kasseti arvutisse või kasutan googlet, vahetan kassetis lindi ja salvestan lood uuele lindile. Korpus ja mehhanism jääb samaks. Ja ei kurda, et kuidagi jamam oleks..

Marko
                              viimati muutis kasutaja Scott; 18 m 2010, 04:32. Põhjus: topelt

Comment

Ja ikka sama mantra-nakal ei vilista üksi kasett ja helipead puhastan ka kord 6 kuu tagant-enamus aega kuulan eesti asju.

Comment

Working...
                                X