Et siis selline mure jah, et oleks vaja teemas nimetet protseduur ette võtta, makiks on Pioneer CT-S 530, asi tsirka 15 aastat vana. Mängimisel heli nagu tiba lainetab(kõrged muutuvad vähe tuhmimaks) ja lindistamisel on sama lugu, kohati on suht üks-ühele plaadiga, kohati jälle vahe plaadi kasuks märgatav. Olen proovinud erinevaid kassette, ka uhiuusi, nii et helikandja viga ei tohiks olla. Asi asub Tartus, no ja ilmselt kostitaks makitohtrihärrat ka paari õllega.
Teade
Collapse
No announcement yet.
Kassetika helipeade demagneetimine
Collapse
X
-
Vs: Kassetika helipeade demagneetimine
Esmalt postitatud hannes70 poolt Vaata postitust. Mängimisel heli nagu tiba lainetab(kõrged muutuvad vähe tuhmimaks) ja lindistamisel on sama lugu, kohati on suht üks-ühele plaadiga, kohati jälle vahe plaadi kasuks märgatav. Olen proovinud erinevaid kassette, ka uhiuusi, nii et helikandja viga ei tohiks olla. .
Demagneetimine siin ei aita.
Comment
-
Kontrolli üle surverull. Puhasta ta väga korralikult ära, nii, et ei jääks sinna lindilaiust kõrgemat osa või siis mingit serva. Kui see ei aita, siis kotrolli surverulli kummi, ega see ei ole ajajooksul, kas siis liiga kalgiks muutunud või siis liiga pehmeks muutunud. Ning katsu näppudega vedava ketta veopinget, see ei tohi olla liiga tugev, muidu venitab lindi ära ja sikutab surverulli ja veovõllivahelt ära (kuni hakkab kortsutama). Kontrolli igaksjuhuks helipea kõrgust mingi originaalkasseti järgi, vajadusel keera vedruga pingestatud helipea kruvi. Ma ei viitsi vaadata netist, kas sellel mudelil on pöördpea (reversi jaoks). Kui on pöördpea, siis see on paha, siis ei aita enam miski, kui kogu selle pea süsteemi välja vahetamine. Sest, kui see seal logisema hakkab, siis heli hakkabki lainetama Kuna helipea ei hoia kõrgust jne.
Comment
-
Tänud vastuste eest, ilmselt väljendusin valesti - see lainetamine ei ole mitte pidev, vaid näiteks lindistamisel, kui kasseti alguses monitoriga tape/source kvaliteeti kontrollida, siis on see suht üks ühele, kusagil kasseti keskel nagu source kasuks, lõpupoole jälle enam-vähem sama, helipea kulumine esmapilgul nii hull pole, et helikvaliteeti mõjutada, jääb tõesti see rulliku/veovõlli variant, üritan nädalavahetusel seda tiba rookida. Mudel on CT-S 530, mitte CT-S 530 S, (btw. Pioneeril näitab see S mudelimarkeeringu taga Dolbi S olemasolu), ja pärit aastast 1995. Olen teine omanik, paraku, esimene omanik hoidis seda makki mingi paar aastat keldris, ka see võis vist seda rulliku seisundit halvendada. Üleüldse tundub mulle siinkirjutajate vastustest, et ega see demagneetimine mingit erilist mõtet ei oma, on see nii, või olen millestki valesti aru saanud? Enivei, prooviks selle variandi ikkagi ära, nii et kui aulik av2 oma imemasina millalgi Tartusse toimetab, võiks ju katsetada.
Comment
-
Demagnetiseeritakse päid seepärast, et need kipuvad aja jooksul magneetuma (kasvõi tänu maki sisse-väljalülitusele ja režiimide vahetusele) Ja see magneetumine mõjub eelkõige kõrgete sageduste taasesitusele ja võib neid ka lindilt kustutada . Aga seda siis pidevalt, mitte teatud lindiosades. Samuti tõstab peade magneetumine veidi omamüra taset.Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Comment
-
Demagneetimise teemad on ka vanemates foorumites jutuks olnud. Samas ei ole ma kusagilt leidnud konkreetset juhendit või nõu selle kohta, mis aitaks otsustada, kas demagneetimine on vajalik või mitte. Mõnede arvamused, et demagneetimisega võib asja veel hullemaks teha, ei anna ka julgust juurde. Siit küsimus - kas demagneetimise vajadust on kuidagi mingi aparaadiga võimalik mõõta? Või käibki see nn. "tunde järgi"?
Comment
-
Valesti demagnetiseerides on võimalik eriti lihtsalt kustutuspeast saada püsimagnet, mida ei saa enam kuidagi demagnetiseerida ja on minema viskamise kaup. Põhilised võlusõnad on, et demagnetiseerijat ei tohi peade läheduses sisse/välja lülitada, ei tohi ühtegi äkilist/kiireti liigutust teha ja makk peab kindlasti olema välja lülitatud (parem juba vooluvõrgust lahti ühendatud). Turvaline on lülitada kuskil meetri kaugusel sisse, läheneda peale, pea juures teha aeglaseid ringe/risti üles alla liigutusi ja siis uuesti eemaldada meetri kaugusele. Nii kõikide peade/juhtpuksidega, võib olla ka mitu korda ja siis meetri kaugusel välja lülitada.
Kui pead on tugevalt magnetiseerunud, siis kõige lihtsam on sellest igal ühel aru saada salvestades ja kuulates vaikust. Lisaks tavalisele lindikahinale jääb peale veel eriline kobin ja popsumine. Magneetunud pead kustutavad kuulates iga korraga lindil olevaid kõrgeid sagedusi vähemaks. Mõni ütleb et kord kuus tuleks demagnetiseerida teine aga iga nädal. Eks see sõltub ka sellest kas põhiliselt kuulad või on ka palju lindistamist ja kui tihti. Aga kord kuus on selline keskmise soovitus kui oled regulaarne maki kuulaja.
Teac E-1 demagnetiseerijat (ebay's kasutatud kujul müügis) peetakse üheks parimaks. Demagnetiseerija korrasolekut saab testida näiteks kirjaklambriga, mis peab hakkama laual värisema/võbelema kui sisse lülitatud demagnetiseerijaga selle lähedale minna. Tegijad on ka ise neid ehitanud, aga ma leian et see asi ei tasu vaeva ära. Need pole nii kallid lindifänni jaoks.
Veel meetodeid kuidas magneetumist testida saab siit lugeda http://home.comcast.net/~mrltapes/mcknight_demag.pdf
Comment
Comment